Sider

torsdag den 20. juni 2013

Det håbløse bed....

(indlægget er allerede forældet - valmuen er visnet, lupinerne næsten også, men nu havde jeg lavet indlægget)

Det er uretfærdigt stadig at kalde det sådan, for efterhånden har vi fået det til at virke, synes vi da selv. Men det har virkelig kostet mange forsøg at finde ud af, hvad der ville/skulle gro lige på den plet, klemt lidt i skygge mellem huset, hækken og en kæmpestor buksbomkugle. For jeg/vi vil have blomster - og har mest haft ukrudt, der tog magten fra os og fra det vi plantede. Men, med øvelse, lærer man jo.


Patty Plum har stået i knop i flere uger. Jeg troede at knoppen ville visne ned, fordi hækken lukkede til og solsorten byggede rede i buskbommen, så den ikke kunne studses. Men nej, pludselig foldede hun sig ud. Måske skal hun stadig flyttes, men lige nu, så nydes hun, med en alternativ støtte.


Bedet er ikke særligt stort, det der ses for enden af dette billede er indgangen til vores parcelhus 'skov'.


Her er det pileurt (/slangeurt) Persicaria bistorta 'Superba'.


Jeg er blevet fortalt at dette er en Dagpragtstjerne. Men, den breder sig overhovedet ikke som Dagpragtstjerne jo ellers skulle gøre, meget villigt endda, som jeg kan læse, så jeg ved ikke om det er korrekt. Denne her skal faktisk reddes, for den er ved at blive klemt helt i stykker.


Lyserød lupin, yeah (dog er den ikke fuldkommen ren lyserød, som Blossom). Den er efterhånden temmelig stor - kan man flytte/dele lupiner?


Bunddække. Som nævnt har vi haft store udfordringer med ukrudt i dette bed, så på et tidspunkt købte vi  helt lave brudeslør i et forsøg på bunddække. Måske ikke oplagt, men det virker, efterhånden lidt for godt, de myldrer frem overalt, men kan dog nemt styres. Og lige nu er det jo slik for en lyserød elsker som denne kusine. Ellers er bunddække i dette bed noget lidt mere utraditionelt som violfrøstjerne. De elsker at gro her og det er virkelig smukt, når de springer ud allesammen. Men måske ikke så effektivt som bunddække i længden.


Mine børn, Malva, som jeg helt selv har sået. Jeg delte lidt ud i Lyngby og de blev altså både hvide og lyserøde, håber ikke jeg har fået ødelagt noget.


Tak, hvis du læste med så langt - senere er det andre planter, der domineret i bedet, så vil der komme et nyt indlæg.


23 kommentarer:

 1. Hej Anne Mette
  Så kom hun heldigvis hende der Patty Plum, hun ville selvfølgelig vente til Linearifolium kom hjem :) Skønne lyserøde planter du har i dit bed, man kan godt dele lupiner, det er ikke noget problem, men vent til de er færdige med at blomstre eller helst til efteråret.
  Jeg læste det hele, læser du ikke det hele ved mig? det er jo meget mere
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jo, jeg læser hele hos dig ;) Tak, vi må se om vi flytter den eller noget af det andet, det var jo ikke til at vide at den ville være der ;)

   Slet
 2. I mine øjne har du gang i det rene candyfloss_marcipan bed. Haveguf er det! Ukrudtet skal du nok komme til livs hen af vejen.

  Dine Malva børn er rigtig søde, jeg fik dem også ind i haven sidste år og nu skal de være der fremover, - en skøn plante!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haveguf ;) Og jeg fik det list inden så det ikke blev opdaget at det meste var lyserødt.

   Ja Malva er da fantastisk - udover at være fine er de superne,me. Jeg havde en flamingokasse i vores frostfri drivhus i vinter og vupti, jeg tror jeg fik 25-30 blomster ud af det. Uden at røre en finger inden marts. Men jeg ved altså om det bare var held ;)

   Slet
  2. Overhovedet ikke spor held men grønne fingre!! Iøvrigt kan jeg se at jeg har flere små selvsåede malvarollinger i stenene der hvor jeg havde Malva sidste år. De skal nu flyttes ud i mere venlige omgivelser, - så de er helt sikkert nemme og HURRA for det!! ;o)

