Sider

onsdag den 19. oktober 2011

Der er faktisk lige lidt flere...

Opmuntret af alle jeres søde kommentarer, tusinde tak!, så måtte jeg lige på jagt igen. Og sørme så, jeg fandt nogle stykker, som jeg overså den anden dag og som stadig blomstrer. Stadig få blomster pr. plante.

Blandt andet denne her Phlox 'Mystique Black', som jeg købte hos den søde Staudefe, Marlene sidst i august. Jeg havde ikke forventet at se blomster i den i år og den er da også kun omkring  30 cm høj, derfor overså jeg den. Som altid fra Marlene, så er planten fuld af livsvilje, det tegner godt for næste år, ja faktisk er den fyldt med knopper lige nu. 

Den lille klatreplante herunder faldt vi for, da den stod, sådan lidt forladt, i planteskolens 'reste-hjørne' engang i juli måned. Jeg kendte den ikke, den hedder Sneglevin, Phaseolus Caracalla. Desværre er alle blomster lige nu sprunget ud. Inden ligner de nemlig et lille sneglehus og er så søde. Den vil jeg gerne have igen næste år.

Og så igen lidt af hvert....


Disse 2, Alunrod og Ridderspore, er jo ikke sprunget helt ud (igen) - men lad os se, måske er jeg heldig, det håber jeg.
 

11 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Smukke blomster.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 2. Sikke du kan blive ved. Og hvor er den fin den lille floks - det var da skønt, du lige nåede at se den i år :-)
  Hvis det ikke lykkes med røllike-frøene, så får da altså bare en af de selvsåede babyer til nåste år. Så det skal nok lykkes på den ene eller anden måde :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 3. Nej hvor herligt - med så mange skønne blomster endnu.
  Er der ikke sket noget på din side? Synes den en flot med de tegnede sider. Ser lækkert og indbydende ud! Din blog er iøvrigt også nem at komme ind på og ikke »tung« at scrolle osv. Fin side.

  SvarSlet
 4. Kære Anne Mette,

  tusind tak for linket :-) Ja Mystique Black er en god nyhed inden for stauder. Den er sund og kraftigt voksende. Jeg har selv plantet en del ud, og det er en, jeg bliver glad for.

  Sikke smukke billeder, du tager - meget skarpe :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. LOve it ....og tillykke med sin nye limegrønne:0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Hvis du kan overse så mange smukke blomster, så må du da godt nok have mange i din have ;-)

  SvarSlet
 7. Super gode billeder.

  Jeg er ret vild med din alunrod, det er så smukt med de mørke farver i haven også. Hvad hedder denne?

  Ulla

  SvarSlet
 8. Ja, nu kommer den årstid, hvor vi virkelig værdsætter hver enkelt blomst, som tør vove næsen frem.
  Du har stadig mange, og nogle som jeg ikke har blomst i. Næsten halvdelen af min have er i skygge om vinteren, så der sover mange af planterne næsten allerede.
  Den er sjov, den lille sneglevin, den har jeg ikke set før. Er den flerårig?
  Ha' en fortsat god dag :-)

  SvarSlet
 9. Tak Landbohave-inde :)

  Signe, det var nemlig en god overraskelse med Phlox'en, jeg er rigtig glad for den. Og tak ift rølliken :)

  Tak Bente, sikke mange søde og fine ord. Hvad mener du med 'sket'? Jeg har ikke ændret noget, tror jeg, måske noget jeg har glemt igen :)

  Tak søde Marlene. Jeg kan slet ikke vente til næste år. Med Phlox'en og de andre 'Marlener'... Jeg er ikke så god til at få taget hele bed-billeder, det skal jeg blive bedre til :)

  Peace and love, søde Dorthe :) Vi skal måske spørge Hanne el. Lisbeth om vi kan plante Limegrønne Chrysanthe-mums (må det hedde, ikk' :). Spørgsmålet er jo også om vi når det inden jorden er frosset?

  Nahr, Gitte, det er vist nærmere fordi de var skjult i alle de visne blade :) Men godt jeg fandt dem.

  Tak Ulla. Jeg er viiiiiild med alunrod og har efterhånden en del forskellige. Denne her er en 'Obsidian' - en Dalby-anbefaling. Den er ikke fra Bilka, men jeg tror man kan få den der også. Jeg må vist lave et alunrod indlæg en dag snart :)

  Jep, det gør vi Hanne. Og jeg tænker på dig hver gang, fordi jeg liiiige kom til at prise efteråret lidt for tidligt :) Vi har stadig en del sol, men som jeg skrev den anden dag, så er vi også lidt bagefter herude, sådan generelt.

  Sneglevin er, så vidt jeg har googlet mig frem til, ikke hårdfør. Men den ville nok overleve i et opvarmet drivhus som dit. Jeg kan jo ikke engang forsøge i det alm. drivhus i år - det savner jeg altså :( Jeg ved ikke helt om jeg har lyst til at tage den helt ind og forsøge, skulle man også kunne. Jeg har nemlig også læst mig til at det er myrerne, der bestøver blomsterne. Det har jeg nu ikke set noget til på planten, men vi har mange myrer i haven generelt, så det er nok rigtigt.

  SvarSlet
 10. Det er jo et helt katalog over sene blomster. Jeg grifler og grifler :-).

  Og, så glæder jeg mig i øvrigt til at se "Fujiyama" blomstre til næste år :-).

  Ha´en god mandag
  Birgitte

  SvarSlet
 11. Tak for navnet på alunroden - det er noteret :) Nu du siger det, så kan jeg vist godt huske Claus Dalby nævne navnet også.

  Ulla

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...