Sider

tirsdag den 28. maj 2013

Nå jo, der er jo denne her...

...det er også en eller anden form for rododendron/azalea ting, jeg er sikker på at der findes en, der kan opklare det. Den flyttede ind lang, lang tid før vi overhovedet tænkte på at blive havetosser og på at gemme på skilte. Den flyttede ind i en krukke, hvor den så i øvrigt stadig bor. Hvert forår tænker, og siger, vi...."ej i år gik det vist galt, den døde vist i denne vinter"
Men den vil da det heldigvis anderledes og igen i år har den tænkt sig at forkæle os med sine smukke ceriserøde blomster. Det er pang, så det gør noget, men med det gråvejr vi holder os her omkring i disse dage, så er det velkomment. At det også var min mors yndlingsfarve, ja det betyder nok også noget. Mon ikke vi i år får forkælet den lidt, når tid er... 

Og i øvrigt tror jeg den vil få det hyggeligt samme med sin nye søster, som lige nu er i pleje hos Lisbeth, som købte den for mig. Den kommer hjem til mig ad kringlede veje, til markedet på Damholmgaard den 16.6, hvor Anne Marie fra Lønbæk planteskole deltager med sit spændende udvalg og er så sød, at hun har min plante med. Måske ses vi derude?


11 kommentarer:

 1. Jo forkælelse fortjener den, når nu den er så venlig at vise livskraft og den ser ret sød ud med sine pink blomster. Jeg holder af Azalea fordi de dufter så godt og fordi de ofte har så fine efterårsfarver.
  Jeg er glad for at se at du har fundet vej for dens nye søster jeg ville ellers have undersøgt mulighederne imorgen hvor jeg ser Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det fortjener den, for de sidste år har den virkelig fået lov til at passe sig selv. Men nu skal den forkæles. Tak fordi du tænkte på mig, Lisbeth, mon ikke I får bilen fyldt :)

   Slet
 2. Hej Anne Mette.Kan da godt forstå at du er glad for din fine azalea.
  Det bliver spændende at se hvad du har købt hos Anne Marie.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved det faktisk heller ikke helt endnu Jette, men det bliver noget godt, det tør jeg love.

   Slet
 3. Det er svært at gætte navnet på de små japanske, men jeg kan sige, at hvis du har haft den stående udendørs i en potte, så er du heldig, at den er så fin nu. Mine japanske har stort set alle taget skade af den hårde vinter. Jeg håber de to søstre vil trives sammen. Uagtet at vi ikke kender navnet på din, så er den i hvert fald en lille sød en, som søsteren vil passe fint til.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er jeg heldigere end jeg har lov at være, for den har stået udenfor hele tiden. Men når nu søster linearifolium kommer hjem, så vil jeg pusle om dem, vil jeg :)

   Slet
 4. Hejsa.

  Uha, dette er min første kommentar som blogger! :)

  Jeg har selv én af disse planter i min have her i Holland og anede ikke, hvad det var for én før nu. Den stod her også (som stort set den eneste plante i haven), da vi overtog huset i august, og troede virkelig også den var død, men nu er der, som på din, de smukkeste knopper! Jeg har ledt og ledt efter et navn på den - gad vide, hvad det latinske navn er?!

  Dejlig blog i øvrigt - jeg læser tit med :)

  MVH
  Sandie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sandie

   Hvor er det dejligt at du fik lyst til at skrive en hilsen og tak for de søde ord. Ja, du kan måske godt høre at jeg ikke er så klog på netop denne plante, men i hvert fald er det rhodondendron, men hvilken undergruppe, den så tilhører, det vil jeg spørge Lisbeth om hun kan svare på, så skal jeg nok skrive det.

   Slet
 5. God aften :0)

  Hvor er den skøn - Både i knop og udspring! Lækker farve og sød og let i sin form. Kender godt det der med...aaiii nu er den da vist død. Sådan har jeg det lidt med mine Syriske Roser - Dem er man også altid lidt i tvivl om hvorvidt, de har klaret vinteren endnu engang.

  Knus herfra :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, du har fuldstændig ret, jeg har kun en (tilbage :) og den stod jeg også og sukkede af lettelse over i weekenden. Det er godt at blive modbevist ;)

   Slet
 6. Den er godt nok sød......og måske fordi den helt er overladt til sig selv, siger den: »Jeg skal vise dem, skal jeg«....

  SvarSlet

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...