Sider

mandag den 7. november 2011

Desværre, det var mørkt.....

Jeg nåede desværre ikke ud i haven før det blev mørkt i dag (øv, det er tidligt mørkt). Så jeg har endnu ikke billeder af hverken mine blad-kreationer eller havens øje-bæ, (i øvrigt 2 betegnelser for samme motiver, for denne haves vedkommende....).

I stedet må I nøjes med lidt billeder fra skoven omkring Skjoldnæsholm, som ligger midt mellem Roskilde og Ringsted. 

En lille grøn skovmand, på vej ned af bakken i fuld fart...... 
Mos-kålormen......
I skoven ligger Gyldenløves Højsom er Sjællands højeste punkt. Jordpunkt, for at være helt præcis, og altså kun hvis man måler den høj med, som Ulrik Frederik Gyldenløve lod opføre i slutningen af 1600-tallet. Højen blev brugt af den danske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig til nedkastning af våben og der står nu en mindesten på toppen.


Højen er omgivet af store, høje, tætte træer, så man kan kun se dem. Vi var dybt skuffede da vi traskede derop første gang  - vi havde lidt forventet noget a la Himmelbjerget, men nej. I går var det desuden tåget, men skoven var skøn....

Vi har boet i dette område siden 2003, men ingen af os har nogen yderligere tilknytning eller kendskab til det. Så jeg må blankt erkende, at første gang jeg hørte om præcis dette sted, var da jeg læste en af Sara Blædels krimier, hvor det omtales. Sara Blædel stammer fra Hvalsø og området heromkring bruges flittigt i hendes bøger.

Frede elsker naturligvis også at være i skoven. Og jeg synes han er så sød i de røde, visne blade på denne årstid. Han havde dog absolut ikke tid til at posere, alt for mange herlige dufte.

I nærheden ligger også Sporvejsvejsmuseet, hvor man kan se, læse om og ikke mindst køre i gamle sporvogne fra flere byer rundt om i Danmark. Hele museet drives og vedligeholdes af frivillige.  

14 kommentarer:

 1. Sødeste Anne Mette....nej det er bestemt ikke let at nå et smut i haven efter arbejde på denne årstid :0(

  Med hensyn til dine kreationer så nægter jeg simpelthen at tro de ligger i den kategori :0)

  Elsker at få et kulturhistorisk input fra egne jeg bare SLET ikke er dus med....tak for turen - og nu vil jeg tænke på dig næste gang jeg tager Sara i hånden :0)

  knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Det var da nogle fantastisk skønne skov billeder :-)

  SvarSlet
 3. Det ser ud til at have været alletiders hyggelige og smukke tur i skoven. Og Frede matcher bladene så perfekt med sine gyldne 'pletter'.
  Jeg glæder mig til at se dine 'bæ'er' :-D

  SvarSlet
 4. ja, ja - undskyldninger... Men vi får dem vel at se en anden dag?

  Frede er en rigtig camouflage-hund i skovens efterårsfarver - dejlige billeder fra jeres lille tur.

  Ulla

  SvarSlet
 5. Du kan roligt tro på mig, Dorthe. Det er ikke kønt, men det er lavet af mig :)

  Det var en skøn tur, Gitte

  Det var det nemlig Hanne. Jeg forsøgte virkelig at få ham til at posere, men nix, han gider bare ikke fotograferes :) Vi må se om jeg når det i morgen - ellers onsdag.

  SvarSlet
 6. Tak Ulla. Ja, jeg er rigtig god til finde undskyldninger, når jeg skal overtræde en grænse, specielt lige denne her grænse :) Men lad os se, om ikke....

  SvarSlet
 7. Skønne skovbilleder :-)
  Jeg synes også det er ved at være et problem at nå at tage billeder, når jeg kommer hjem fra arbejde. Det bliver jo frygtelig tidligt mørk :-(

  SvarSlet
 8. Ja det er umuligt at nå for jer som arbejder. I øvrigt har det jo nærmest været mørkt hele dagen, så det er i det hele taget ikke nemt.
  Men disse billeder fra din skovtur er også skønne :-)
  Tak for skovturen

  SvarSlet
 9. Dejlige billeder fra efterårsskoven og ham Frede ser dejlig ud :o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 10. Det var godt at du blev inspireret til at tage til Skjoldnæsholm når du bor tæt på og billeder fra skoven bliver jeg heller aldrig træt af at se på.
  Jeg husker Skjoldnæsholm skoven fra min barndom da min far fik kørekort og bil og vi skulle køre søndagstur, skovturen var altid dejlig, men køresygen på på hjemturen var rædselsfuld.

  SvarSlet
 11. Uha Lisbeth nu mindede du mig lige om noget ubehageligt. Bilerne må have været anderledes dengang, mon ikke vi er mange, der har prøvet køresygens kvaler, det var bestemt ikke sjovt, sikkert heller ikke for vores forældre.

  SvarSlet
 12. Hej. Det var dejlige billeder. Det er en sød hund, I har. Jeg har aldrig læst Sara Blædel, men nu skal jeg måske begynde, når jeg har billeder af forbrydelsesstedet!

  SvarSlet
 13. Tak for alle jeres søde hilsener, både til skoven og til Frede. Han er dejlig, men han ved det også godt :)

  Ja føj, Lisbeth'er, køresyge er noget træls noget. Jeg er desværre begyndt at lide af det, her i en 'moden' alder, havde ingen problemer som barn. Øv.

  Men det lyder som om de øvrige minder var gode, (country-)Lisbeth :)

  Sara Blædels bøger hører ligesom med til min vinter, Birgitte - men man skal naturligvis kunne lide genren. Som også dækker mange svenske 'skærgårds-forfattere' :)

  SvarSlet
 14. Gode skovbilleder.
  Dejligt at hunden nyder at være med.
  Tak for kigget.

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...