Sider

tirsdag den 18. juni 2013

En smuk aften....

...det må man sige at det var i går, vi fik plantet weekendens indkøb mens vi nød det fantastiske lys, der var i haven. Jeg fik lyst til at gribe kameraet, for den milde aftensol var helt fantastisk sød ved det hvide bed. Så her kommer et par collager.Først de hvide riddersporer, der heldigvis har overlevet regnvejret i sidste uge, med hjælp af et par pinde, der blev sat op i sidste øjeblik. Vi har stadig ikke kæmpeplanter, men de vokser dog år for år - og jeg vil ikke undvære dem, uanset de er lidt besværlige. Vi har dem også i mørklilla, men de er ikke klar endnu.Vores hvide løjtnantshjerter blomstrer stadig med mange fine hjerter, den står virkelig længe i år. De røde, de er forlængst afblomstret og klippet ned, men de hvide her, under æbletræet, de har masser af blomster. Herligt.Nyserøllike sprang ud i weekenden, efter have stået i knop meget, meget længe. Sådan føltes det, for ingen os kunne huske, eller genkende planterne. Før de sprang ud altså, for da de først blomstrede, så nåh ja, naturligvis. Og ja, der står gule tallerkensmækker i bunden og det er med vilje. Den dufter i øvrigt superskønt. 

Der står også alt for mange valmuer, Black Paeony. De har stået i dette bed i alle de år, vi har boet her, vi siger altid, i år er det slut, men vi nænner ikke at luge dem væk, så de fleste får lov at blive, selv om de fylder alt for meget.

Faktisk havde jeg lavet et lyserødt indlæg klar, men det må jo så blive en anden dag.

18 kommentarer:

 1. Det er tydeligt at se, at aftensolen var sød ved dit hvide bed. Har du snoet dig uden om valmuerne, for jeg kan ikke få øje på en eneste.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er ikke så tydelige, for de blomstrer ikke endnu, Marie, så de er endnu kun 'bunddække' - og det er de faktisk ret gode til at være ;)

   Slet
 2. Wow - hvor er det SMUKT Anne Mette.

  Nu må jeg se at få taget mig sammen til at få priklet mine nyserølliker ud, de har stået alt, alt for længe i såbakken.

  God aften - den bliver forhåbentligt lige så dejlig som i går :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte, ja i aften er også skøn, i morgen må vi så se, hvad der sker. Jeg købte nyserølliken som en aflægger og var faktisk ikke så begejstret i starten, men det er jeg nu ;)

   Slet
 3. Der er ikke noget som hvide blomster til at lyse op i sommer natten :) Det er smukt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, en sommer aften og nat er jo bare skøn og smuk ;)

   Slet
 4. Lav aftensol er balsam både for øjet og sjælen. Jeg er også glad for at fotografere i haven ved aftentid.
  Dine hvide blomster er dejlige i aftenlyset.

  SvarSlet
 5. Hej Anne Mette
  Hvor ser dit hvide bed skønt ud ;o), jeg holder også rigtigt meget af de hvide farver og bliver fristet til at fare ud og fotografere mine hvide blomster på terrassen. Her er vi nemlig så heldige at have fint aftenvejr i dag, i går skyede det helt til, kort efter jeg kom fra arbejde. Dejlige billeder endnu engang ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi. Vi har heldigvis endnu en dejlig aften, men lidt hektisk med de meldinger om vejret i morgen. Men sådan er sommeren jo i Danmark :)

   Slet
 6. Hej Anne Mette.Dejlige collager fra din hvide have.I aften er det bare det smukkeste vejr her hos mig.
  Er lidt misundelig på dine flotte riddersporer.
  Klipper du altid dine løjtnantshjerter ned?
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette. De er store, høje i år, så jeg gruer for regnen i morgen, men sådan er det jo i Danmark. Ja, jeg klipper altid ned, belært af Claus Dalby. Med tiden kommer der frisk løv i stedet for visne blade, selv om jeg også prøver at 'gemme' hullet med f.eks hosta. Men det skal gøres forholdsvis hurtigt efter afblomstring. Hos mig virker det.

   Slet
 7. Ja det var en dejlig aften i aftes, og det er det såmænd også i aften. det er ikke nemt at løsrive sig og gå ind. Det er fine planter, du har i det hvide bed, hvad er det for en brogetbladet busk på nr. 2 billede?
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er en skøn aften igen. Jeg 'frygtede' en ville spørge :) Jeg kigger lige i morgen, jeg har det måske noteret i mit plante regneark, men jeg har ikke adgang fra min ipad :)

   Slet
 8. Det er også nogle dejlige billeder du har taget Anne Mette ..... den hvide ridderspore er gået til hos mig ... så jeg vil glæde mig over din!

  SvarSlet
 9. Den brogetbladet busk kunne godt ligne den hvidmarmoreret hyld.
  Tak til jer begge for en hyggelig snak i søndags. Nu er vi ved at komme os over turen, som gik rigtig godt.
  Et hyggeligt sted at holde havemarked.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 10. Hej. Hvor er dine hvide blomster og bed bare smukke. Det er nogle meget fine plantesammensætninger. Jeg synes, det er lykkedes dig rigtig godt.

  SvarSlet
 11. Skønne blomster og smukke billeder! Jeg får mere og mere lyst til at lave et hvidt bed. Det har jeg aldrig haft før. Er ellers meget til hvidt når det gælder tøj og boligindretning - men har flere farver i haven.

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...