Sider

torsdag den 10. november 2011

Suk, hvor er du savnet, kære øjebæ

Det er måske en smule letkøbt at kåre noget 'has been' til haven værste øjebæ. Men pas på, før I 'nedlægger' dem, man savner, gør man... 

Det var virkelig grimt, drivhuset, som det stod der i hjørnet med hvid-pasta'ede ruder. Altså de ruder, der stadig var hele, en del var gået i stykker og erstattet med plastik, sat fast med nå ja, gaffa-tape. Jeg har kigget rigtigt mange billeder igennem og dette er det eneste ene, jeg har af skønheden....mærkeligt nok.


Det stod her, da vi overtog haven og fungerede fint f.eks. holder carportens væg på varmen. Placeringen, i vores lille køkkenhave, er helt ok - vores have er aflang og køkkenhaven ude af syne fra husets vinduer. Om sommeren er køkkenhaven (hvor det meste rod er samlet) næsten skjult af træer, hæk og andet 

Drivhuset har dog aldrig været kønt og vi har ofte talt om at skifte det ud. Det blev bare kun til snak...For hvad skulle vi så have, drivhus eller driv(er)hus? Vi bruger det primært til at dyrke i, vil gerne beholde muren som væg, måske skulle 'man' grave lidt ud osv osv. Snak, snak, snak...

Kombinationen af sidste vinters 'industrielle mængder' sne og et fladt carport tag har nu tvunget os til at gøre noget. For naturligvis skulle taget blive utæt lige præcis over de ca. 8m2 skur, som er for enden af carporten. Så hele taget måtte ned i starten af september. Og dermed også drivhuset, så tømrerne kunne skifte træet.


Suk, her ryger de sidste lister. Det var simpelthen ikke værd at redde huset, men de få hele stykker glas og andre småting er naturligvis gemt. Indtil videre er planen at vi må undvære et drivhus i 2012, så gemalen kan få ro til at udleve sine 'Bonderøven-drømme'. Spændende, på flere måder....


Ham her gemte sig under en flise ved drivhhuset - var tæt på at SOS Fru Friis. Han er naturligvis ikke eine augen-puu (vel?).....


Til sidst min hjemmelavede ..øh... ting (øjebæ lyder lidt forkert i denne sammenhæng....). 

17 kommentarer:

 1. Nåååeeeee..... jeg formoder du flyttede ham forsigtigt, eller forlod han selv (lidt småfornærmet) matriklen!! Jeg taler selvfølgelig ikke om manden din men om tudsen... ;o) Og sin helt egen charme det har han da, så ingen augen-puu der ;o)

  Din sten med blade er en rigtig sød idé, den hapser jeg måske!

  Og trist med drivhuset, men nu er der jo mulighed for nytænkning og mon ikke der kommer noget godt ud af det :o)

  Stor hilsen fra mig

  SvarSlet
 2. Din hjemmelavede ting er da sød!Og, det bliver spændende at se, hvad "bonderøven" finder ud af. Det er en rigtig god ide at beholde muren som baggrund og varmegiver.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Den homemade "efterårs-uro", er da smuk.
  Drivhus drivhus drivhus.....de mest effektive af slagsen er vel sjældent super smukke......og de super smukke, som ligner noget fra et dameblad, er måske ikke så effektive (for der må jo ikke rodes og svines, når nips skal stå på skrå)
  Måske man kan finde den gyldne middelvej (jeg leder stadig...ha ha) - spændende hvad din helt egen bonderøv får banket op :o)

  SvarSlet
 4. Håber du får dig et skønt drivhus på et eller andet tidspunkt. Hvis din bonderøv er lige så dygtig som ham på tv, kan det kun blive godt :-)

  SvarSlet
 5. Ihhh, hvor er den skøn din blad pynte ting. Den viser jeg lige til min datter, så hun kan producere en i weekenden :-)

  Dejligt at have en 'bonderøv' i huset. Spændende hvad han finder på.

