Sider

tirsdag den 21. maj 2013

Ledreborg - lørdagens indkøb

Lørdag gik turen til livsstilmesse i Ledreborg Slotspark, jeg var jo så heldig at vinde billetter hos Susan (og Pavillion Danmark). Vi fik en god snak med Pavillion, et gode par tip og en brochure i første omgang.

Jeg havde kameraet med, men må indrømme at jeg glemte alt om det, Susan har til gengæld taget en masse skønne billeder. Som 'gammel' gæst synes jeg det er lidt ærgerligt at messens indgang flyttes længere og længere væk fra slothavens indgang - og så blomstrede pæonerne ikke i år, men det er jo fordi pinsen faldt så tidligt i år.


Vores (ærligt, mit) første indkøb var disse håndlavede tobaksblomster fra Keramikblomsten. De er monteret på blomster-'ståltråd', så de kan stikkes ned i en krukke med f.eks lavendler inden de får blomst eller kort græs måske. Jeg vælger lige ikke at bøvle med farver på kamera lige nu, så I får dem på bænken :) Hun kommer i øvrigt også på 'Mit hjem er mit slot" og laver mange andre blomster. Jeg holder utrolig meget af dansk kunsthåndværk.


Jern i haven - det er ligesom bare en fast tradition at vi skal have et eller andet med derfra. Det er blevet til mange spændende ting, denne gang blev det til denne 'kugle på pind' og to mindre 'ovaler på pind'. Jeg har en af kuglerne i forvejen, men nu så jeg eksempler på hvordan de kan bruges til sommerblomster, det gav blod på tanden og jeg kan ikke vente med at komme igang.


Så stod der også en venlig mand fra nordsjælland med disse krukker fra Italien og i god kvalitet. Tag 3 og betal for 2 og til ganske venlige priser, synes jeg - og da jeg har rigtig mange sommerblomster i år, måtte vi slå til. Det lykkedes endda at få det jyske krejlergen i brug, da der var en lille skramme i en af de mellemste. De store er 38 cm i diameter, 32 i højden. De næste 27 cm, 31 cm i højden, de mindste blev ikke målt. 460 kr i alt, det er for mig en ganske fornuftig handel for de 9 krukker. 

Det største problem opstod da der ikke var flere vogne til udlån. Så min kæreste mand, Michael, måtte først måtte bære de 3 meget store og tunge krukker heeeeelt ud i bilen og derefter de næste 3, for de var også alt for tunge for mig..og til sidst de sidste 3 og det nedenfor...ups...


1-2-tradition, ikke? I hvert fald købte vi også i år en klematis hos Clematis Danmark. Denne gang blev det Propertius. Den blomstrer nu, men hvis vi er heldige blomstrer den igen senere, i følge Flemming.


Søndag havde vi regn på regn på regn, men det var tiltrængt....

13 kommentarer:

 1. Sikke nogle fine indkøb. Hvad bruger du jernkuglerne til? Jeg har engang købt et par, men aldrig rigtig fået så meget glæde af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Samme her, forsøgt med sommerblomster, men umuligt at få særlig stor potte derind, så de dør jo for mig. Men de viste en løsning med en kurv af kokosfilt, det man bruger til hængeampel, evt. med en pose indeni, naturligvis med huller og så plante de sommerblomster man ønsker i den. Perfekt løsning for mig, giver det mening - ellers kan jeg vise det, men det bliver først om en uges tid, jeg er en tøsetøs :)

   Slet
 2. Hej Anne Mette.Dejlige køb du fik med hjem.......godt du havde manden med til at slæbe.Må vist til Ledreborg næste år.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er i hvert fald glad for det, men vi skulle nok have sikret os en vogn før vi handlede :)

   Slet
 3. Godt du havde din bedre halvdel med. Det tror jeg ikke, jeg fik Søren med til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis var krukkerne også hans eget valg, men ja, jeg er velsignet med en tålmodig og dejlig mand, der dog også godt kan sige fra. På sin egen vestjyske facon, så jeg var feks godt klar over at vi ikke liiige skulle have pelargonier med hjem - uden ord :)

   Slet
 4. Flotte er krukkerne altså, godt at din søde mand fik dem slæbt ud til bilen.

  Propertius bliver du begejstret for. Den allerførste clematis, jeg købte til haven her, var en Propertius, som Flemming solgte mig på en havemesse ved Clausholm Slot her i Østjylland. Jeg var noget skeptisk, men den er bare så skøn og en af de allerførste til at springe ud.

  kh Ulla

  SvarSlet
 5. Heldige jer tænk at få regn. Godt du havde Michael med til at slæbe :) Fine ting du har købt.
  Knus

  SvarSlet
 6. Flotte krukker du har fået købt! Godt at Michael, den rare mand, er så sød at slæbe de tunge potter!
  Lækre jernstativer du også fik købt! Og ja regn har vi vist fået rigeligt af nu! Her til aften regner det igen. Så nu kan vi godt sende regnen videre vestpå!

  SvarSlet
 7. Skønne køb i har gjort, er helt vild med de fine små blomster ;o)

  SvarSlet
 8. Kære Anne Mette
  Sikke en dag og sikke gode handler du gjorde. Allerede inden jeg nåede til afsnittet om Michael der måtte bære, havde jeg tænkt "holdaop" slæbte de virkelig på alt dette;)))
  Jeg kan næsten ikke vente til jeg selv skal afsted til Mit hjem er mit slot i Haveselskabets have - får bare sådan lyst til at købe noget lækkert når jeg ser dine indkøb:)

  SvarSlet
 9. Hej Anne Mette
  Lækker jernespalie. De er bare så anvendelige og flotte. Krukkekøbet var helt sikkert et kup og dejlige i den lyse ler. Sød klematis, de klokkeformede er jeg begyndt at kigge mere efter til haven. De er så yndige.
  Keramikblomsterne er rigtige fine. Keramik i haven er bare dejligt, og der er masser at vælge imellem. Fik selv nogle stentøjsspirer af Helle fra Havetrolderi forleden som bare er så skønne. God søndag :)
  Kh Rose

  SvarSlet
 10. Tak alle sammen, dejligt at I glædes sammen med mig :)

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...