Sider

mandag den 3. juni 2013

En ny ven, der gav endnu ny ven - og så dem, der var der i forvejen...

Først min nye ven, han hedder Eucomis, Sparkling Burgundy (ja, det er en han, mærkeligt nok). Det hele startede en dag for et par uger siden, hvor BBCs Gardernes' World kørte på TV2 Fri og pludselig introducerede Carol Klein mig for ham.
Billedet her er lånt hos Eucomis.nl
Han gjorde et særdeles godt indtryk, så meget at jeg måtte i gang med at google. Til sidst fandt jeg ham, i Nordjylland, og nu er han så flyttet til midten af Sjælland - og han vokser dag for dag. Spændende om det lykkes at få ham i blomst i år, det kunne da være noget så smukt.


Det næste der kommer, er helt for egen regning. Jeg deler, fordi jeg synes det er værd at dele en god oplevelse. Hvis du ikke vil læse om online planteskoler, så stop her og så ses vi en anden dag.

Jeg er ikke så mobil, jeg handler derfor ofte på nettet, så at den gode Eucomis introducerede mig for en, for mig ny, online planteskole, Thyboesminde Stauderdet er jo en yderst dejlig sidegevinst. Det viste sig nemlig at jeg også kunne få den, af mig, eftertragtede rosa Lathyrus Vernus i butikken og min er så fin, næsten helt hvid. Der hoppede lidt andet i kurven også, men når vi nu er ved det, så kan jeg jo lige så godt fortælle at jeg i dag har sendt endnu en ordre afsted til Nordjylland. Og sparegrisen er stillet frem, næste forår ønsker jeg mig anemoner, for hold nu op....

Men sol og vind skal fordeles lige. Jeg har handlet hos andre online planteskoler dette forår, steder jeg har handlet i flere år og som jeg altid vil bruge. I kender dem garanteret og ved også at de leverer god kvalitet. Tilfældig rækkefølge:

 • Staudefeen, hvor jeg bl.a. har købt en Strawberry Shortcake (yndlings purpursolhat), til at afløse den, som var kravlet op af jorden denne vinter og geramium 'Summer Skies', som lige nu er lige ved at i briste i blomst.
 • Staudestedet, vi undrede os lidt over hilsenen 'God jul' på følgesedlen, indtil jeg pludselig selv havde skrevet at det var som at skrive en ønskeseddel til juleaften. Her købte jeg bl.a. Thalictrum 'Ankum' og Sisyrinchium striatum, den sidste til det hvide/måneskinsfarvede bed.
 • Odenia, det er natu ligvis mest sommerblomster, men de har faktisk også  enkelte stauder.
 • Vivara, jeg fodrer havens fugle og det har hele nabolagets fugle åbenbart fundet ud af, for nu er der mange, rigtigt mange - og lige nu naturligvis også med unger. Så der må handles stort og det gør jeg hos Vivara. Der kan man også købe planter, sommerblomster, 2-årige og stauder. Planterne har fokus på havens sommerfugle, bier osv. Jeg har, med stor succes, købt natviol og kæmpeverbena til en god pris, synes jeg selv.
 • Stovby stauder, lille, men, for mig, spændende planteskole, hvor jeg bl.a. har købt Polemonium (Lambrook Mauve, Apricot Deligth).
 • Gartneriet Spiren, jo ikke en online planteskole som sådan, men man kan og jeg gjorde - og jeg var lykkelig for resultatet. Men det er et indlæg i sig selv, som jeg 'bare' ikke har nået at skrive endnu.
I år har jeg ikke handlet hos bl.a. Staudemarken, men nævner den lige, for jeg har ikke noget at udsætte på kvaliteten. Jeg håber ikke at jeg har glemt nogen, det er i så fald ikke med vilje.

Jeg tror, det var det. i hvert fald når vi taler levende planter, løg osv må få sit eget indlæg, dette er vist langt nok. Som sagt, dette er ikke ment som en reklame, men blot en opsummering af, hvor jeg selv handler.


