Sider

mandag den 13. maj 2013

Jo, jeg har da to


Høneballe(pylre)mor, du skal da lige se vores to rhododendron(ere), siger man det? Alle er meget velkomne til at kigge med. 

De blomstrer begge to lige nu, dog kun med en enkelt blomst endnu, der er flere knopper på vej.


Den første her er købt på et marked, den er ikke særlig stor endnu og uden navn. Den er hvid med meget lyse lyserøde toner. Lige noget for mig.


Denne her var faktisk en af de allerførste planter vi købte, inden vi for alvor blev angrebet af havebacillen. Derfor har jeg heller ikke navnet på den, men den er så også hvid og lyserød. Og sig mig, er det en myg??

Begge står i det vi sådan, stor i slaget, kalder Skoven. Der har vi grantræ, hvidtjørn, syrener, røn og masser af bundække.


Blandt andet småhjerte, hvor den røde åbenbart har krydset sig med den hvide, for vi har aldrig haft denne her før. Blå perlehyacinter, eller blå drenge som min mor kaldte dem, de er nærmest alle steder i vores have. 

Jeg har læst om småhjerte, der kan udvikle sig til et problembarn, så vi er opmærksomme. Nogen ser måske også toppen af rosenskovmærke, Den er vidunderlig smuk, synes jeg, den skal til gengæld holdes i ørene her. Men jeg vil ikke undvære nogen af dem og heller ikke hvid skovmærke, som også kan være om sig, for hvad så med alferne..... Sådan blev der trukket en (alfe)tråd tilbage til Samsø, hvor jeg startede

19 kommentarer:

 1. Hvor hyggeligt med en hilsen til Lisbeth!
  ... det er jeg sikker på hun bliver glad for :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lisbeth er på alle tidspunkter klar med billeder med lidt solskin eller måske en lille fe eller nogle alfer, der leger i skoven. Hun ved præcis, hvad der skal til, for at få mig i bedre humør :)

   Slet
 2. Spøjs sammenligning: dine 2 rhododendron og Lisbeths 200.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joh, det var nu heller ikke for at sammenligne, vores have er betydelig mindre. Jeg tror måske jeg kan følge med hvis vi taler sommerblomster, hvis jeg er heldig :)

   Slet
 3. Hej Anne Mette.Jeg synes din rhodo ligner min Cunningham White.
  Men er sikker på at Lisbeth nok har det rette navn.
  Alle skriver om skovhave for tiden,må se om jeg kan finde et lille hjørne hvor jeg kan have lidt "skov".
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, ja måske. Vores skov er ikke stor, vores grund er bare en almindelig parcelhusgrund, men der stod nogle store træer og Michael ville gerne beholde dem. Til gengæld har vi ingen græs. Tak i lige måde :)

   Slet
 4. Dejlige billeder af de smukke blomster.
  Jeg har ingen problemer med småhjerter.
  Ha´ en god aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' og i lige måde. Lad os håbe vi slipper for problemerne.

   Slet
 5. Dejlige rhododendron, mine er ikke sprunget ud endnu.
  Småhjerte sår sig meget, men er for mig bestemt ikke et problem, den er let at fjerne, hvis man ikke ønsker den.
  Vi forsøger at lave et skovbed, men det er ikke rigtig lykkedes endnu, jeg tror at der er for mørkt under vores træer og vi vil helst ikke tynde for meget ud, de står mod vest og giver god læ.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og I har prøvet at plante noget af det, der kan tåle fuld skygge? Er det for tørt derinde. Vi har f.eks en storkenæb, kan ikke lige huske navnet, som ikke ser solen, den blomstrer fint lilla i juni, tror jeg det er. Derudover har vi bla hosta og kaprifolie. Sig til, hvis du vil vide mere om navne, ikke?

   Slet
  2. Ja, jeg tror der er for tørt, men vi snakker om at få noget bedre jord derned, så kan det måske lade sig gøre

   Slet
 6. Dine rhododendroner er meget smukke, jeg er også sikker på at det er Cunningham's White, den er let rosa i udspring og så mere over i det hvide når blomsten er helt sprunget ud.

  Rosenskovmærke - er det én man skal holde i ave? Jeg har kun en lille bitte klump og kan næsten ikke forestille mig at den skulle kunne blive et problem, men fortæl endelig.

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla. Pudsigt at jeg har fået købt en tvilling på et marked, men fint med mig, jeg kan godt lide den.

   Rosenskovmærke - her hos os breder den pænt hurtigt og ind over andre, mindre planter, hvis de ikke er helt etablerede. Men den er ikke svær at fjerne, så man behøver ikke være bange for den, bare opmærksom. Den er til gengæld enorm flot i udspring og gerne på et stort område. Så nyd din klump og plant den et sted, hvor den må brede sig, er mit råd.

   Slet
 7. Tak for alfetråden :) og billeder af dine rhodoer (det er meget nemmere at forkorte) Det er Cunninghams White begge to, de er tidligt i blomst og starter så fint lyserødt, men bliver til sidst lidt kedeligt hvide.
  Ja rosenskovmærker har jeg også, jeg holder dem ikke så meget i ørerne, selvom om du har ret i, at man skal holde øje med dem. Jeg synes, det er værre med ukrudtet, som gror op igennem dem. Småhjerter var jeg så heldig at få fra nogle stykker sidste år, det var jeg glad for.
  Kærlige alfehilsener fra
  Høne(balle)pylremor :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok, rhodoer, det vil jeg huske. Spøjst at de er ens, men fint for jeg,kan godt lide dem. Nu har du jo også god plads til rosenskovmærke :) Her er den liiiige villig nok, men det handler nok om at vi må flytte den fra de bede. Småhjerter er jeg også glad for, specielt de rosa her, dem skal jeg beskytte.

   Slet
 8. Ha ha den har jeg da også Anne Mette og har også fået navnet af Lisbeth, da jeg ikke vidste, hvad den hed! Sjovt at vi lige rammer den samme ..... den er nok meget almindelig i Lisbeths øjne....! Jeg har nu hele 5 rhodoer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det siger lidt om hvor almindelig den er. Også at jeg køber 2 uafhængigt af hinanden - og så er de ens :)

   Slet
 9. Nu bliver jeg altså helt misundelig, for de småhjerte jeg købte for år tilbage kom aldrig rigtig. Måske jeg kan arve lidt fra dig? Rosenskovmærke har jeg også, og almindelig skovhjerte. de breder sig begge rigtig meget, men jeg synes ikke det er et problem. De kan netop nemt fjernes hvis de bliver for meget. Cunninghams white har jeg også og ja, den er meget almindelig, men det gør den jo ikke mindre fin. :o) Jeg har faktisk rigtig mange rhododendron efterhånden - altså sådan efter min skala :o) - jeg synes de er superskønne hele året. Og så tak for sidst i øvrigt. Jeg har slet ikke haft tid til at være på nettet i laaaaaang tid, så både min egen og kommentarer på andres blogge har ligget helt stille.
  Knus
  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, jeg skal nok lige tage lidt småhjerte fra til dig. Det har også taget laaaaaang tid for den at få ordenligt fat her og det er primært den røde. Jeg synes heller ikke helt der timer nok for tiden....tak i lige måde i øvrigt :)

   Slet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...