Sider

tirsdag den 25. juni 2013

Det der hvide, måneskins- eller er det nu gule bed i forhaven

Jeg lovede at opdatere på mit forhave bed, som ikke helt kunne bestemme sig for, hvilken farve, det ville være. Det kan det stadig ikke, men for tiden er det mest gult. Jeg kan passende opdatere jer i dag, hvor jeg har forsøgt at finde mig nogle flere Gul løvehale, Phlomis russeliana, med kravet 'Blomst i år'. Det er ikke nemt, tro mig og det er endnu ikke lykkedes mig - det er ikke godt at være så utålmodig. 

Tilbage til bedet, her er link til, hvordan det så ud den 29.5. ca. midtvejs nede på siden.
  

Og så i dag, fra den ene side - og nu må I så kunne kigge til flise kanten øverst.........fra den anden side. De forskellige Hosta fylder godt op, men der kunne sagtens fyldes lidt flere Gul løvehale i bedet til at give lidt højde og lidt blomst, som f.eks. her....


Bar jord!?... enten kommer der ukrudt....eller sommeranemoner...


Kæmpeskælhoved fylder i den grad i højden, den er et godt stykke over 2 meter i år. Og også en del i drøjden faktisk. Altså den ene, vi har to og den anden er mere beskeden. Men de klarer sig fint i blæsevejret, som kan være ret voldsom lige her.


Bare en lille collage, fordi sneglen er så sød og vi jo også har de gule dagliljer, der blomstrer så trofast.


Den er da fin, Gul løvehale, Phlomis russeliana, ikke? Der findes også Rosa/Lilla løvehale, jeg har to forskellige og holder meget af dem og dem, der læser med her, ved jo at jeg elsker lyserødt. Men vi må ikke glemme den gule. Den er flot hele året rundt, synes jeg.

Efter i dag kan jeg så i øvrigt også tilføje Gardenshop.dk på listen af online planteskoler. Jeg har dog endnu ikke købt noget derfra, skal siges, men jeg har i den grad fået god service, Kristian har nærmest stået på hænder for at opfylde mit ønske. Og det vel og mærke uden at vide at jeg har en haveblog - det ved han dog godt nu, hvor jeg linker til ham.


19 kommentarer:

 1. Sikke et smukt bed! Jeg kan godt lide dine bede. Der er en ro over dem. Det er der ikke over mine ...
  Jeg har først lært din blog at kende for ganske nylig, så jeg kender dig ikke fra før ... Men jeg er da ked af at høre om din svære periode, og jeg håber at du snart bliver helt glad igen. (Men det ER man jo bare ikke altid. Og det skal der altså også være plads til.)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana. I år er vi glade for bedet, men det har taget en del forsøg, tro mig ;) Ja, med livet følger op- og nedture, indimellem kan der være lidt ekstra tryk på, men det skal nok løse sig med tiden.

   Slet
 2. De dumme planter, som ikke fylder vores bede efter planen! Spøg til side - vi gider ikke se på bar jord, men det kan være svært helt at undgå. Jeg kan nu også rigtig godt lide dit bed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie - ja, de kunne godt lige høre lidt efter....;)

   Slet
 3. Hej Anne Mette.Jeg er også vild med dit gule bed.Jeg lavede jo et gult/hvidt bed i efteråret.Og det har været de gule farver der har domineret indtil nu.Mit er ikke så stort som dit,så jeg har udeladt hosta........som jeg også har mange andre steder i haven.
  Håber du snart er ok i gen. Livet har jo både op og nedture.
  Mange knus fra mig Jette

  SvarSlet
 4. Og jeg er glad for at se dit indlæg, har tænkt meget på dig i disse dage, men du er heldigvis på igen, godt min pige :)
  Jeg har også bar jord mange steder, men pludselig en dag er den ikke bar mere, enten fordi planterne har bredt sig, eller fordi jeg har købt nyt. Sidste mulighed er ukrudt, den bryder jeg mig ikke om. I dag kom der et hul i mit bed, fordi en dame insisterede på at få en rød pæon, det var ikke en af mine yndlinge, så hun fik det, og jeg fik penge til en ny plante.
  Jeg synes dit måneskins bed er flot, og synes også, at det er lidt sjovt, at både du og Hanne skriver om sådan et bed på samme dag :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi må videre :) Her er der ofte en 3. grund til bar jord, at Michael har været forbi og luge. Så ryger alt, hvis jeg ikke har nået at 'frede'. Ja, lidt sjovt med Hanne - vi har faktisk den samme kaprifolie og den står ikke så godt som hendes :)

