Sider

fredag den 12. april 2013

På vej til at blive samler....

Det tror jeg faktisk at jeg kunne ende med at blive, for de små forårs-iris trives godt i vores jord og kommer igen år efter år. Det er ikke tilfældet alle steder, har jeg læst mig til.
Katharine Hodgkin
I år blomstrer de på ingen måde samtidigt derude, nogle (som Fru Hodgkin her) har blomstret i et par uger nu, andre er knapt kommet op.


Disse to, som jeg desvære ikke har det præcise navn på (og mailen er brudt sammen), er derimod lige dukket op. Andre steder er flere endnu kun ved at bryde igennem.


Der er allerede noteret flere nye sorter på ønskelistet til efteråret. For på en eller anden måde, har vundet mit hjerte.....

18 kommentarer:

 1. Kære CuginaK

  Hvis du virkelig var en samler, så havde du kendt navnene, så det....

  Mvh
  Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. God humor - tak for fredagens smil :-)

   Uanset hvad de hedder, så er dine iris små skønheder. Jeg havde én sidste år, men den har jeg ikke set i år. Så skønt at jeg kan nyde dine :)

   Slet
  2. Jeg tror de kan nå det endnu, Susanne, jeg nogle som først lige er oppe.

   Slet
 2. Hej CuginaK

  Jo jo, man kan da sagtens være samler uden at kende alle navne, det kommer stille og roligt hen af vejen;)

  Og disse små reticulata iris - er jo fantastiske!

  Kender du Jans blog: http://irismarken.blogspot.dk/

  Han er god til det med Iris!

  Kan du have en dejlig dag!

  SvarSlet
 3. Joh, men det generer alligevel perfektionisten, fordi hun ved de er liiiiige der, hvor de pt ikke kan røres ;) Men tak for støtten. Du vill nok opdage at når vi kommer længere hen på sæsonen, så samler jeg på noget andet.....

  Uh, NU kender jeg både Jans side og din side. Der er sket virkelig meget i det år, hvor jeg har været væk fra bloggen. Der er jo rigeligt med god læsning.

  SvarSlet
 4. Hej Cuginak.Jeg er også blevet bidt af de små fine Reculata Iris.Og har købt en del her i vinter,som bare venter på at blive plantet ud i haven.
  Kræver de noget bestemt jord og plads?
  Rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Jeg er jo ikke ekspert (endnu ;), men jeg har læst mig til, er at de gerne vil have veldrænet jord og sol/vandrende skygge. Dette passer med her og den rækkefølge de springer ud. Jeg har læst/hørt hos andre at de forsvinder efter et par år, men vores kommer fint. Jeg har sat løg i efteråret, men har ofte plantet perlehyachinter/muscari ud fra potte med god succes.

   Slet
 5. Ja samler kan man hurtig blive i denne verden af skønheder.. ;)
  Den lilla skønhed du viser er daglige til at spise!
  Jeg kan også godt li' at du ikke bare taler med dig selv (som visse andre) men også skriver til dig selv... Så er det selvfølgelig også nemmere at huske... ;)
  Fniis fra Friis :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det hjælper ikke en pind at skrive heller, for jeg glemmer jo at jeg har noteret det....

   Jeg havde faktisk glemt at jeg havde den lilla, så det var en meget glædelig overraskelse.

   Slet
 6. Aah jeg kender da heller ikke navnene på alle mine pelargonier, men jeg tillader mig alligevel at kalde mig samler!
  Men jeg har det også som dig Anne Mette, om foråret samler man på en ting lidt senere på noget andet.... og på den måde ender det jo med at blive en dejlig frodig have vi alle får! (Det kniber bare med at få øje på for øjeblikket)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er godt at høre Bente. Men der sker noget, det vælter op, synes jeg.

   Slet
 7. De er sørme da også skønne søde Anne Mette. Mine er først lige blevet synlige i sidste week-end, måske jeg skal ud og kigge igen...... ved egentlig ikke hvorfor jeg ikke har flere end jeg har for jeg må give dig ret.....super lækker og smuk forårsbebuder.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ud og kig, Dorthe. Mine har haft det lidt hårdt med regnen her, selv om det har været stille. Men de lyseblå har så også stået næsten 3 uger.

   Slet
 8. Kommer vi havetosser ikke let til at samle på samlinger, tihi? Først er der de små iris, og så Trillium og violer osv.

  Jeg har også haft held med at de kommer år efter år. De fleste af mine står i det problematiske bed inde ved huset, hvor der er meget tørt og meget varmt.
  Mht navnene, så er de ikke altid korrekt mærkede, hvis man falder for nogle smukke ved Netto eller lignende steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror vi stammer fra samme havetosse stamme, jeg skifter lidt for ofte til at være en rigtig samler.

   Og vedr. sorter, helt enig, svarer lige Lisbeth nedenfor ;)

   Slet
 9. Dem er jeg også begyndt at samle på :) Den lilla hedder sjovt nok iris lilac, det stod der på mit skilt. Men Hodgkin slår dem alle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror vi var mange der faldt over dem i Bilka el. Netto og der stod er rigtigt nok bare lilac. Men dem jeg har i haven er købt hos eurobulb.nl, så jeg ved har et specifikt navn. Men jeg har det kun i den mailboks som lige nu er i udu. Øv. Nå pyt, de kommer ikke når jeg kalder....;)

   Slet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...