Sider

søndag den 6. november 2011

Er det mon juni, juli eller måske august?

I går, lige inden vi kørte til fødselsdag hos en skøn veninde, så måtte jeg lige en lille tur rundt i haven og kigge. Og der, midt i alle de visne blade....


....blomstrer dagliljen Hemerocallis hybrid 'Corky'. Vi kørte desværre så tidligt at solen ikke rigtigt var nået igennem.


Jeg har den et par steder og der er blomster i flere - igen. Det er da vildt, her i november. Det ser lidt sjovt ud, for der er jo ikke mange grønne blade tilbage. Men den gule blomst passer perfekt til de visne blade, herligt....


Inde under syrerne står en 'blå' hosta. Lige nu har den de vildeste farver, den lyser op som kobber nærmest.

Jeg fik også øje på en stjerneskærm, som lige netop er sprunget ud. Hvor er den dog velkommen....I dag var vi en tur i skoven med Sjællands højeste punkt - det ligger en lille køretur herfra. Gemalen samlede en masse visne blade til mig, som jeg legede med, da vi kom hjem. Jeg kan ikke rigtigt finde ud af det, ikke så resultatet bliver pænt i hvert fald. Så jeg må øve mig - måske viser jeg billeder i morgen, fra turen.

15 kommentarer:

 1. Hej Anne Mette
  Jeg har også en daglilje, som er tæt på at blomstre, men også kun tæt på. Lige lover mildt vejr resten af ugen, så måske.
  Hvad skal du bruge bladene til, har du ingen i din have?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Ja, der er da lidt kuk i kalenderen. Jeg har spirende pæoner og blomstrende digitalis i min have. Men det er jo også lidt hyggeligt :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 3. Dagliljer i november her i DK - det har jeg da aldrig hørt eller læst om før. Gad vist om nogen her i blogland kan huske noget lignende nogensinde er sket her i landet.
  Det var da en dejlig november-gave du der fik.

  SvarSlet
 4. Jo, jo Lisbeth, det har jeg skam. Men de skal jo beskytte stauderne - har faktisk her til aften overtaget et par sække fra naboen, fra hans græsplæne. De skal også spredes ud her. Bladene fra skoven, de blev til gengæld brugt til "Tante Tulle"-agtigt kreative ting, blot svarende til mine evner. Men jeg nåede ikke tage billeder :)

  Det er så hyggeligt, Signe. Og i år opdager jeg (vi?) at det sker, pga alt det her hyggelige bloggeri :)

  SvarSlet
 5. Både planterne og vi er snotforvirrede.......men uha hvor det er skønt sådan at blive overrasket på sin rundfart. Den Hosta er da helt formidabel skøn ;0)

  Knus Dorthe


  Glæder mig til i morgen ;0)

  SvarSlet
 6. Det er en skøn gave, Berit - og de er forfærdelig velkomne. Jeg må indrømme at jeg 'opdager' mere i min have i dette efterår, pga alle jeres herlige haveblogs. Så jeg tør ikke sige noget om andre år.

  SvarSlet
 7. Herligt forvirrede, man har jo forårskinder i dag, når man har været i skoven (udskift selv man med jeg :)

  Lave forventninger, meget lave, er kodeordet, kære Dorthe. Måske endda mit 'eyesore' :)

  SvarSlet
 8. Sikke nogle søde små skønherligheder du har fundet :-)
  Naturen bliver nemt forvirret, når det er så unormalt vejr som i år.
  Jeg har faktisk fundet 'mærkelige' ting i haven andre år også, som æbleblomster, forsythia osv.
  Hvis jeg får tid skal jeg kigge mine gamle billeder igennem, og se hvor sent de har været der.
  Lige nu har jeg også en lille stjeneskærm, knop i en daglilje, knop i en solhat, primula og violer. Det er bare så hyggeligt :-)

  SvarSlet
 9. Ja, det er underligt, at så meget blomstrer nu - men dejligt.

  Fantastisk hosta - den ser næsten helt kunstig ud ;-)

  SvarSlet
 10. En Daglilje der har blomst i november det hører da hvis til en sjældenhed.
  Planterne kan da hvis slet ikke finde ud af kalenderen i år.

  SvarSlet
 11. .....og det er jo bare sådan en lille bitte dejlig overraskelse, som gør det så eventyrligt dejligt at have have ;o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Tak Hanne, ja der sker jo underlige ting hvert år, på den måde er det normalt nok, jeg tror på at det ender godt til foråret.

  Tak Marlene, ja det gør den faktisk, helt af voks nærmest, fordi den skinner så fint.

  Mej, det er noget rod, Landbohaven, men mon ikke de finder ud af det, når de har fået en god vinters søvn igen...

  Præcis, Helle. Og de er simpelthen så skønne at gå rundt og lede efter, skattejagt i haven.

  SvarSlet
 13. Skønne billeder! :o) Det kan være svært at forstå at kalenderen siger november - der er så mange blomstrende stauder, sommerblomster og buske endnu. Men skønt er det når nu haven skal gøres vinterklar - inkl. visne blade! :o) Jeg har også rigtig mange storkenæb i blomst og har simpelthen ikke kunnet nænne at tømme krukkerne med sommerblomster - de står SÅ flot mange af dem. Men i næste uge ser det desværre ud til at være slut - så kommer frosten.........

  SvarSlet
 14. Kære Trine. Hvor dejligt at høre fra dig, er du vinterklar, så du har tid til at blogge nu :) Lukker lige øjnene og forestiller mig, hvor smukt det er hos dig - for det er der jo.

  Og ja, vi har fået roser, der kommer et indlæg snart :)

  SvarSlet
 15. Fantastisk - med roserne altså. .o) Så lykkedes det at overtale gemalen. Er ikke i tvivl om at han bliver glad for dem - og det gør du selvfølgelig også. :o) Helt vinterklar er haven ikke, for som sagt er en masse krukker stadig fyldt, men de små pelargonier er flyttet i vinterhi, køkkenhave og rhododendronbede har fået vinterfrakke på, en del stauder er flyttet, regnvandstønderne er tømt - så nu skal der bare ligeeeeeee............der er altid noget at gøre. Tak for de pæne ord - jeg skal nok tage revanche til foråret og komme og nyde din smukke have - ind til da kan jeg jo følge med her.

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...