Sider

søndag den 9. oktober 2011

Sukkenes dag

Uagtet en del protester, så 'slagtede' gemalen i dag mit elskede artiskokbed - ind imellem er der kort fra tanke til handling. De har nu heller ikke været så begejstrede for den sidste tids regn og kulde - og vi har jo heldigvis allerede spist en masse fra bedet.

Jeg reddede dog lige til aftenens hvide pizza - og et par af de største til vasen. Desværre blev det mørkt, før jeg fik taget billeder.Frede stod for dagens andet suk. Det er altid dejligt bagefter (så vanker der jo også altid en ekstra godbid), men der er ikke vuffende begejstring, når bruseren kalder. Derfor var han heller ikke oplagt til at stå stille og smile.10 kommentarer:

 1. Hvor er de flotte dine artiskokker......hvis man vinterdækker dem skulle det være muligt at overvintre dem år efter år.....har dog ingen erfaring da det er første år jeg har artiskokker......og det desværre ikke med din succes.

  Mine har vist fået for meget vand og for lidt sol ;0)

  ....nu ikke noget med at besøge Remme uden at kigge ind bag hækken her ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Stakkels Frede, den kan ikke lide det. Havde den rullet sig i noget ildelugtende, eller får den bad jævnligt?
  Mine hunde kan absolut heller ikke lide at komme i bad, så det har jeg opgivet. Kun hvis de ruller sig i noget grimt, er der ingen vej udenom. Så de bliver sjældent sluppet løs på stranden.

  SvarSlet
 3. Tak, tak Dorthe :)

  Det er aldrig lykkedes for mig/os at overvintre. Men vi har ikke gjort det store det heller - ikke liiiige nået det :) Jeg taber tålmodigheden om foråret og såer nye igen :)
  Vi har haft artiskokker i en del år efterhånden. Udbyttet har være noget svingende, men i år startede de med 2-3 uger under fiberdug. Det tror jeg faktisk har gjort en forskel, vi har aldrig haft så stort og tidligt udbytte.
  Der er jo også forskellige sorter, denne her Verde Romanesco, er den jeg har størst held med. Green Globe skulle være mere sikker, men ikke her. Og til at spise, vel og mærke, de er aldrig nået at gå i blomst (måske fordi vi spiser dem :). Tror andre sorter er bedre til det.
  Jeg blev meget inspireret til at dyrke artiskokker fra Camilla Plums bog Grønt I (også II, sådan set :) - jeg mener Dalby har planer om at gen-udgive. Bøgerne kan klart anbefales, hvis du ikke kender dem.

  Lang histore :)

  Det er ikke helt så slemt, som det ser ud Lisbeth :) Han går faktisk selv ud i brusekabinen og klarer det fint nok. Men man kan jo godt lige se ulykkelig ud, det er jo mig, der står med godbidderne :) Og så gider han iøvrigt ikke fotograferes. Han bliver vasket ca hver halvanden måned, dog mindre om vinteren. Faktisk ikke så meget pga skidt, det falder selv af, men fordi hans pels simpelthen trænger til det, han lugter og klør. Han reagerer selv på det og har det bedre, når han er vasket. Det sker med meget lidt og mild shampoo fra dyrlægen. Jeg går helt klart også ind for at lade være, hvis der ingen grund er til det.

  SvarSlet
 4. uha.....kender godt det der med at nå det ;0) Det er som om batterierne er ved at være brugt når vi når til frosten ;0)

  Den jeg har sået er netop Green globe......hos mig er den bare brun og kedelig men både min mor og svigerinde fik nogle af alle de små planter i foråret og de har begge succes...........men hele min have ligger mod nord og har en del skygge så måske det er forklaringen :0)

  Tror lige jeg viser nogle billeder én af dagene ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Hejsa :)

  Tusind tak for din fine vejledning, det var til stor hjælp :)
  Og din hund altså.....bare SÅ dejlig.

  Iben

  SvarSlet
 6. Øj øj artiskokker er bare noget af det smukkeste på den grafiske og dekorative måde. Har aldrig selv prøvet at dyrke dem, men måske man skulle prøve.

  Aldrig har jeg dog set en lille hund med et så udtryksfuldt et ansigt:o) Nøj, hvor skal mor bare have dårlig samvittighed og alle kneb gælder. Hvis man nu hænger ekstra meget med snuden og øjnene er sorte af selvmedlidenhed, så vanker der nok et par ekstra godbidder eller 3....:o)

  Kender een af racen. Den bor på en planteskole og det kan jo godt give MEGET beskidte poter og pels. Hun hedder Gaia og hun kan også se noget så deprimeret og lidende ud, hvis det går til et godt formål. Hundeejere med skyldfølelse er jo noget rundhåndede med godbidderne:o)

  Hav en dejlig uge. Der loves højtrykshavevejr sidst på ugen. Det med nattefrost kan "de" godt glemme alt om.

  Ciao bella donna

  SvarSlet
 7. Ja, han ser godt nok olm ud :-). Det er da heller ikke rart med al det vand og skrubben på ryggen.

  Jeg har aldrig haft succes med artiskokker, men vil så gerne. Vi elsker nemlig at spise dem!

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Åh altså, den lille stakkel :-D Onde onde mor. Vores havde dårlige ører de sidste mange år, så han slap for badene. Men han lugtede nu heller ikke :-D De er nogle værre drama-queens m/k, de vovser.
  Artiskokker har jeg ingen erfaring med, men dine ser flotte ud.
  Knus, Hanne

  SvarSlet
 9. Hvor er de artiskokker flotte, jeg kan godt forstå at du sukkede, men de er også smukke indendøre:) Jeg har samme oplevelse som Dorthe - regnvandet løb ned i dem og de blev brune.

  SvarSlet
 10. Hæ, hæ, godt billede af din skønne Frede ;-) Nåh, får helt ondt af ham ;-)

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...