Sider

tirsdag den 31. maj 2011

Ømme fødder...

..det må de altså efterhånden have, de lilla Geranium Phaeum Samobor, som nu har danset i en del af vores have i en måned efterhånden. De står i den del, der er defineret som 'lysningen' (eller 'den pæne have', som min mor ville have sagt), hvor farverne er holdt i primært lilla, hvid og lyserød/rosa. Uden om er der 'skoven', hvor planter og farver på alle måder er noget 'vildere'.


I Kr. himmelfartsferien klipper vi. Så har vi nydt det lilla hav og de får ro og tid til at samle kræfter. Mange af dem forkæler os med nye blomster i sensommeren. Når vi klipper nu, så når de ikke at smide så mange frø. For de sår sig (vældig) villigt. Dog ikke noget, der giver de store gener, synes vi - de er nemme at fjerne og evt. flytte derhen, hvor f.eks. skvalderkålen gror. 

Nedklipningen tager maks en time. Samtidig forvandles haven, nu er den pludselig hvid/lys rosa. For den noget lavere Geranium cantabrigiense 'Biokovo' er netop på spring til at springe ud, nogle steder er det sket.


Senere på sæsonen bliver lysningen lyserød, så hvid og lyserød. I sin tid fik vi hjælp til skitser for haven - meget overordnede skitser - fra Havens dygtige havearkitekt. Det var en stor hjælp til sådan 2 'ny-havere', som os, der jo bare lige skulle banke en have ned, så var det det, vi var jo ikke havemennesker overhovedet! And the rest is history, som man siger - og det er en helt anden historie, som jeg kan fortælle en anden god gang....

Tilbage til det lilla, for farven fastholdes lige lidt endnu. Der står stadig allium i forskellige udgaver, højde og drøjde. Dem holder jeg uendeligt meget af - og de kommer heldigvis sort-vis lidt forskudt, så der er god tid til nydelse.... 


Det blev et langt indlæg - men det regner alligevel også her, igen.....


4 kommentarer:

 1. Hej søde Anne Mette.

  Ja takket være dig, så har jeg jo osse de 2 fine typer storkenæb du viser i dag. Sikke et flor I har.

  Kh Lone

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare skønt ud med alle blomsterne, sikke nogle 'industrielle' mængder :-D
  Jeg fik først Samobor forrige år, så jeg vil da glæde mig til nogle flere :-)

  SvarSlet
 3. Hej Anne Mette
  Smukt ser det ud - jeg glæder mig til at se det hele live på et tidspunkt. :o) Jeg skal jo bestemt ikke klippe blomster af mine samobor "arvestykker", for jeg vil gerne have rigtig mange flere til næste år. :o) Jeg vil lige give dig et tip omkring udendørsreoler, som vi talte om da I var her - jeg har nemlig fundet nogle superfine og meget billige i IKEA - de hedder Lerberg og den første købte jeg til drivhuset, men har netop købt nogle flere til min lille "planteskole" - de passer nemlig fuldstændig perfekt i bredden til en plantebakke! mange hilsner Trine

  SvarSlet
 4. I skal nok få riiiiiigeligt om et par år, alle 3, bare vent. Men heldigvis er de som sagt lette at fjerne, dem man ikke gider.

  Tak Trine, for input om IKEA. Det vil vi straks få set på. Altid godt med en undskyldning for en IKEA tur - bortset fra at de bygger om i Taastrup lige nu, lidt belastende :)

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...