Sider

onsdag den 24. april 2013

Den første......

I dag er den første for mig for flere ting.......


Den første narcis er sprunget ud. Nogen (inkl. den ene halvdel af mig selv) synes nok den er en tand for gul i midten, men den skulle falme lige så stille. Den står i samme bed som Concerto og jeg kan godt lide de to sammen, så flere af dem næste år. Gult får mig altid til at sende Hanne en tanke.


Min søde mand købte mig en helleborus orientalis i dag, men nu har jeg så også talt om det i ret så mange dage. Starten på bunddækket er indledt, det næste må blive en fregnet, tror....


Som det sidste her, så genså jeg pludselig den italienske ingefær, arum italicum. Den er nærmest er skudt op af jorden, uden vi har set noget i vores (meget) lille 'skov'. Vi har ingen problemer ift spredning, vi skærer bærerne væk og nyder de fine blade, men det er plante man skal være opmærksom på, hvis man f.eks har børn.

17 kommentarer:

 1. Jeg tror at mange haveejere vil vænne sig til den gule farve fremover - det siges at skulle blive "trendy". Nye madvarer skal man nogen gange smage fem gange før man vænner sig til dem - mon det er ligesådan med de gule blomster...at hvis du får fem af dem, så "glider de bedre ned" - hihi!!
  Hilsner fra en der elsker farven gul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg også kun også halvt 'hov' over den, mest fordi jeg havde læst den skulle være lysere. Som jeg skrev hos dig har jeg en gul-glad mand og jeg da også af egen fri vilje købt gule sommer blomster fra,Odenia,;)

   Slet
  2. Sorry Berit. Orange og nettogul vil ALTID have adgang forbudt i min lille have. Derimod har jeg budt den måneskinsgule farve velkommen inden for havelågen. Erantis og nogle enkelte overlevende dobbelte påskeliljer har dog overlevet :-)

   Slet
 2. Hej Anne Mette.Mine de første narcisser er også begyndt at blomstre,og de liver da op her hvor der ikke er så meget andet i haven.Og sikke en skøn
  Helleborus du har fået dig God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør de nemlig og vi skal ikke være så bange for dem. Jeg også helt gule tulipaner og de er også fine, de skal bare stå det rigtige sted, synes jeg. Ja, han gjorde det godt med den, min søde mand ;)

   Slet
 3. Tak for din søde tanke:-) Jeg er glad hvis jeg kan omvende flere til de gule. For mig er gul lig med den livgivende sol. Jeg burde jo nok have et anstrengt forhold til solen, men jeg elsker den stadig og nyder den fra skyggen med faktor, solhat og solbriller.
  Så bare tænk på dine gule skønheder som små sole hist og her i bedene. Fandt lige Jakobstigen : http://www.kerneliv.dk/da/ovrige/1039-polemonium-carneum-apricot-delight-jacobsstige.html.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, kære Hanne, fordi du kom ind forbi. Ja, det er jo det med solen, dens lys giver os energi, glæde og mod til en masse, og dens stråler giver os det vigtige D-vitamin. Men, samtidigt ja, så er det bydende nødvendig også at passe på de stråler, der samtidigt kan gøre så meget skade.
   Tak for link, det skal forsøges, knus tilbage

   Slet
 4. Ja pludselig myldrer det hele frem her også. I går sprang min yndlingspelargonie ud ogå dag stjernemagnolien.
  Jeg synes ikke den ingefær breder sig meget....men det kan jo komme. Jamen der er jo mange planter der giftige for børn digitalis, liljekonval oma.....jeg har heldigvis børnebørn der spørger.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det var godt at der sker noget hos dig. Stjernemagnolie, åh, bare det var mig...
   Jeg læst at de kan sprede sig voldsomt nogle steder, men ikke her heldigvis. Ja, det er rigtigt, der er en del, der giftigt eller irriterende for huden, feks slår Michael ud af alt, hvad der tilhører ranukelfamilien.

   Slet
 5. Ej Hanne følger med, hvor dejligt at se.
  Mine påskeliljer er meget mere gule, de lyser dejligt op, men må indrømme at ind i mellem synes jeg også, at de er rigeligt gule, men snart kommer min yndlingsnarcis, den er skøn, synes jeg.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig til at se din yndlingsnarcis ;)

   Slet
 6. Jeg har rå mængder Mount Hood og Thalia i min lille have. Jeg havde nær fået et chok sidste år, da Mount Hood sprang ud for første gang hos mig, for jeg tænkte "HJÆLP den er jo gul", men den falmede til en skøn farve. Thalia er spæd og fin og dufter himmelsk.

  Jeg anede ikke at den italienske ingefær bredte sig. Købte en enkelt sidste år til at stå i krukke, men endte med at plante den ud på et meget skyggefuldt sted. Havde glemt alt om den, indtil den tittede frem for få dage siden. Den må godt brede sig hos mig. Lige så tosset den vil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også de to, de er lige på nippet til at springe ud, men Ice follies kom først. Og jeg har jo allerede vænnet mig til det gule - er nok skabs-gul'list, hvis det er i rette mængde kombinationen, mængde osv ;)

   Ang. ingefær, så ville jeg nok have hvad Marie siger nedenfor lidt baghovedet. Vi har plantet den 'isoleret', så den kan styres, håber vi, det er gået so far. Vi har hørt ikke så flatterende historier om at den kan være svær at komme af med igen. Men smuk, det synes jeg stadig den er....

   Slet
 7. Fin start på dit bunddække. Ingefær skal man holde langt væk fra bede, hvor man selv vil bestemme, hvordan der skal se ud. Jeg taler af bitter erfaring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er da en start, regner stadig med at jeg når at få fat i en af det mørkere inden sæsonen er omme.

   Øv at du har bøvlet med ingefæren, vi nåede heldigvis at plante den isoleret og har levet i harmoni på 4. år nu :) Jeg tænkte at det var rigtigt at nævne problemerne med den, for det den jo ikke værd.

   Slet
 8. Gul gør også glad og din er da smuk ;0) Den gule farve må være svær for foråædlerne at holde i ave for min erfaring er at de sart gule med årene bliver mere og mere gule......men på denne årstid er gul lige med håb for en kommende god sæson ikke ??? ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. jeg synes at dine påskeliljer er søde på trods af den meget gule midte. Visse mørkegule kan jeg godt lide deriblandt påskeliljer, selvom jeg synes at de er mest passende til påske:)
  Hvor er det en skøn Helleborus du har fået - hvor mange dage har du mon talt om den før din søde mand købte den?

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...