14 kommentarer:

 1. Oh sikke en skøn ny ven :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Sikke en flot ny ven du har fået dig.
  Jeg har handlet hos Kirsten et par gange over nettet og det er virkelig fine planter man får. Har man mulighed for at besøge hende er det turen værd, dejlig planteskole og dejlig have.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg levende forestille mig, Lene, at det er spændende at være der selv. Der er bare så pokkers langt, men hvis jeg kommer på de kanter, så!

   Slet
 3. Hej Anne Mette
  Ja jeg handler de samme steder, sidste forår købte jeg hos Thyboesminde, ja rigtigt det var store flotte planter, bl.a. anemoner, som du nu også har bestilt.
  Jeg har også prøvet alle online plantecentre, du nævner og har ikke noget at udsætte på nogen af dem. I øvrigt har jeg også af og til handlet hos Blomstenogkrukken, det er også udmærket og selvfølgelig også Lønbæk, men mon ikke Anne Marie skal have et kapitel for sig for ekstra service :)
  Din nye ven ser i øvrigt spændende ud.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Anemoner sparer jeg nu først op til, til næste år :) Blomstenogkrukken kender jeg fra et besøg i Mariager, vidste ikke at de er online, hmm. Anne Marie og Lønbæk får helt sit eget indlæg efter d. 16 - vi har ikke helt afklaret hvad det skal være, men holder pause pga Kolding (hvor du jo skal have en masse med) og arrangementer hos hende. Men vi skal nok nå det, jeg skal en lyserød syren, det eneste, der ligger fast endnu ;)

   Slet
 4. Hold da op for en karl, han er godt nok flot:)
  Jeg synes godt om din liste. En af glæderne ved at haveblogge er udveksling af erfaringer og inspiration, synes jeg. Og jeg sætter stor pris på de små onlineplanteskoler som gør en insats for at have særlige og sjældne planter blandt sortimentet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var fuldkommen solgt da jeg så ham i TV. Der stod der jo også 10-15 stykker sammen, men nu starter jeg lige med ham her og håber han blomstrer :) Jeg fuldstændig enig i at det er skønt at kunne klikke sig til planter, man ikke kan fine andre steder.

   Slet
 5. Ja det er jo en spændende ny ven du har fået dig dér....elsker farven på han blade!

  Skønt med en planteskoler på nettet. Det gør det af og til lidt nemmere at skaffe gode planter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også de farver, jeg er ret spændt på, hvordan det går ham :)
   Jeg er helt enig med dig, det er dejligt med det store udvalg. Og portoen er jo faldet, så det er knapt dyrt at få planterne tilsendt, bl.a. ved at vælge uden omdeling. Desværre går det ud over de lokale planteskoler, det er lidt ærgerligt.

   Slet
 6. Er det ikke pudsigt? jeg har en ven, der hedder nøjagtigt det samme som din; men han kommer fra udlandet. Sidste år kunne jeg ikke finde ham her i landet, og så er det jo godt, der findes udenlandske netbutikker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fortæl, fortæl - er han min besættelse værd? Har du billeder af din ven på din blog?

   Slet
 7. Venner er det bedste i verden Anne Mette - og din ven ser super lækker ud ;0) Online planteskolerne gør det livet skønt som haveejer - når du bliver forelsket kan du lyn hurtigt gøre kur over nettet og så stå og holde hånd to dage senere. Skønne steder du handler og kan kun heppe med dig og sige at servicen er i top ;0)

  Hvor ærgeligt vi ikke genses på onsdag...det kunne bare have været så hyggeligt :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. Uhhh ja... nye venner, som bla Carol & Monty, kan nemt lokke en i fordærv... på den gode måde!! Fint med en præsentation af netbutikker, selv om jeg har handlet hos de fleste, kan der jo være noget man har overset. Men kig også lige ind til Susannes blomstercafe, (Akelejer og andet) - hun har mest frø, men også planter.

  Som du nok har set rundt omkring er blogtræffet i Kolding vel overstået, kun en ting manglende.... en stemme der sagde: Fru Friiiiiissss...... ;o)))))

  Vi ses nok en anden gang! Knus fra mig :o)

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...