Sider

søndag den 13. november 2011

Mon han kan tilgive mig....?

...men vi stod altså tilfældigvis lige over Klematis skønne stand og ventede på at være med til at hylde vinderen af DRs lydbogskonkurrence. Og lige der sad han, blomsterkongen Dalby, og holdt hof. I 5 min, så var der atter gang i ham. Du må være træt, kære Claus. Tak for en hyggelig, lille snak.Jeg har faktisk ikke helt tid til at skrive dette indlæg, for jeg købte (naturligvis) "Hemmelige haver". Jeg har bladret og læst lidt om hver af de meget forskellige haver. Blandt andet om Jane og Iver (som vi også kort hilste på) og deres meget skønne have.

Og om Tante Grøn. Hende, der jo slet ikke er skrap, men sød og smuk som en rose. Ville faktisk have gemt det lidt, måske et par dage. Til når jeg ikke længere er træt efter turen derind. Men jeg kunne ikke nære mig..... Og sikke et kapitel, det er så fyldt med have-livs-glæde. Dog, sagt med et stort smil, jeg ville gerne have set Tante Grøn's Burgundy tulipaner. Fordi hun lokkede mig i, lidt besværligt, fordærv. Nå pyt, der er et hav af andre skønne billeder, som fuldt ud kompenserer.

Jeg har tilladt mig at fotografere et opslag fra bogen, et jeg straks faldt i svime over. Jeg glæder mig uendeligt meget til at fordybe mig i bogen. Igen. Og igen og igen. Alene det at bladre i den. Dejlig papirkvalitet, 'tykke' sider, der ikke sådan lige er at rive i stykker, tror jeg. Hvorfor skulle man også det?


Jeg nåede også at bladre i bogen om vintergækker. Den, som Claus nævnte på sin blog den anden dag. Bogen er simpelthen så fin, den må jeg ønske mig, når den er oversat. Sammen med nogle flere gækker til min have. Så, blandt andre, et billede af Primrose Warburg. Jeg vidste ikke at der findes gule vintergækker, men det gør der, endda flere forskellige. 

Vi besøgte naturligvis også mange andre stande derinde. Det er meget hyggeligt, der er mange mennesker og et væld af foredrag og samtaler på messen. Så man (=jeg) bliver træt.....

(PS: Det blev i øvrigt Paul Beckers oplæsning af 'Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt', der vandt konkurrencen. Yderst velfortjent efter min mening, jeg holder meget af hans stemme - selv om konkurrenterne nu også er yderst kompetente. Hvis ikke du har hørt bogen, kan den hentes her: http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Laeseklubber/Lydbogspris/Podcast/hent-den-hundredeaarige-der-forsvandt-podcast.htm. Indtil videre koster det gratis.) 


10 kommentarer:

 1. Hvor er du heldig at være i besiddelse af en stor, fin og ny havebog :-) Håber jeg får den i julegave, ellers får jeg den i "efter jul gave" af mig selv ;-)

  SvarSlet
 2. Nåh... Claus tilgiver dig sikkert. Det er da et fint øjebliksbillede, du har fanget der. Tak for stemningsberetningen fra Forum, kan godt forestille mig at man er helt "blæst" oveni efter en dag der, men hvor ville det være sjovt at prøve. Tillykke med din nye bog, alle I der allerede har fået den, svømmer helt over af begejstring, så jeg kan næsten ikke vente, til mit eksemplar kommer med posten om et par dage.

  Med hensyn til lydbogprisen, så har jeg ikke fulgt med i de nominerede, men "Den 100-årige, der kravlede ud af vinduet..." er den bedste lydbog, jeg nogensinde har hørt og det skyldes ikke kun historien/plottet, men i høj grad fortælleren, der har en fantastisk stemmeføring og virkelig har fortjent prisen.

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
 3. Jeg tror også at han tilgiver dig :-) Og der er da ikke noget at sige til at han trænger til at hvile sig lidt.
  Det lyder som om I havde en skøn dag. Så gør det ikke så meget at man er helt kvæstet bagefter :-)
  Jeg venter med bogen til julegave, så jeg må pænt være tålmodig. Det er nu bestemt ikke nemt :-)

  SvarSlet
 4. Hei Anne Mette. Så herlig å lese om din dag på bokmessen:) Jeg gleder meg sååå mye til Claus bok!! God Klem Ellen.

  SvarSlet
 5. Det lyder til en dejlig tur på bogmessen.
  Jeg glæder mig også til at sidde godt og blødt og bladre i tykke sidder og lade øjnene forkæle og forføre.
  Hemmelige haver og Camillas Blomster, er to store ønsker på listen her :o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 6. Tak for stemningsbilledet af en tur i bogmessen. Det er nok den eneste måde jeg får oplevet det på, men det er da heller ikke så ringe.
  Jeg vil glæde mig til at høre lydbogen ved lejlighed.
  CD´s nye bog må blive et julegaveønske :-)
  Kh
  Lisbeth
  For øvrigt talte jeg i går med den dame, som ejer Agerupgaard. Lejligheden ligger ganske rigtig i en længe på gården. Der er en dejlig gammel have til, du kan godt glæde dig :-)Hun er selv meget haveinteresseret, men har nok at se til med fuldtidsjob, mand og tre børn.

  SvarSlet
 7. Bella Cugina, kære Anne Mette....

