Sider

torsdag den 18. april 2013

En efter en......

....dukker de op af den mørke muld, hvor er det dejligt. Billederne er faktisk taget i går, så der er sikkert sket nyt. .....her er lungeurt, jeg tror det er Pulmonaria officinalis 'Sissinghurst White', men er ikke 100% sikker........men fin er den, synes jeg.Her er det en lyserød skilla, Scilla bifolia Rosea - med en vigtig og travl lille bi. Den hvide Løjtnansthjerte, Dicentra spectabilis 'Alba', der står i let skygge under æbletræet....
...og her den helt almindelige Dicentra spectabilis, der står i lidt dybere skygge (og som ikke er helt så gammel)
Åh, her er noget jeg glæder mig så meget til, en af havens pæoner. Dette er måske/måske ikke en Sea Shell, i hvert fald en der ligner.Staudevalmue 'Patty´s Plum'En røllikke? Nej, Jacobstige, Polemonium caeruleum naturligvis som Lisbeth siger og den er hvidDette er i hvert fald en Fingerbøl, Digitalis, men om det er en af staude- eller sommerversionerne, det ehmm. Jeg har i min 'børnebed' set flere af sidste års børn være klar til udplantning. Kommer tid....

Det var noget af det, der spirer - udover tulipaner, allium og andre forårsløg for hold da op, hvor de har tralvt.

16 kommentarer:

 1. Ja er det ikke skønt hvor det hele pibler frem nu. Din lungeurt er helt bedårende, den må jeg huske.
  Så langt dine skilla er, mine har først lige stukket næsen frem ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt. I år er vi godt med, 'plejer' ellers at ligge sent. Nu må vi se om det varer ved.

   Slet
 2. Så skønne sager der pibler frem allevegne, det er GLÆDE :)

  SvarSlet
 3. Der er gang i den hos dig - det ser bare skønt ud. Du mindede mig lige om at jeg skal ud og købe hvid lungeurt, da mine forsøg på frøformering ikke er lykkedes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, som sagt for en gangs skyld er vi godt med. Den hvide er ny hos mig, så jeg kan ikke engang tilbyde en 'bid' endnu, men jeg tror ikke du vil fortryde.

   Slet
 4. Hej Anne Mette
  Det ser godt ud, jeg var lige ved at tro, at du var ved at vise det hvide bed, men så kom der lidt andet med også.
  Den du kalder en røllike er en Jakobsstige.
  Lyserød skilla det lyder godt, gad vide hvor man får sådan en.
  Sissinghurst white har jeg også, den har jeg fået foræret af en fremmed dame, bare en lille en, men da det snart er to år siden, er den groet godt :)
  Patty Plum købte jeg sidste år, men da så jeg ingen blomster, mon ikke de kommer i år.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig er det Jacobsstige (nu fik jeg det skrevet med c, pyt). Min hukommelse har ikke haft godt af 2012 :) Det er dog en hvid version i et overvejende hvidt bed (jeg kan sjældent overholde det). De fleste af mine løg kommer fra eurobulb.nl, det er så forfærdeligt let og god kvalitet.

   Slet
 5. Hold op hvor dine planter myldrer frem. Helt sikkert fører du med et hestehoved foran mig, ingen tvivl der.
  Så kan jeg vise mine frem en måned efter, for helt ærligt så synes jeg ikke mine er kommer så langt i år. Lugeurten kan jeg kun lige ane og sådan er det med flere. Så står der en potte klar til dig til når vi ses på Kornagervej. Vi må, som du siger, lave en form for træfpunkt, så vi kan få en bloggersnak også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være du pludselig overhaler mig. Det lyder dejligt, jeg har en del katost, Malva moschata, hvid så vidt jeg husker. Var det noget i bytte? Jeg tager nogen med i hvert fald. Har du pelargonien, der hedder 'Millfield rose'? Åh som den er fin. Lad os beslutte træfpunkt, når vi er tættere på og kender spådom om vejret, håber på sol....

   Slet
 6. Jeg plantede sidste år en ganske lillebitte hvid lungeurt som din. Den er nu blevet voksen, og dejligt langt fremme ligesom din :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt :) Ja, de er heldigvis gode til at sætte nye skud (elle hvad det nu hedder), så hvis man deler i sensommeren, så kan man starte med få.

   Slet
 7. Hmmmm... jeg er altså ikke så glad for at se din Patty Plum!!! Jeg fik nemlig en forærende sidst på sommeren, og nu går jeg og spejder forgæves efter lidt grønt på toppen, men intet har vist sig. Det pynter jo ikke på selvtilliden at du så kan fremvise Mrs. Plum i en livskraftig kvalitet... suuuk... ;o)

  Men resten af dine billeder kan jeg skam vældig godt lide... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rolig nu, Fru Friis, jeg har en mere et andet sted, den har jeg ikke set endnu. Så enten er vi begge uheldige, eller også kommer både din og min ;)

   Slet
 8. Godaften Cuginak.Der er god gang i den hos dig .Dejlige forårsblomster.
  Har også gået en runde i haven idag,og kan se at der er mange ting på vej op.Har både mange pæoner og mine løjtnanshjerte er også på vej op.
  Jeg synes som Bente,at vi skal lave et træfpunkt hvor vi lige kan møders og få en lille havenak.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt at det endelig er på vej. Vi skal nok få aftalt at mødes, men som jeg skriver til Bente, lad os lige se, hvad de siger med vejret, ikke.

   Slet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...