Sider

torsdag den 13. juni 2013

Vil du med....

...Frede og undertegnede på en lille havevandring i det bed, hvor vi har de  mørke planter? De fleste i hvert fald, alt er jo aldrig 100% i denne have, så der står også mørke andre steder.


Først tjekker vi lige om Overgartnerens roser er sprunget ud. Og nej, det er de ikke endnu, men Abraham Darby her er da på vej. Det er nok svært at se, men der en lille sti. På dette billede kan man se Heuchera og en lav Hjortetrøst. Desværre har vi mistet vores mørke hjortetrøst, Eupatoruim 'Chocolate' denne vinter - vi kan i hvert fald ikke finde den....


Bjergknopurt, Centaurea montana Jordy fylder godt og snor sig ind i vores, stadig ret klejne, mørke hyld, Black lace. Allium atropurpureum er uundværlig for mig, men det er de fleste allium nu. Derinde er også 'Black Peony' i fuld firspring. Hvert år siger vi, til næste år gider vi dem ikke. Når det så bliver forår, så nænner vi ikke fjerne dem, for de er jo så fine....


Så fandt vi pæonen Buckeye Belle (meget rød på dette billede i solen), som hygger sig i armene parykbusken. Surbær, Aronia og Hjortetrøst blander sig. Man kan vist også lige ane Sølvlys, Cimicifuga ramosa 'Pink spire' og rosen "Crown Princess Margareta".


Lidt for langt inde, og nede, i bedet fandt vi et af forårskøbene, Potentilla fra Tibet, den må vi have tættere på stien. Sådan lærer vi nyt hele tiden.

Det var, hvad jeg nåede at tage billeder af dette bed, det er svært at tage et oversigtsbillede, i hvert fald for mig, men måske kan jeg tale Overgartneren til at bruge en stige en dag.


I får lige endnu en udsprunget pæon. Vi 'arvede' to store planter for at grave dem op, så de blev delt og blomstrer for alvor i år. Jeg skyder på Fesitva Maxima på denne, så det er en god, 'gammel' kending. 

Nu stoppede regning på midtsjælland, 16mm siger måleren og jeg synes jeg kan se ukrudtet allerede er vokset.....Men der er nu også endnu en pæon, der er sprunget ud.
10 kommentarer:

 1. Hyggeligt at være på slentretur sammen md dig og din søde vovse i din frodige have.

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder - jeg er især vild med billede nummer to. Bjergknopurt og mørk hyld er simpelhen er et perfekt match ;o)
  Jeg kan godt forstå, i har svært ved at fjerne alle de selvsåede balck peony, den er super flot og kan jo heldigvis let fjernes.
  Her har vi fået 13mm meget tiltrængt regn ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bjergknopurt kan jo være påtrængende, nogen synes det er negativt, jeg synes det er fint, f.eks kan den fylde op i nye bede. Vi har den flere steder i forskellige farver og er god at arbejde med. Måske i dit 'tøsebed' :)

   Slet
 3. Hej Ane Mette.Er også vild med de mørke planter.Mørk hyld står på min ønskeseddel.Vi har også fået en god del regn......og det var tiltrængt.
  Næsten alle min pæoner er sprunget ud.Dejligt syn,og min den hvide ligner din.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var godt med noget regn og godt at det kom forholdsvis stille. Pæontid er en dejlig tid.

   Slet
 4. Det var en dejlig tur. Den tror jeg lige jeg tager igen ;-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 5. Tak for turen i din have, dejligt at du også skriver, hvad vi ser. Især Allium Atropurpureum, den er nemlig lige dukket op hos mig. Jeg vidste ikke hvad den hed, men den er meget sød. Jeg aner heller ikke, hvor jeg har den fra, det gør jeg ellers med det meste :) Smuk er den uanset hvad. Din hvide pæon er fin.
  Min mørke hjortetrøst har overlevet vinteren, den var længe om at komme i gang, men den kom heldigvis.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 6. Dejlig tur i den 'mørke' del af haven. Jeg har jo også et godt øje til de mørke. Min Black lace vokser også meget langsomt

  SvarSlet
 7. Det var et lækkert match Bjergknopurt og den mørke hyld. Den mørke hyld har jeg, så må jeg bare have fat i den farve knopurt for de passer flot sammen! Det var god inspiration. Tak for turen rundt i de mørke. Og så den hvide pæon. Smuk er det er den. Jeg troede der stod en person nede i haven, så var det bare min hvide pæon der var sprunget ud!
  Ha ha .... tusmørke er alle katte grå....eller hvad man nu siger

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...