  Tusind tak for dine søde søde ord, som jeg blev meget rørt over. Jeg er helt benovet og overvældet over, hvor mange venlige hilsner jeg har fået i forbindelse med udgivelsen af Claus` nye bog. Jeg tror, at Janteloven er afgået ved døden og jeg vil bestemt ikke savne den:o)

  Hvad Burgundy-tulipanerne angår....
  Du kommer da bare og ser dem IRL til foråret. Du skal være mere end hjertelig velkommen. Så kan du jo bare fylde bilen op med sjællandske tulipantosser og drage nordpå på til tulipanfest:o)

  Jeg drømmer om, engang at kunne holde et lille blogtræf, da man jo kommer til at holde af ens "cyberspace-havefamilie":o) Kommer tid kommer råd, forhåbentlig.

  Dejlig med en reportage fra bogmessen i Forum. Jeg kan godt forstå, at du var mentalt træt ovenpå den store oplevelse.

  Et herligt og sjældent billede du har fanget af Hans Majekongelighed Kong Claus. Det er dejligt at se, at han har taget sig tid til at sidde ned et øjeblik, det kære blomstervæsen. Det må være hårdt at være SÅ meget på i hele 3 dage, når man er typen, der altid giver ALT hvad man har i sig og mere til.

  Rigtig god fornøjelse med resten af havehistorierne.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 8. Kære Anne-Mette
  Det er dejligt med et stemningsbillede, når man nu ikke var der og jeg forstår godt at du blev træt for det er hårdt at rende rundt i Forum.
  Jeg glæder mig jo for et eksemplar af Hemmelige haver has left Riiskov og lander nok med posten i morgen, jeg kan simpelthen ikke vente til nogen giver mig den i gave;D
  Tusind tak for linket - jubiii nu ved jeg hvad jeg skal høre når jeg snart er færdig med "Paranoia"

  P.S. de flyvende julegrise strikker jeg selv - og du er også sød:)

  SvarSlet
 9. Hej. Åh, jeg håber sådan, at jeg får bogen i julegave. Min svigermor og svigerinde var også på bogmessen og jeg skyndte mig at ringe til dem og ønske mig Hemmelige Haver i julegave - gerne signeret af Mr. Dalby, så nu må jeg spændt vente til juleaften. Bogen lyder til at være helt fantastisk og hvis den bare er halvt så god som de andre bøger, så glæder jeg mig virkelig! Mange tak for beretningen fra bogmessen og også billedet.

  SvarSlet
 10. Jeg håber du får hvad du ønsker, Vivi. Og du har jo, om nogen, snart plads til alle ideerne. Måske, for du jo allerede skønne planer.

  Kan godt forstå du glæder dig, Ulla. Ja, jeg synes også Paul Becker er en af de bedste, det var hyggeligt at hilse på ham. Og takke ham, 'oplæseren' er jo ofte lidt usynlig, det er mere forfatteren, der får opmærksomhed. Og bogen, den er hyggelig. Og lidt tankevækkende.

  Jeg håber også at du får hvad du ønsker, Hanne. Men lige nu er der jo ikke for meget tid til at læse alligevel :) Ja, jeg er imponeret over at Claus kan holde til 3 hele dage, det må jeg sige. Der er hele tiden mange, mange mennesker.

  Du kan roligt glæde dig, Ellen :)

  Helle, Claus og Camilla er også 2 store hits her. Har du læse Grønt I+II, ellers kan jeg anbefale dem, til din køkkenhave. Tror måske de er udgået nu, men de 2 pønser vist på et samarbejde i 2011, mener jeg Claus har skrevet. De kan jo også lånes på biblioteket :)

  Det er godt med nogle gode gaveønsker, Lisbeth :) Jeg tror nu heller ikke jeg vil anbefale at tage så langt for bogmessen, vi var heldige at få fribilletter ifm lydbogsseancen. Det er super hyggeligt, men der er virkelig mange mennesker....Hvor hyggeligt at du talte med min kommende 'ferie-værtinde', nu glæder jeg mig jo endnu mere :)

  Nej, væk med jantelov, helt enig sødeste Tante Grøn, det skal du ikke bekymre dig om herinde. Der er masser af billeder, der kompenserer for Burgundy (og nu har jeg jo også selv købt en portion :). Vi er bla. meget inspireret af rosenskovmærke og den lyserøde rose. For rosenskovmærke kan godt være lidt aggresiv, synes jeg. Så det er noteret som første aktion, puha. Tusinde tak for dit søde tilbud, man ved aldrig, svigerfamilien bor jo i Holstebro, så vi kommer jo jævnligt i nærheden af øen. Og jeg ville elske at komme til blogtræf i din have, er dog lidt bekymret for om det ville blive 'lille'. Man kan jo altid uddelegere opgaver, husk det :)

  Du kan godt glæde dig, Lisbeth, nej, jeg kunne heller ikke rigtigt vente. Uh, du hører Gretelise Holm, kan du li' den? Hun er en af mine yndlings-krimiforfattere (men jo ikke sikkert vi er enige :). Bruger du netlydbog.dk? De har faktisk mange gode bøger, synes jeg. Øj, så kan du også strikke - bare det var mig, de er skønne, de grise :)

  Jeg krydser fingre for dit ønske også, Birgitte. Der ligger nok en del under juletræerne...:)

  Og med hensyn til billedet - det var et kort, velfortjent hvil. Og han opdager jo ikke, så jeg føler mig i sikker havn :)

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...