Sider

onsdag den 2. november 2011

Trut trutterut

"Kom, koooooom, skynd dig nu...." råbte gemalen pludselig den anden dag, lige før det blev mørkt. Han var en tur i carportens hjørne, hvor der pludselig var uventet trutteri.Sidst på sommeren stod en stakkels, blomster-forladt engletrompet i det berømte billige-rester-hjørne på vores lokale planteskole. Uden helt at være klar over, hvad vi gik ind til, så var vi enige om at den hørte da til hjemme hos os. Vi vidste dog godt, at vi ikke kom til at se blomster i den i år.


Men den ville da anderledes, denne kære engletrompet, som vi ikke kender efternavnet på. 
For 3-4 uger siden, da de talte om nattefrost, blev den flyttet ind i carporten. Lyst, men nogenlunde i sikkerhed indtil videre. For vi har jo ikke en frostfri kælder eller lignende. Men vi var jo nødt til at redde staklen fra det kedelige hjørne den dag. Jeg tror de 4 nye trompeter er et forsøg på at overbevise os om, at vi må finde en løsning. Snart.....

18 kommentarer:

 1. Sikke dog en dejlig overraskelse med de smukke blomster. Jeg trutter med :)

  SvarSlet
 2. Jeg er enig med Lene. Flot nærmest julefarvet engletrompet. Sådan en farve har jeg ikke set på en engletrompet før!! Den må I værne om! Tillykke med 4 trompeter!

  SvarSlet
 3. Nu sidder jeg her og smågriner for mig selv ved computeren og de andre i stuen ser lidt mærkeligt på mig. Trut trutterut - nej hvor er den skøn :O) - man bliver så glad af haveblogging.

  SvarSlet
 4. Hvor er den dog smuk. Helt utroligt at den har blomst nu.
  Vi har 2 forskellige Engletrompeter. En den ligner din og en anden der har endnu større blomster. De er lyserød/hvid. Engletrompeter tåler IKKE frost.
  Håber du kan overvintre din.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 5. Hvor ser den skøn ud:) Hvad med at flytte den ind i soveværelset, som Claus Dalby har gjort med sine?

  SvarSlet
 6. Hende kan jeg da godt at I måtte have med hjem, for hun er da yndig med de røde kanter på skørterne :-)

  Hvor er det svært med det frostfrie, når man ikke har lokaliteterne til det. Jeg har heller ingen, så jeg er spændt på at høre, om I finder en smart løsning?

  SvarSlet
 7. Hej Anne Mette
  Jeg kan godt forstå I trutter, den er rigtig sød og unormal at blomstre nu, det må belønnes. Ind i soveværelset med den i vinter :-)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 8. Se her Anne Mette
  Der er billige drivhuse på nettorvet. Godt nok er det ikke så stort, men rimelig størrelse til rimelige penge, synes jeg og bedre end ingenting, hvis man kan nøjes med noget mindre smart og bare vil have et drivhus.


  http://webshop.coop.dk/vare/universal-108-drivhus-8%2c3-m2-aluminium/5701701094200?kategorier=tilbud-og-nyheder%2Faabningsfest%2Fflere-festtilbud

  SvarSlet
 9. Hvor er det herligt at I alle sammen trutter med, det lyder simpelthen så dejligt i kor og flerstemmigt.

  Tak Lene :)

  - og tak Bente. Vi kendte faktisk ikke farven, men den passer os fint :)

  Man bliver nemlig glad Berit, det er så dejligt :)

  Jeg har jo kigget grundigt på din side Landbohaven (jeg ved faktisk ikke hvad du hedder, er det hemmeligt, for det er jo også ok :)?

  - men om vi tør det med soveværelset, som Lisbeth'erne foreslår, det ved jeg ikke helt, for jeg læste nogen skrev de har giftige dampe? Vi kan dog nok ikke tage mere skade.... Vores soveværelse er så også så stort, men vi må se.

  Skal nok holde dig opdateret, Susanne, lige nu bliver det nok noget med at satse på at vi kan holde et delvist isoleret skur frostfrit. Men det afhænger jo også lidt af vinteren.

  Tak Lisbeth - jeg har godt set det, men vi skal helst have et, der står op ad carporten. Ellers har vi ikke rigtigt plads. Vi har jo 'bare' en lille parcelshushave :) De er ret svære at finde, for vi skal 'bare' have et drivhus, ikke et driverhus, det står i køkkenhaven :)

  SvarSlet
 10. Dejligt med uventede blomster overraskelser. Den er skøn. Held og lykke med at overvintre den :-)

  SvarSlet
 11. Hej Anne Mette
  Hvor var det dog godt at I reddede den skønne engletrompet - og se nu bare hvor hun takker Jer.
  Håber du finder på vinter-løsning til hende.....har desværre ingen gode forslag i ærmet :o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Jeg er helt enig med dig i at trompeter-damen lige ville vise dig, hvad du går glip af hvis du ikke passer på hende til vinter.
  Jeg håber at det lykkes for jer. Jeg har desværre intet råd, for jeg har aldrig haft en trompeter-blomst :-)

  SvarSlet
 13. Truuuutterut... Hvor er den skøn, kan godt forstå at I lige fik den med hjem fra planteskolen.

  Nu er I da nødt til at finde et vinterhotel til den...

  SvarSlet
 14. Jeg vil da også være med i trompetkoret. Det er nemlig superskønt, når man har reddet en plante fra den visse planteskoledød og den så belønner en med blomster. Det ser ud som om den skal have en plads i soveværelset. Og, hvorfor ikke. Mange har jo både børn og dyr i soveværelset. I skal nok bare ikke tage den med i seng :-)

  Ha´en god gråvejrsdag
  Birgitte

  SvarSlet
 15. Hej. Truurtrut fra mig også. Trompetblomsten må være meget taknemmelig at den nu bor hos jer. Jeg håber også, at I passer godt på hende. Hun har i hvert fald selv gjort hvad hun kunne for at vise sin taknemmelighed! Så det må I endelig belønne hende for! Jeg siger det samme som Lisbeth. Ind i soveværelset!

  SvarSlet
 16. Hej søde dig.

  Hvilken herlig trutte-trut historie. Fin farve trompeten
  har :-)
  Hyg og hils gemalen.

  Kh. Lone

  SvarSlet
 17. Det var da vist godt, at du tog den stakkels plante med hjem, for den er da helt fantastisk :-)))

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 18. .......sødeste Anne Mette - jeg kan da virkelig godt forstå den trutter løs den skønne trompet.......tænk at komme hjem og bo hos dig/jer ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...