Sider

søndag den 16. juni 2013

Markedsdag - og endelig.....

...kom dagen, hvor min lille, kære R. Linearifolium kom hjem til mig, efter have været i pleje på både Samsø og, via Kolding, i Holstebro. Hos søde og virkelig hjælpsomme plejemødre, jeg er utrolig taknemmelig for jeres hjælp, Lisbeth og Anne Marie.


Den står herinde i midten med de lidt pjuskede blade, sådan skal den være, vil du se den i blomst, så kig her hos Lisbeth. I dag var der marked hos Damholmgaard, hvor Anne Marie kom med sine sjældne træer. Og vi, host jeg, havde lavet en bestilling hjemmefra. 


I kassen står to Hortensia Pinky Winkey og Bretschneideri, Syren Sensation (Tante Grøns bog udløste et akut behov), Deutzia Pink Pon Pon (eller Pom Pom) og Strawberry Fields.  Pon Pon var ellers meldt udsolgt, så det var en meget glad kusine, der fik den gode nyhed, for den var jeg virkelig forelsket i. Deutzia faldt jeg specielt for i Heidis tøsebed.

Men der var jo andre boder, blandet andet en meget entusiastisk hostamand, desværre fik jeg ikke navnet på ham. Så selv om vi har mange, så smitter entusiasme - og der er jo altid plads til et par stykker mere, ikke? 


Vi holdt os dog også i de små, mistede desværre skiltet på den til venstre, den blev købt pga de lidt atypiske blade, den i midten hedder 'Purple passion' og får helt sorte frøstande. Den til højre, 'Diana remembered' får duftende hvide blomster.


Det blev da også til en hosta hos Damholmgaards egen planteskole, 'El nino'. Billedet er lidt misvisende, den er grågrøn med hvid stribe. Og så fandt vi endnu to jakobsstiger til samlingen, Polemonium 'Purple Rain' med mørke blade og 'Brise d'Anjou' med brogede blade.


Og. Så er der det her med min genfundne glæde for pelargonier. Det griber om sig. Igen blev vi mødt af utroligt engagerede mennesker, der virkelig brændte for at fortælle om hver enkelt plante. Den hvidrosa øverst er 'Susan Payne', den under, med 'de nærmest petunia-agtige blomster, er 'Ronssilion' og den sidste, nederst til venstre er fra Mallorca. Det har ikke været muligt at få den identificeret, heller ikke i Holland. Jeg må bestemt reklamere for åben have hos Fuchsiagaarden.

Jeg mødte også Ina, som havde en bod, men vi havde så travlt med at snakke at jeg helt glemte at kigge på, hvad der blev solgt. 

Vi købte også et rustent søm på markedet - og det var hverken af sukker eller jern, men det må få sit helt eget indlæg.
16 kommentarer:

 1. Man bliver i så godt humør, når man har været på plantemarked. - Du har fået købt meget spændende!

  SvarSlet
 2. Hej. Hold da op nogle gode køb, du har gjort. Jeg var på plantemarked i Aalborg i går og fik også købt lidt. Det står i vores udhus, da vejret har vist sig fra sin værste side i dag, så jeg vil gerne skåne planterne og vente med at plante ud, til blæsten har lagt sig noget. Jeg synes, dine træ-indkøb lyder utroligt spændende og jeg blev også glad for, at du har købt pelargonier. Dem MÅ man have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går fra den ene yderlighed til den anden med vejret. Ja, pelargonier må må jeg så have, igen ;)

   Slet
 3. Det lyder som et spændende plantemarked, så der må jeg vist se om jeg kan komme til næste år.

  Spændende plantekøb og der er lidt nye, ikke så traditionelle planter imellem. De to jakobsstiger lyder specielt interessante - håber du viser lidt billeder af dem, når de engang kommer i blomst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke så stort, men spændende i år. Jeg er faktisk blevet lidt bidt af Jakobstiger, eller det er vi begge, skal nok følge op med blomster, vi har en del forskellige nu.

   Slet
 4. Sikke mange lækre planter du fik med hjem. Den hosta, der har mistst etiketten, kunne godt ligne "praying hands".

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et godt bud. Jeg har identificeret hosta entusiasten, så måske kan jeg få det opklaret.

   Slet
 5. Tak for snakken. Det var hyggeligt at møde dig.

  jeg ville kontakte Damholmgaard for at få navnet på Hostamanden, så du kan få opklaret, hvilken slags det er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde. Jeg har fået navnet fra Lise, han bor faktisk ikke så langt herfra ;)

   Slet
 6. Hej Anne Mette.Dejligt plantemarked du har været på.Og spændende planter du fik med hjem.
  Nye hosta kan man altid bruge.....har selv en del.
  Og jakobsstige fik jeg to af i Lyngby af Trine.
  Har også en lille samling af pelargonia,som jeg har fået at søde Bente.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sendte også Bente en tanke, da jeg handlede pelargonier ;)

   Slet
 7. Jamen Anne Mette - det er jo en hel skattekiste du der har slæbt hjem. Skønne køb må jeg sige og markedet lyder super hyggeligt - jeg har lige været en virtuel tur forbi Ina smukke bod ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nu, som sædvanligt, mest Michael der slæbte ;) Vi slap for regnen og hyggede os.

   Slet
 8. Det lyder til at have været en dejlig dag, sikke køb du gjorde, mange spændende. Den Pon pon lyder interessant, mon ikke jeg skal kigge nærmere på den.
  Dejligt at du fik det lille pus hjem til dig, den bliver du glad for og omvendt, den fik lidt alfestøv med fra høneballepylremor :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg blev SÅ glad da Anne Marie sagde at hun havde fundet den til mig. Den er da for skøn.... Alfestøvet svævede rundt i morges, jeg så det selv ;)

   Slet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...