  SvarSlet
 6. Jeg forstår godt du ønsker dig et drivhus igen. Jeg har haft et lille drivhus i 2 sæsoner og ved nu hvad jeg tidligere er gået glip af - dejligt til bl.a at få forspiret stauder og sommerblomster og få dahliaer kick-startet. Det er rent hygge-arbejds- og roderum for mig. Den der isabella-smith-stil opnår jeg vist aldrig :o)

  SvarSlet
 7. Ja nu er han i hvert fald nødt til at finde på noget. De stakkels mænd de har det nu ikke nemt, når de er gift med en havenørd.
  Jeg håber I finder på noget med drivhuset, det er jo nok ikke til at undvære, når man har haft et. Hvad med et lille lysthus i stedet.
  Det tror jeg nok jeg får, hvis ellers min bonderøv finder ud af at lave det, men det gør han nu nok.
  Du kan jo prøve at kysse frøen, måske kommer der en bonderøvsprins ud af den ;-)

  SvarSlet
 8. Ej hvor ærgeligt, at det var utæt:(

  Du er velkommen til at kigge forbi min blog og forbi min give away(:

  www.dyreglad-pige.blogspot.com

  SvarSlet
 9. Hvor er I altså søde alle sammen. Blad-dimsen lærte jeg af min bonus-veninde-niece, hun går i 0 klasse - det passer cirus meget godt til mit temperament... De er trukket på en tynd ståltråd.

  Fru Friis, tudsen tog gemalen i hånden (måske var det omvendt) og vandrede ned på en eng i nærheden (eller rent faktisk til-salg parcelhusgrunde, der er pænt fugtige). Hvem ved om han er vendt tilbage, men så er han velkommen...

  Ja, nu ligger vi i hvert fald max pres på ham, min bonderøv :) Men så har han jo en undskyldning for at tusse rundt derude (og tro mig, den bliver brugt :)

  Lisbeth, spændende med jeres planer, tror du får det som du ønsker dig, Bent forkæler dig lidt :) Vi har faktisk et lille sted i den anden ende af haven, under nogle store træer. Vi kalder det et 'shelter-pergola', fint skal det være :) Det byggede han i foråret, så det skal lige slides lidt. Det er ikke lukket, men dejligt hele sommeren. Jeg vil helst 'bare' have et sted, hvor jeg kan drive og gro, det savner jeg allerede :)

  SvarSlet
 10. Hvor hyggeligt med egen tudse, men lidt trist, at den sådan måtte flytte hjemmefra.
  Og øv, jeg kan da godt forstå, du kommer til at savne drivhuset. Jeg går også selv og drømmer om et, og jeg kan sagtens leve med, at det er et billigt nedslidt augen-puu-drivhus til at starte med - så kan jeg jo altid opgradere, hvis jeg får scoret en bonderøv. Men jeg synes desværre ikke, de hænger på træerne her i hovedstaden - hverken drivhusene eller bonderøvene. Jeg tænker, at de nok ikke er helt retfærdigt fordelt over landet ;-)

  SvarSlet
 11. Åh, din stakkel. Jeg kan ihvertfald godt forstå, at du savner din gamle øjen-bæ :-( Jeg har nemlig gået i mit de sidste dage og ordnet til vinteren. Jeg har endda lige postet et indlæg om det.
  Og jeg har gået og tænkt på hvor helt utrolig heldig jeg er at have mit lille hus. Bevares, det er kun 5m2 og virkeligt billigt fra Silvan. Men jeg har nydt det i 9 vintre nu.
  Hvis jeg må gøre dit liv lidt mere besværligt :-D Så synes jeg at du skal overveje to huse, istedet for et :-D
  Mit drivhus er kun til planter og rod. Derfor er det også gemt i mit arbejdshjørne. For oppe på terrassen har jeg jo mit driverhus, som er på 6-7m2, og det kan jeg til gengæld holde pænt. Lige undtagen de dybeste vintermåneder, hvor der også flytter lidt planter derind :-)
  Jeg ville aldrig bytte mine to små for et stort. Men selvfølgelig gerne et lille for et stort :-D

  SvarSlet
 12. Tror faktisk den er kommet tilbage, Signe, det var ikke så langt væk, den blev sat ud. For vi fortrød også lidt. Fredes opførsel tyder på at den er hjemme igen :

  Du må ud med de dersens lange øjenvipper - jeg importerede gemalen helt fra Holstebro, mens jeg selv boede i Vanløse :) Men du er jo faktisk selv en bonderøvinde, du er, med alt det du selv fikser, såh...:)