   Slet
 3. Det kan holde hårdt før man får sammensat et bed så det fungerer, så det er så skønt at I er nået dertil:-) Det er imponerende så stor din lupin er, jeg tror godt at man kan flytte dem selvom det nok ikke er nemme med deres pælerødder.
  Slangeurt er virkelig skøn og breder sig så flittigt, jeg elsker den og den passer godt til dagpragtstjernen, som ikke er så pink på dit foto som jeg ellers har set den. Jeg har sået en del med succes så hvis du mangler må du huske mig på det.
  Alt i alt et dejligt bed:o)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, pyh. Dette bed er en del af forhaven, som vi næsten ikke selv ser. Før nu, nu går vi gerne forbi ;) Jeg er også vild med slangeurt og i år fik vi 'unger', så vi har flyttet en del rundt, så må se om vi fortryder det ;) Det er Tante Grøn der engang spurgte mig om jeg turde slippe dagpragtstjernen indenfor, men jo bare via billede, så måske er det noget andet. Den er købt hos Camilla Plum. Tak for tilbuddet, det kunne sagtens være, lige nu savler jeg over aften (eller var det nat)pragtstjernen, den hvide fra 'bogen', men den er svær at finde. Tak, i øvrigt ;)

   Slet
 4. Det er dejlige planter du viser. Slangeurten har jeg selv købt i år, og den må meget gerne brede sig. Patty Plum er smuk, smuk. Mine hvide malva har sået sig selv alle vegne, og måske også den lyserøde, men de kan jo altid gives væk til venner og bekendte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte. Du skal nok få slangeurt nok, vores stå ret meget i skygge, så det har taget et par, men i år har der været mange 'børn' og dem vi har flyttet i solen er allerede ret store. Ja Malva er da bare skøn :)

   Slet
 5. Forældet eller ej - et skønt indlæg for lyserøde prinsesser som os ;o)
  Jeg har også plantet pileurt sammen med min lyserøde lupin, og jeg tror det bliver et perfekt match når det gror til.
  Skønne Malva børn, mine er ikke sprunget ud endnu så jeg venter spændt. Glæder mig til at skulle se mere fra dit "håbløse" bed senere på sæsonen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lyserødt får man aldrig for meget af, jeg har faktisk et bed mere ;) Jeg tror du bliver glad for dit match, det er i hvert fald. Mine Malva er, som jeg skriver ovenfor, sået i frostfrit drivhus sidste efterår og det er åbenbart perfekt :)

   Slet
 6. Et dejligt "håbløst" bed :-). Jeg tror du kan være ret sikker på, at det er dagpragtstjerne du har. Jeg har lige lavet lidt nærgående research p.g.a. en selvsået blomst i haven. Det viste sig at være Aftenpragtstjerne, så du kan få frø af mig.

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg mægtig gerne sige ja tak til, Birgitte, vi har ikke fundet den. Så er det bare hvornår den sætter frø - også for at du ikke får haven fyldt...

   Slet
 7. Det er da et skønt bed! Jeg kan godt lide når planterne er lidt ustyrlige ... Jeg har flyttet og delt lupiner uden problemer.
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana, vi er også endt med at blive glade for det, for der va SÅ meget ukrudt før. Og tak for karamellerne jeg bestilte og ikke mindst bedelysene og den fine indpakning :)

   Slet
  2. Selv tak! Ja, jeg måtte lige give dig en enkelt gaveindpakning - bare for sjov :-)

   Slet
  3. Det er virkelig fin indpakning, og alt det andet er jo fint pakket ind i silkepapir, så man føler sig forkælet, når man pakker ud. Æsken i gaveindpakning kommer direkte med til en fødselsdag i morgen :)

   Slet
 8. Hej Anne Mette.Ja! det går så stærkt med de indlæg,så man ikke kan følge med.Jeg laver kun et om ugen.....ellers synes jeg det bliver for meget.
  Men skønt "håbløst" bed du har lavet.Elsker også de rosa farver.
  Har også delt lupiner uden problemer.Og jeg kan da godt se at jeg må have nogle slangurt......for de er da smukke.Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jette, ja nu havde jeg jo lavet det, så afsted med indlægget :) Jeg er glad for slangeurt, men man skal nok være klar til at holde den lidt i ørerne. Jeg kigger lige efter en i bedet, så skriver jeg Jette på den. Om ikke før, så i Lyngby til efteråret.

   Slet
 9. Dejligt resultat du er kommet frem til. Jeg får ikke blogget så meget lige nu, men dette lækre bed, skulle altså lige have en kommentar.

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Hanne, jeg er glad for din søde kommentar i sommertravlheden.

   Slet
 10. Sikken en masse dejligt lyserødt :) det ser godt ud.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne - ja, jeg fik lige en del lyserødt lusket ind her :) Jeg var lige en tur på din blog, jeg kommer tilbage en anden dag, skal lige gennemskue kommentering via google+, det har jeg ikke brugt tidligere.

   Slet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...