Sider

mandag den 14. november 2011

Der er forår i min mave, nej have

 Er det så nu, vi aflyser vinteren? (fokuser venligst på perlehyacinterne, ikke på ukrudtet)


Så er det måske alligevel ok at de allerede nu sælger dem i potter på gågaden i Roskilde. Nej, vel?

(PS: På den anden side - hvis vi nu aflyser vinteren, hvornår skal LisbethHanne, og alle vi andre så få gjort rent i køkkenskabene......)

(PPS: Nu vil jeg så læse videre i min nye bog...

22 kommentarer:

 1. Tak fordi du mindede mig om køkkenskabene, jeg havde ellers næsten helt glemt dem, men det skal du selvfølgelig nok forhindre, du som bare sidder der og svælger i CD´s nye bog ;o) Så skal vi andre bare knokle i haven og ordne køkkenskabe.
  Flot med dine perlehyacinter, hvornår skal ukrudtet væk? ;o)
  God hyggelæsning
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Det er vist godt nok, jeg lige holder dig lidt i ørerne - selv om jeg skrev jo også "og alle vi andre" :) Ukrudtet har nok fred til foråret, ris til egen r.. måske, men der må prioriteres, må der (og lige nu har jeg jo et par bøger, der venter på at blive læst, såhh :)

  SvarSlet
 3. Ja så kan vi holde hinanden i ørerne. Lad du bare ukrudtet stå, du når det nok til foråret.
  Jeg er klar over, at alle læser CD´s bog, der er meget stille på bloggen i aften.
  Så sætter jeg mig da bare til at registrere videre på mine roser. Så de snart kan gå i luften på min side.
  Hov der var du jo på mit indlæg fra før, husk nu det indlæg, du sprang over den anden dag. ;-)

  SvarSlet
 4. Tja, jeg fandt en nyudsprungen brudeslør i en af mine krukker i går..........og i dag måtte jeg ud og vande alle de små potter i "planteskolen" - DET har jeg alligevel aldrig gjort i november før nu. Påtrods af søndag morgens frostvejr står de stædige roser også stadig og blomstrer (se, der var endnu en fordel ved roser....), så måske springer vi rent faktisk vinteren over! (hm, keep dreaming........) Og tja, det med køkkenskabene går nok, der er jo en masse små søde pelargonier her i huset der skal nippes og nusses, så hvorfor få sæbe under neglene når man kan få jord.......

  Ps. jeg skal overveje det med bloggen, men synes bare ikke lige jeg har tid. Du ved, mand, børn, husdyr, have, studier, arbejde, ridning og, og, og.........

  SvarSlet
 5. Det er da utroligt, at perlehyacinterne dukker op allerede nu - årstiderne er i ulave. Gad vide, om de når at blomstre til foråret igen?

  I forbindelse med, at jeg gravede løg ned, kom jeg også til at grave nogle løg af klokkescilla op og de stod allerede med lange spirer, men dog kun under jorden (endnu).

  SvarSlet
 6. Årstiderne er gået lidt i kludder dette efterår - men så nyder vi bare det med :o)
  PS "Hvaffor nå`et ukrudt"? (spurgt med lollandsk accent)Det tæller kun når det er så højt, at man ikke behøves bukke sig for at fjerne det - det er også meget sundere for arbejdstillingerne ;o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 7. Utroligt, at de allerede blomstrer, det plejer da kun at være bladene der titter frem.

  SvarSlet
 8. Helt utrolig at Perlehyacinterne står med blomst nu.
  Jeg SKAL i gang med køkkenskabe og skuffer i nær fremtid. Det bliver kun til ganske lidt i haven nu hvor temperaturen er faldende.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 9. Ja, der er da helt koks i kalenderen - men det er jo hyggeligt nok, hvis de altså også kommer igen til foråret. Så skal vi ikke bare satste på det :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 10. Det var da vildt! Og underligt nok har jeg lige set til mine nye perlehyacinter, der vokser med en rasende fart, så jeg blev faktisk lidt bekymret. Kan se, at det er der så god grund til ;-)

  SvarSlet
 11. Nej, hvor vildt:o) Perlehyacinter i november? Mamma Mia, der er da gået helt ged i Moder Natur.

  Jeg nyder, at jeg stadig kan komme i haven og få ordnet en hel masse. Og når jeg ikke længere kan det p.g.a Kong Vinters ankomst, så skal jeg lynhurtig finde en ny undskylding for ikke at gøre rent i køkkenskabene. ÆV hvor er det kedeligt!!! Men måske en dag, hvis der bliver snestorm og vi sner godt og grundigt inde, det ku` hænde at jeg gik amok i køkkenhygiejenafdelingen.

