Sider

torsdag den 27. oktober 2011

En eftermiddag i oktober

Jeg har udelukkende billeder af blade og forfald i dag. Orker du ikke det, så skynd dig at klikke væk.....men kom igen en anden dag, ikke?

I dag har vi haft tågen hængende tungt hele dagen. Men i går nåede jeg ud med kameraet inden det, alt for tidligt, blev mørkt. Eftermiddag var fyldt med det mest fantastiske lys i vores have. Ingen sol at se, men alligevel lyst og (nogenlunde) lunt.


Jeg synes det er som om, efterårsfarverne er endnu mere lysende og insisterende i år. Her er det bronzeblad (Rodgersia), bregne, kvæsurt (Sanguisorba officinalis) og hosta.


Eller muligvis er jeg blot mere klar til det i år? Selv om jeg (naturligvis) allerede glæder mig til foråret - og en ny blomster sæson. Paradis-æbletræ, der gløder og lyser op i disse dage. Foran et af naboens træer. 


De gule farver fylder virkelig meget i vores have lige nu. Den visne persille, asparges, violfrøstjerne (Thalictrum Delavayi) og en daglilje (Hemerocallis) med fødderne i masser af visne blade. 


Igen violfrøstjerne sammen med høstanemoner. Sådan har de stået længe og jeg er vild med netop den kombination lige nu. Andre høstanemoner, bronzeblad og til sidst en amsonia.


Parykbusk, Storkenæb (Geranium cantabrigiense Biokovo), Dronningebusk og en lille "Lone"-plante, der har den fineste, orange-røde høstfarve.


En japansk løn, som stod meget klemt da vi flyttede ind og var ret sølle. Nu får den luft og lys, og trives heldigvis. Jeg holder virkelig meget af de farver, den har i disse dage.


Rosenslynge (Rhodochiton atrosanguineum), den er næsten lige så fin nu, som når den blomstrer. Japansk stenurt (sedum), bispehue (Epimedium), en lille rhodondendron/azalea (ret mig gerne Lisbeth, hvis du kan se det :) og hasselurt (Asarum europaeum).


20 kommentarer:

 1. Meget smukke høstbilleder! En fornøjelse at se på ;-)

  SvarSlet
 2. Smukke efterårsbilleder.
  Jeg har også i dag været ude for at tage nogle billeder af bladenes smukke farver.
  Tak for kiggget.

  SvarSlet
 3. Meget skønne efterårsbilleder. Jeg er vild med efterårets brændte farver :-)

  SvarSlet
 4. super flotte farver, forfaldet er så smukt.
  VH Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 5. Jo jo, så pyt da... det er ok med efterårsfarver til selv mig nu :-D
  Og det er virkelig smukke billeder du har taget.
  Jeg elsker faktisk også efterårets farver. Jeg er bare altid lidt senere på den end de fleste, fordi jeg har travlt med at presse den sidste rest ud af sommeren først :-)

  SvarSlet
 6. Bella donna,

  dig og dine dejlige billeder orker jeg altid!:o)<3

  Det er nogle vidunderlige efterårsbilleder, du forkæler vores øjne med. Hvor er det dog vigtigt, at der også er noget smukt at kigge på i haven om efteråret. Og den kunst er virkelig virkelig lykkedes for dig.

  Tusind tak for din utroligt søde hilsen på Claus` blog.:o) Håber du HAR modtaget dine Burgundyløg:o) Og sikke en sød og forstående mand, du har:o) Han kender sin kvindes behov:o) Hils ham og sig, at jeg ALTID vil bekymre mig, når du ikke får alle de planter og løg, som du har behov for:o)
  Vi blomstergale kvinder må hjælpe og støtte hinanden og af og til bruge lidt kvindelist, for at få vore ønsker (læs behov) trumfet igennem, ikk`?:o)

  Hav en fortsat smuk oktober.

  Knus fra havebumsen i midt i Limfjorden

  SvarSlet
 7. Smukke billeder, Anne Mette - en stor fryd for mit øje. Jeg hører til dem, der faktisk elsker oktober, og ikke kan få nok at de skønne efterårsfarver. Når nu juli og august sjældent byder på det vejr, vi forventer der, så er det ret beset en stor fornøjelsen når oktober gang på gang viser sig med høj himmel, klar luft, sol og fantastiske farver på planterne, som tilmed ændres hen over måneden.

  Jeg læser også med stor fornøjelse og smil på læben TANTE GRØNs kommentarer om "blomstergale kvinder" m.v. Helt enig :)

  Tak for kigget.

  Knus Ulla

  SvarSlet
 8. WOW nogle herligheder i lange baner. Jeg er håbløs bagud i år både i haven og med fotos, men jeg nyder at se andres meget smukke billeder.