   Slet
 5. Hvilket herligt gult forbed, det ser dejligt ud. Jeg hæftede mig specielt ved kæmpe skælhoved og løvehale. Begge fordi det i år ENDELIG er lykkedes at få de to til at ligne en staude.... Uha, de har været længe undervejs, når man selv sår den slags. Til gengæld er det en fryd uden lige, når det pludselig lykkedes og de står så flot som dine.
  Hvad angår kommentarer, skal vi så ikke bare blive enige om at ingen skylder nogen noget!? Sådan at forstå at uanset hvad vi slæber rundt på hver især, så er der perioder hvor vi ikke har mulighed for at være alle vegne, - og fuld forståelse for det.
  Knus og tanker fra mig :)

  SvarSlet
 6. Tak, Fru Friis, det er i hvert fald svært at finde Gul Løvehale i blomst, jeg tror jeg må 'nøjes' med mindre, men mon ikke det går.

  Vedr. årsag til mit mulige fravær, så var det på ingen måde for at skulle opgøre 'gæld' med nogen. Jeg fører ingen logbog og håber at I, der skriver kommentarer på min blog, gør det af lyst og ikke fordi jeg f.eks. kommenterer på jeres. Men jeg har fjernet den del igen, ingen grund til unødig fnidder over noget, som jeg alligevel meget nødigt ønsker at dele på min blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan skal det lyde... :o)

   Slet
  2. Ok, Fru Friis, jeg er stadig lidt forvirret, men det lever jeg med, hellere det end skabe splid, for det da spild af alles dyrebare liv.

   Slet
 7. Hej Anne Mette
  Det er dog et usædvanligt skønt bed du viser idag ;o) . Hvidt eller gult er fuldstændigt ligegyldigt, dette bed er bare helt perfekt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi - for de meget, meget søde ord, her rødmer jeg, for alvor, heldig har man jo lov at være :)

   Slet
 8. Ja jeg er da også helt vild med dit fantastiske månebed.....og netop Hanne har jo samme tema. Det er jeg sikker på, at fru Friis også kan vise! Jeg har ikke helt så mange gule endnu, men arbejder da på sagen.
  Ja det går op og ned her i livet....og man har ikke altid overskud til at være på overalt....og fred være med det.
  Ja uha bar jord er noget Fanden har skabt.....men hvis jeg har bar jord, er det fordi jeg har fjernet skvalderkål! Til gengæld har jeg snart fyldt ud med jordbærplanter overalt....de kan også ende med at blive en svøbe hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente - jeg tror du ville blive glad for det gule, det er jeg her i hvert fald. Men vi har jo masser af andre farver andre steder. Lyder spændende med dine jordbær, mon ikke du kan få besøg af nogle små, der kan spise dem :)

   Slet
 9. Cara Cugina mia.
  Hvor er jeg ked af at høre at du er blevet slået tilbage igen :-( Men jeg er sikker på at du nok skal komme 'op på hesten' igen snart :-)
  Hvor er det sjovt at vi begge havde valgt det samme tema den samme dag. Dit bed er skønt og jeg er blevet helt forelsket i den gule løvehale. Jeg havde den for mange år siden, før jeg lærte om former og blade, så den røg ud fordi blomsterne var for små :-D Nu har jeg en lilla/pink som jeg købte for et par år siden.
  Jeg skal da lige overveje om jrg skulle rykke en bid af min kæmpe skelhoved hen i mit bed, men der er snart lidt pladsmangel.
  Vi høres ved snart. Knus Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Cara Hanne mia
   Ja, det havde ingen af os her hjemme set komme, men jeg har fået mig en bekendt, der overtager min krop fra tid til anden, den skal jeg lære at tackle og det kunne jeg i den grad ikke lørdag, hvor vi skulle til familiefest. Men jeg kender jo vejen og den vil jeg følge.
   Ja, vi tænkte lige i samme farver, men vi tænker noget over vores kaprifolie....bom...bom
   Vi høres, intet er ændret fra mig, knus Anne Mette

   Slet
 10. Kære Anne Mette
  Jo den Phlomis er virkelig skøn og man har også glæde af den langt hen i vinteren:-) Også kæmpeskælhovede tilfører bedet noget helt specielt med de lange stilke der rager et par meter op i luften. I det hele taget synes jeg at dit bed er ret fint også selvom der er bar jord.
  Jeg troede at jeg havde fået kommenteret her for en uges tid siden, men det havde jeg ikke kan jeg se, men vil blot sige at jeg håber at du har det godt eller i det mindste bedre igen:-)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...