Sider

fredag den 17. maj 2013

Et lille stjerneskud.......

...var hvad jeg fandt, da jeg gik mig en lille tur på havestierne i dag. Astrantia og mit bedste gæt er 'Moulin Rouge'. Der var et stjerneskud mere, et med størrer blade, men stadig mørk blomst, måske 'Lars'.


Jeg blev overrasket over at de allerede blomstrer, men måske husker jeg forkert. De har begge selskab af.......


.....Heuchera Blueberry Muffin og...........og Heuchera Green Spice, begge er købt i juli 2011 hos Odenia. Jeg kan nærmest ikke få nok af alunrod, som de jo hedder på dansk, men alt må jo være med måde i en almindelig parcelhushave og når gemalen nu også holder meget af hosta.Noget af det første vi plantede i haven var storkenæb og lige nu kan vi tage 'blomsterbad' i Geranium Phaeum Samobor. Vi fik hjælp til at starte haven op, det kan interessede læse mere om her og her.


Og nu er vi endnu tættere på Allium dag....jubiiii...

18 kommentarer:

 1. Astrantia er en av mine favoritter. Gleder meg til den kommer i blomst, og nyter din så lenge. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er meget velkommen til at nyde så meget, som du har lyst til ;)

   Slet
 2. Jeg så også den første astrantia i dag, jubii, men har geranien til gode - måske på en fin pinsedag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jubii. Det er meget uvant for mig at været godt med, jeg, jeg halter normalt ca. en måneds tid end tid efter alle.

   Slet
 3. Jeg har desværre ikke stjerneskærm i min have og det er da en fejl. Især sat sammen med planter der matcher - det er du god til. Der må jeg tage hatten af :-)
  Rigtig god pinse,
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du absolut ha' dig Mathias og den findes jo nu i mange nuancer af hvid og fra sart lyserød til meget dyb mørk rød, nogen vil måske kalde der purpur. Den er altid at finde på et marked, eller du kan vælge at så den selv. Tak for de søde ord :)

   Slet
 4. Mine astrantia blomstrer ikke endnu, til gengæld tror jeg, at den har fået unger :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er så skønt, når de får det. Det får jo faktisk fint, hvis der er fri jord omkring dem (og de så ikke bliver lige væk). Men flere af mine står så tæt med andre stauder at der ikke rigtigt er lys til det. Men jeg vil kaste mig ud i at så flere stauder, når sommerblomsterne er ude:)

   Slet
 5. Hold da op stjerneskærm......tror altså snart jeg flytte til det lune Sjælland :0)

  Det er mig en ære at kunne fortælle dig at jeg har lidt af dit afkom hos mig og den er næsten klar til blomst :0) Du ved det ikke selv men sidste år i Kolding havde Lone en aflægger med af den skønne Samobor...én hvis ophav kommer fra dig fortalte hun mig....og jeg kan love dig at der skal formeres for sådan et hav du viser ønsker jeg mig også :0)

  Rigtig god pinse til dig og dine
  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Rolig nu Dorthe, selv om jeg gerne så dig i en af de nys opslåede byggegrunde i byen f.eks, så slå koldt vand i blodet. Det er første gang jeg oplever at være en smule foran, normalt er det mig der vrider hænder ;) Hvor hyggeligt at den lever hos dig nu ;) Hvis bilen jeres skal forbi Kbh's området, så sig til, forrige weekend lavede vi f.eks lige 20 potter med Samobor, de 10 forsvandt i Lyngby, men der er jo altså 10 skulle du ha' lyst. Det breder sig, men det er utroligt lette fjerne og flytte, roden ligger meget højt. Når den er er afblomstret så klip ned til de nederste grønne blade, du være heldig at den blomstrer igen i aug/sep. Nå, nok om det ;)

   Slet
  2. Det bliver nok ikke lige forløbigt at bilen kigger forbi selv om det er et fristende tilbud ;0)

   Jeg glæder mig meget til den breder sig - den gør det nemlig super godt henne i skyggebedet bag mit bøgetræ ;0)

   Slet
 6. Jeg var slet ikke klar over at geranium phaeum bredte sig så meget.....sikke en blomsterhave du kan klippe af! Det er jo nærmest et hav af bordeaux-farvet ynde! Stjerneskærmen fik jeg af Trine, så den vil jeg glæde mig til at se i blomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, den breder Bente sig, men ikke noget man skal være bange, for roden ligger meget højt og kan fjernes meget let med fingrene, den ødelægger ikke andre planter, med mindre man lader den få frit lejde,naturligvis. det er derfor den kan kvæle skvalderkål. hvis du har været tilbage og kigge, så var det sådan vores have så ude dengang vi anlagde den. Dengang skulle det være let og passe sig selv.. Og dengang var der plantet mange Samobor. Dem har vi nu solgt på marked og byttet, så nu er halvdelen af bedet ændret, så vi har ikke længere det kæmpe brus af Samobor, men vi har jo nydt det i 6-7 år så det er tid til nyt :)

   Slet
  2. Og forresten, jeg har også flere stjerneskærm fra Trine, faktisk dem, der gjorde vi mødtes, det er dog ikke lige denne, selv om jeg også har en mørk fra hende ;) Dem kan du godt,glæde dig til.

   Slet
 7. Ja... Allium-dag nærmer sig med stormskridt, det bliver en skøn dag.

  Geranium phaeum Samobor er bare flot, jeg har den sammen med tulipan Queen of night, og det blomstrer jo samtidigt og klæder hinanden utroligt godt.

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jubiii, det blev faktisk Allium dag i går, men vi var på Ledreborg Livsstilsmesse så jeg orkede ikke, men der kommer billede i dag, hurra...
   Helt enig QoN og Samobor er yndige sammen, hos os er Samobor blevet så gamle at de nærmest er store buske og de fylder så meget at man knapt kan se tulipanerne. Det er også derfor vi har valgt at ændre lidt på nogle bed, lave lidt flere opdelinger, men stadig med den oprindelige plans grundlinier. Tror vi i hver fald :)

   Slet
 8. ja, og alunrod.... den nye hitplante rundtomkring. Smukke eksemplarer du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, alt med måde, ikke ;) I starten troede jeg at jeg skulle samle dem alle. Lige indtil jeg talte med ham Theplantexplorer, der fortalte at det var fra USA og, på det tidspukt, fandtes,der over 5000 forskellige. Jeg har vist allerede rigeligt, det rækker ikke.helt hårdt længere :)

   Slet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...