  Anne Mette, du skrev engang noget om dine Landini liljer. Jeg har søgt og googlet etc, men jeg kan simpelthen ikke finde nogle steder, hvor jeg kan være heldig at finde sådan en frækkert. Jeg har fået mørke blomster på hjernen og den er et must i mit nye mørke bed, som jeg kalder det rødbedefarvede bed. Vil du i dit hjertes godhed forbarme dig over mig stakkels havebums, og fortælle mig, hvor du har købt dit eksemplar?

  Mange Landini-fikserede hilsner

  SvarSlet
 12. Altså ukrudt er ikke ukrudt før det skygger for de andre planter :-D Så det du har der er bare lidt grønt bunddække :-D
  Og jeg har godt nok heller aldrig set perlehyacinther i november! Det er jo helt vildt.
  Jeg er helt med på at vi springer vinteren over. Jeg lover at nå mine køkken- og andre skabe alligevel. For det bliver jo tidligt mørkt, og jeg tager alligevel et ad gangen ;-)

  SvarSlet
 13. De var godt nok langt fremme, dine perlehyacinter. Bliver helt misundelig :-)
  Jeg kunne sagtens springe vinteren over, men mit hus har også godt af vinteroprydning ;-)

  SvarSlet
 14. Det bliver uoverskueligt, så der kommer 2 grupper svar - ved godt det er fordi jeg taler for meget.... :)

  Trine - Der er også en Trine-stjerneskærm, der blomstrer derude, for 4. gang, tror jeg. Den har jo gode gener og står åbenbart godt, der i det yderste æbletræ-flimreskyggekant :) Jeg forstår godt din tidsbekymring, men ingen siger jo at du behøver skrive hver dag. Kom nuuu :)

  Susanne - jeg håber de kommer igen. Heldigvis har vi mange (der stod her før vi kom), så der kommer nok nogle et andet sted ellers. Ja, jeg kender godt det med at grave nogle op, når man vil sætte :)

  Helle - ja, specielt idag er det da bare om at nyde, skønt. Og dejligt at du ser forbi ukrudtet :)

  Ja, Vivi, det var også lidt tilfældigt at jeg opdagede det, for jeg tænkte jo ikke over bladene.

  Landbohaven, de andre siger vi ikke skal få stress over de køkkenskabe, lad os slutte os til dem :)

  Signe, det håber jeg virkelig også, jeg er vild med dem. Måske fordi de minder mig om min mor, som altid kaldte dem 'Blå drenge'. Men så længe de lyserøde, som jeg har købt en lille smule af i år kommer, så er jeg glad.

  Marlene - ja, det er lidt vildt, jeg troede faktisk ikke på det lige først, så mig ned på knæ (hvor jeg lige så godt kunne have taget udkrudtet.

  SvarSlet
 15. Zia Verde. Jeg håber aldrig den dag kommer, hvor du går amok i køkkenhygiejenafdelingen. Så meget sne gider vi ikke i år (eller i 2012!)

  Ja, naturligvis. Mit hjerte vil hjertens (..) gerne dele den hemmelighed med dig. De er såmænd købt i ...tada... Bilka. Lige et par dage før Claus skrev om dem på sin blog, heldige mig. Jeg tror endda det var i Holsteby. Vi har desværre for langt til Bilka i hverdagen, så det er sjældent jeg får fat i lækkerierne, men her var jeg heldig.
  Nu har jeg så kun haft dem i år, så jeg ved ikke hvor levedygtige de er. Men de var simpelthen så fine, stod pænt længe. De små røde biller er lige så vilde med dem, som med alle andre - men lette at spotte på den mørke farve. Men jeg vil tro du skal vente til omkring marts før du kan få dem(tålmodighed, min kære tante :). Der, hvor jeg fandt Burgundy i Tyskland, kan jeg se at de sælger dem med bestilling i december og levering i marts. Men mon ikke også de så kommer i DK der? Jeg kender jo ikke helt kvaliteten på det fra Tyskland før til foråret...

  Du må også overveje Allium atropurpureum, hvis ikke allerede. Som Claus skriver om i dag, de er SÅ fine sammen (og savle, en digitalis). Så du Coreopsis "Limerock Ruby" hos mig forleden? Men den er måske mere mørkebrun eller rødbedefarvet, hmm. Hvad med Veratrum nigrum, den har jeg plantet i efteråret, jeg er meget spændt :)

  Tak Hanne, dejligt med lidt opbakning med det grønne bunddække. Og tænk nu, hvis man hev noget godt op (min 'bedste' undskyldning for tiden :) Og de skabe, de har det jo med at blive beskidte igen, ikk'...