  SvarSlet
 9. Det er da et fantastisk syn :-)
  At være i haven og i skoven i øjeblikket er et bombardement for alle sanser - det er da også lidt skønt ;-)

  SvarSlet
 10. Jeg er enig med alle de forrige talere :-) i, at efteråret er fantastisk smukt. Det er svært at løsrive sig og gå ind fra alle de smukke farver.
  Især lige inden solen går ned er det allersmukkest, men for mørkt til at fotografere, men det er også lige der, man bedst ser alferne
  :-)og de vil ikke fotograferes.
  Bispehuen er jeg også hel vild med, den er så smuk også nu.
  Det må være en azalie, du viser.
  Derimod er jeg i tvivl om det du kalder dronningebusken, jeg må ud at se på min i morgen, synes ikke, den ser sådan ud.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 11. Hej. Jeg synes også dine efterårsbilleder er skønne at kigge på. Der er rigtig mange farver og du tager gode billeder!
  Jeg har lige meldt mig som fast læser af din blog og glæder mig til at følge med.

  SvarSlet
 12. Er ganske enkelt vild med dine billeder og ikke mindst de smukke beskrivelser og egen stemninger du tilfører - meget spændende rundtur

  SvarSlet
 13. Tusinde tak alle sammen - det er super, super dejligt at høre at I kan lide billederne, tak for jeres kommentar!

  Tante Tulle, ville ønske jeg kunne lave kranse :)

  Landbohaven, det er dejligt at have billeder af de skønne farver.

  Vivi, og du får jo så meget at se på, når I flytter, wow.

  Tak Lisbeth - Silkeborg har garanteret også mange flotte farver lige nu, tænker jeg, skønt område.

  Godt du var klar nu, Hanne :) Jeg var vist også tidligt klar i år....

  Burgundy'erne er ankommet, kære Tante Grøn - og der var næsten ikke andet i kassen :) Jeg glæder mig ekstra meget til foråret - så igen, tak fordi du gav sparket til ikke at give op! Gemalen ved jo efterhånden godt, hvornår der bliver 'fred' :) Men du må passe på med den bekymring for mig, for hvornår er nok virkelig 'nok' - jeg har vist mere end fortjent allerede :)

  Så du er også en havebums Ulla :)? Jeg holder også af oktober, men ville gerne at der var lidt længere lyst dog...

  Hvad vi ikke når i år, det når vi næste år, ikke Madam Bæk. Der er jo altid lige noget, ikke :) Må snart ind og 'kigge' lidt til Danny....

  Ja, det er bare om at nyde, Mette, På en anden måde nu end om foråret, begge dele er super skønne.

  Og vi har jo afklaret dronningebusken, ikke Lisbeth :) Jeg er også ret glad for bispehue.

  Tak Birgitte :)

  Tak Mille, hvor er du sød...

  SvarSlet
 14. Kære Anne Mette, jeg er 100% enig i at efterårsfarverne lyser anderledes i år - jeg tænker på det hver dag - jeg er sikker på at de har en anden glød, måske p.g.a. det mærkelige vejr vi har haft med både sommerlige dage og nattefrost.
  Dine billeder er smukke farveafstemte lige som jeg kan lide det:)

  SvarSlet
 15. Anne Mette.....jeg orker godt - når nu det bliver gjort så smukt som her hos dig ;0) Jeg stemmer i gløden virker kraftigere i år og måske Lisbeth har ret......al den fugt har fået bladende til at holde længere og ikke krølle sammen p.g.a. tørke - hvem ved ????

  Kæmpe efterårs knus Dorthe

  SvarSlet
 16. Smukke smukke billeder. Du forstår at sætte det utroligt flot op. Jeg nyder hvert et billede.

  hej fra
  Eva

  ps. har lagt dig min bloggroll idag. ;)

  SvarSlet
 17. Jeg bliver bestemt ikke skræmt af blade og forfald og slet ikke når det er så SMUKT!

  Sørme om du ikke havde ret den anden dag. Der var da et par små alfer i Søndermarken ;-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 18. Sikke en variation i bladene du har, forrygende smukt
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 19. Så er det ikke kun mig, der tænker at det er anderledes i år, Lisbeth og Dorthe - måske lidt at takke regnen for :)

  Tak Eva - har lige sendt en hilsen hos dig også.

  Godt du fandt dem, Birgitte :)

  Tak Annette - men det må du da næsten også have, du har jo vældig mange skønne planter.

  Det meste er dog næsten væk nu, suk, det går så stærkt....

  SvarSlet
 20. Her var det riktig mange flotte høstfarger og spennende planter:) Dette var bilder å drømme seg bort i:) Takk for titten. God torsdag til deg. Klem Ellen.

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...