Sider

mandag den 10. oktober 2011

Hvor der er en vilje....

Jeg nænner ikke at pille viljestærke planter op fra fugerne i vores fliser, det er da imponerende at ca. 1 cm fuge kan fostre denne mindre, men alligevel fine Kæmpe Verbena (verbena bonariensis). Praktisk, der lige foran stuevinduet. 

Det passer nu ikke helt, at jeg ikke nænner pille op. Tidligere på sommeren flyttede jeg en fin Fingerbøl fra ved siden af - ud i bedet med den. Den er nu kæmpe stor og klar til at blomstre til næste år. Det er da nemt at så, ikke..Denne her er også selvsået. En eneste plante. Den har godt nok overtaget et halvt højbed - men pyt. 
Bagved, på jorden, står asparges. Så jeg følger godt med hos Lene, tænk, hvis denne kunne overleve...Men dig dernede, Lille høstanemone, du må nok passe på. Som minimum skal jeg have fundet ud af, om du er kommet fra frø, eller om du kommer fra en lang-røddet moder et par fliser væk. Jeg håber det første, så skal du da få en fin plads et andet sted.


Man kan da ikke bare sådan slå en levende plante ihjel - ikke engang en gammeldags rød rose, vel Lone....:)

11 kommentarer:

 1. Hi hi ... Nej Anne Mette man kan ikke bare slå en levende plante ihjel, det minder mig om at jeg har en lille "fin" postkasserød rhododendron som utrolig gerne vil bo hos dig og din fine røde rose i skovbedet :-)
  Bare sig til ikk' ?
  Knus Lone

  SvarSlet
 2. Vi har også delt bænken med en kæmpe lupin i år. Utroligt, at en plante som vokser i så lidt jord - mellemrummet mellem fliserne - kan blive så kraftigt. Det nænner vi ikke at stoppe :-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Ja, sådanne flise-revner er de perfekte såbede.
  Jeg har slet ikke sået fingerbøl i år, for jeg har så mange langs kanterne ved mine fliser, at jeg har mere end rigeligt.
  Og forleden pillede jeg forsigtigt en lille ROSMARIN stikling op midt i vores terrasse under et havebord. DET har jeg godt nok aldrig prøvet før :-D
  Lidt længere henne stod en sommerfuglebusk-stikling.
  Godt man ikke er ordens-freak... hvor ville man gå glip af meget :-D
  Men øv, jeg tænker aldrig på at jeg kunne tage billeder af det til bloggen. Det må jeg da blive bedre til, ikke :-)

  SvarSlet
 4. Ja, det er altså imponerende, at de kan selvså i så små sprækker. Jeg kan godt forstå, du ikke nænner at fjerne dem ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. .......hvor der er hjerterum er der husrum.....også selv om det er i de små sprækker og revner rundt omkring :0)

  SvarSlet
 6. Elsker også de selvsåede skatte i revner og sprækker, og kunne heller ikke finde på at fjerne dem. Blomster har jo også følelser, ikk ;-)

  SvarSlet
 7. Jeg har også mange selvsåede. Hvis jeg ikke lige synes de skal være der, hiver jeg dem op og planter i en potte, nogen af dem bliver så foræret væk. Jeg har især mange frøsåede sommerfuglebuske.

  SvarSlet
 8. Ja når de nu selv har valgt deres voksested, så skal de da også have lov;0)

  SvarSlet
 9. Jeg har også selsåede planter i sprækkerne i cementen oppe ved huset. Lige nu er der et par Stedmoderblomster. Tidligere har der været en lille plante der har lilla blomster. Jeg ved ikke hvad den hedder, men den fik også lov til at blive stående indtil den var visnet ned.

  SvarSlet
 10. Åh, hvor er det herligt at høre fra så mange plante-elskere, der også bare nyder de små :) Jeg må vist til at holde øje med sommerfuglebuskene, dem har jeg endnu ikke fundet - og det vil jeg gerne.

  ...og lille Rhodo, må hellere end gerne komme i pleje her, Lone. Lige indtil du elsker rød igen :)

  Og Hanne - jeg vil gerne se dine små :) Jeg må til gengæld øve mig i at tage flere 'overbliks-billeder', det er jeg ikke så god til :) Vildt med rosmarin, tyder på at I spiser godt :)

  SvarSlet
 11. Sikke en fik blog du har... her vil jeg bestemt følge med :-)
  Tak for kommentaren på http://mylovinggarden.blogspot.com/
  Ja - min mor laver mange fine bronzeting... og du kan finde hendes hjemmeside via bloggen, eller også kigge med her.... http://asbronzeart.dk/
  Jeg kender godt det der med vildfarende planter... det er så svært at fjerne dem. Jeg gør det også sjældent. De er så fine, og nogen gange tænker jeg " at hvis de virkelig gerne vil stå her.. så mener det det sørme".
  Dejlig dag til dig... og snart rigtig god weekend.
  Susan

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...