  Ina - ja, de er jo fine, men jeg bliver skrup-forvirret altså. Mon ikke vi får rigeligt tid til det der oprydning....:)

  SvarSlet
 16. Hej Anne Mette
  Her er en hilsen til Tante Grøn
  http://blomsterliv.dk/liljer-landini-478.html

  Så vidt jeg kan se, kan den fås her.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 17. Det har du så ret i - gøre rent i køkkenskabene. Den slags ting er noget som man gerne springer over sommeren igennem, men som de mørke vinteraftener kan bruges på.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 18. Kære Anne Mette og kære Lisbeth:o)

  Tusind tusind tak for jeres hjælp. Åh, hvor jeg dog elsker haveblogs. Er man i tvivl om et eller andet, så er der altid hjælp at hente her blandt alle I dejlige havefolk.

  Anne Mette, jeg har en mørk/rødbedefarvet coreopsis, men jeg mener den hedder "Ruby Tuesday" (?) og den er gudeskøn.

  Uha uha, jeg var ved at få kaffen galt i halsen da jeg gurglede veratum nigrum............holy macaroni, hvor har den plante været helt mit liv? Den passer PERFEKT til mit nye kæledæggebed, som får al min kærlighed og opmærksomhed lige nu. Den er et must. Den har de spir og den højde som jeg mangler. Tak fordi du lokkede mig i uføre! :o) Jeg elsker nye fristelser.

  Og til dig Lisbeth, hvor var det sødt af dig at sende mig linket til Blomsterliv. Jeg har taget kontakt til indehaveren og han forsikrede mig om, at Landini bliver sat til salg efter jul. Så slår den havegale tante til. Det er iøvrigt nogle helt forskrækkeligt dejlige løg, Blomsterliv frister med. Der røg lige et par prærieliljer ned i indkøbsvognen. Min Syrenprins kunne meget nemt gå hen og blive totalt vintergækgal, så han smed også lige et par spændende sorter i indkøbsvognen. Uha, det går da helt galt, når den nye vintergækbog udkommer på Klematis.

  Iøvrigt havde de Burgundy hos Blomsterliv, Anne Mette:o)

  Tak igen til I to hjælpsomme og søde blomster.

  SvarSlet
 19. PS: Jeg drømmer også om at få Allium atropurpureum i mit rødebed-farvede bed engang. Den er simpelthen ubeskriveligt fantastisk.

  Til næste år, vil jeg blive meget meget glad for at se billeder af dine mørke skønheder her på din dejlige blog.....:o)

  SvarSlet
 20. Tak Madam Bæk, det har været en dejlig, men lidt travl aften :)


  Jep, blogland er fantastisk - hvor godt at I lige klarede ærterne mens jeg var væk (til italiensk undervisning, naturalmente). Tak fordi du google'de for os, Lisbeth, du er en engel :)

  Tror faktisk jeg fandt Burgundy hos Blomsterliv, dengang da jeg var panisk - men at de var udsolgt. Jeg tænkte dog ikke på at spørge om det nu kunne passe, om der ikke liiige var en lille rest..Nå pyt, det endte godt :)

  Jeg glæder mig til at se veratum nigrum næste år, jeg har jo kun set den uden blomster i år. Men jeg faldt pladask :) Jeg skal nok tage masser af billeder, hvis alt nu går som det skal, man ved jo aldrig med den kære natur. Tak for de søde ord :)

  Der findes jo en del coreopsis så måske også en, der hedder "Ruby Tuesday" - umiddelbart kan jeg dog ikke google den, så kommer der en helenium. Men den kan jo godt findes :)

  PS: Atropurpureum er jo bare små, bitte løg, de er sååå lette at lægge, bare lige en lille priklepind :)) Jeg er virkelig også bange for den skønne vintergæk-bog. Hold nu op, hvor der findes mange vintergækker, jeg faldt nok specielt for de gule, men jeg tør slet ikke google. Jeg glæder mig så meget....

  SvarSlet
 21. Kære Anne Mette. Guuuuuud, du har ret. Det var en helenium, der hed "Ruby Tuesday" ....og jeg købte hos "Staudefeen" og den har altså også en hel vidunderlig farve.

  Ja, kun en tåbe frygter ikke den nye vintergækbog Især når der er gemt en gal samler inde i gemalen. En gul vintergæk lyder meget meget fristende.

  Tusind tak for al din hjælp og for hyggelig sludder:o)

  De allerkærligste hilsner, ciao bella

  SvarSlet
 22. Meget mærkelig november ! Perlehyacienter !

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...