  Jeg levede også rigtigt gerne med et fra Silvan, hvis vi kunne få sådan et til væggen. Men der er ikke mange af dem længere - og de er forholdsvis dyre. Og vi vil bruge muren, det passer bedst ind og så gi'r god varme. Så nu får gemalen lov at lege i stedet. Han kan godt lide at gå rundt derude og pusle med det - så jeg siger, la' dog barnet :)
  Jeg kan godt forstå dit valg, vi har også talt om det. Men vores stue har dog store vinduer mod syd og er meget lys og varm, ind imellem lidt rigeligt, jeg har f.eks. haft terrassedøren åben i dag efter arbejde fordi det var for varmt fra solen. Og sofaerne står lige op til, så vi har haven lige i fjæset. Så selv om det ikke er det samme, det ved jeg, så synes jeg ikke helt, jeg har brug for et driverhus til at nyde haven i - men nu må vi se, man kan jo ombestemme sig :)

  SvarSlet
 13. Kære Anne-Mette jeg forstår godt at du savner din øjebæ, og jeg håber at du får et nyt drivhus grimt eller smukt, du har jo sans for at skabe noget smukt:)
  Din efterårspynt er rigtig fin.

  SvarSlet
 14. Suk ja........det er svært at undvære et drivhus når man først har haft et. Ærgeligt det måtte ned......for SÅ slemt var det da vist heller ikke ;0)

  Det bedste ved drivhuset er at man i det tidlige forår kan sidde i læ for vinden og suge de første tiltrængte sol-vitaminer til sig.......så skøøøøøøønt :0)

  Sjovt som tudserne gerne vil hygge sig under fliserne......de er skønne at have for, mon ikke de kan ondulere en snegl eller to i ny og næ.....det værste er dog når de pludselig hopper frem når man flytter en krukke eller lign ;0)


  Knuuuuuus Dorthe

  SvarSlet
 15. Hej. Det var ærgeligt med drivhuset, men nu kan du jo tænke på nye planer og med en bonderøv i huset, så bliver det sikkert en genial løsning. Held og lykke med det hele. Spændende at se, hvad det ender med.

  SvarSlet
 16. Ville til hver en tid kaste mig hylende på jorden hvis jeg skulle undvære glasoasen i haven - og jeg har endda kun haft den i 2 år, men det er simpelthen der hvor der bliver tilbragt allermest tid forår og efterår - både med at pusle, plante, så, klippe, nippe og med at sidde og nyde læ og varme mens blikket bliver fjernt og tankerne går mod nye blomsterenge..........og mit drivhus er en helt ordinær model, ikke specielt kønt, men superhyggeligt, funktionelt og alt for lille! :o)
  Og tudser sætter man altså ikke på porten - fyhadada! De er en gave til havefolket og jeg finder dem også ofte i drivhuset under en plantesæk eller bag en kasse - hvordan de kommer ind og ud er en gåde, har endnu ikke oplevet dem springe med når jeg åbner døren.......og din lille sten/blade fusion er da superfin. :o)
  Ps. haven er nu lidt mere vinterklar - jeg har sågar luget rundt omkring!

  SvarSlet
 17. Hvor er du sød, Lisbeth, håber jeg (og gemalen) kan leve op til dine fine ord.

  Dorthe, det man ikke kan se, er at alle de buede glas var udskiftet med plastik. DET er ikke kønt :) Vi har prøvet med plexiglas - meeen ja, måske var det også noget med en anledning til at få, det vi ønsker os...:)

  Tak, Birgitte. Jeg er faktisk også lidt spændt :)

  Trine, altså, det gad jeg godt se (neeeej, mener jeg jo ikke :). Du har jo et skønt, skønt drivhus, jeg synes det er kønt og alt det.
  Nej, altså, det er noget skidt med den tudse - men vi fjernede jo dens tidligere 'habitat', da drivhus kom ned. Vi troede vi gjorde en god gerne, men som sagt tror jeg den er der igen...
  Godt at høre at du er ved at være vinterklar i din skønne have.
  PS: Hvornår starter du så en blog (joo, kom nu....)

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...