Sider

søndag den 23. marts 2014

For tidligt og for sent....

Det er vi nok alle enige om er en udfordring lige nu, hvornår skal man gøre dit og dat? I stedet for at skrive en masse om det, så kommer dugfriske billeder fra haven her.


R. Linearifolium, som kom her til haven sidste år med hjælp af uendelig søde havevenner (historien kan læses her). Jeg er dem begge taknemmelig for deres hjælp - og jeg er vild med denne rhodo, er jeg. Den har stået i drivhuset vinteren over og har måske liiige taget lidt for godt fat på foråret, så den flyttes lidt frem og tilbage. 


Clematis Pixie, som også står i drivhuset om natten, har vist sine første blomster. Jeg kan slet ikke vente, glæder mig til at de alle knopperne springer ud. Der er stor grokraft i den, den fyldte ca. det halve sidste år.


Pixie og Lathyrus vernus herover, er to planter, som for altid vil minde mig om Hanne


Blåaks viser så småt sine mørke aks. Sesleria caerulea, tror jeg, uden at være 100% sikker. Den var en bonusplante da vi købte nogle andre græsser hos Overdam Planteskole for nogle år siden. Det var godt ramt, vi er meget glade for den. Hvis man har muligheden vil jeg klart anbefale en tur til Hørsholm sidst på sommeren.


Tulip Concerto blev den tulipan her, i går var denne ene foldet helt ud, i dag holdt den sig dog lukket. Jeg elsker tulipaner og glæder mig som et barn til juleaften.....


16 kommentarer:

 1. Hej Anne Mette.Ja!!! der er rigtig meget der skal ordnes på denne årstid.
  Hvor er den fin din lille clematis.............har også en clematis i drivhuset.
  Og din tulipan er da bare yndig.Jeg er også vild med tulipaner...........har en masse i jorden.
  Og 12 krukker med tulipaner.........kan næsten heller ikke vente til de blomstre.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Jette - og det skal ordnes på det rigtige tidspunkt. Men mon ikke det går :) Knus tilbage

   Slet
 2. Tjahhhhh, der er vel ikke så meget at gøre end at gå igang i haven og så håbe på det bedste :-). Jeg tror nu på foråret. Det kan da ikke gå den anden vej nu. Med den fart blomsterne springer ud, så tror de bestemt også på at foråret er kommet for at blive.

  Hvor er dine sten i forrige indlæg fine. Ingen grund til at skamme sig over dem. Hvad jeg nu heller ikke tror du gør :-).

  Ønsker dig en god uge - med masser af forår.
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi håber. Vi har haft frost i nat, ved ikke præcis hvor meget under 0 grader, heldigvis er det følsomme dækket, men pyh, får lige sved på panden :)
   Tak for de søde ord, nej, jeg skammer mig ikke over stenene, det er blot lidt grænseoverskridende for mig at vise dem frem, sådan helt frivillig :) Også god uge til dig

   Slet
 3. Jeg kan kun bidrage med jublen over blåaks, en taknemlig lille tot græs som gladeligt lader sig dele.
  Dine "Helle-sten" er også blevet rigtig fine, det må ha' været sjovt at prøve kræfter som keramiker. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er ret dejligt blåaksen, jeg er også glad for den fordi den ikke selvsår sig, ikke her i hvert fald. Det gør hjertegræs, som vi efterhånden har forvist til en krukke, fordi den bredte sig for meget.
   Tak for de pæne ord - det var suuuupersjovt hos Helle.

   Slet
 4. Linearifolium blomstrer da fint, så langt er min ikke, min Lathyrus Vernus er heller ikke så langt, men jeg har sådan en blåaks, den har blomstret et stykke tid.
  Mange blomster vækker minder, Hanne er vi mange, der tænker på ved forskellige blomster.
  Knus til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er der jo også lidt snyd med Linearifolium, jeg er virkelig glad for den. Ja, blomster med minder er jo dejlige. Knus tilbage

   Slet
 5. Århhh ja, Clematis Pixie, - den havde jeg helt glemt - jeg har vist lovet mig selv, at sådan en må jeg få. Jeg må huske at kigge efter den ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil i hvert fald på at den er værd at huske :) Men der er jo meget henover året som lokker :)

   Slet
 6. Clematis Pixie har vi jo set før - er det ikke hos Skipper - det tror jeg - den er ikke vinterhårdfør, vel?
  Men den er jo skøn alligevel. Lathyrus Vernus husker jeg ikke Hanne har skrevet så meget om, men det er jo nok, hvad der bundfælder sig hos hver enkelt. Jeg husker især den blå porcelænsblomst og så alle Hannes krukker med Dahlia. Jeg kan se Lisbeth skriver det samme, er det ikke herligt, at blive mindet som en blomst?

  SvarSlet
  Svar
  1. FrkSolhat har også en Pixie, Skipper tror jeg desværre ikke jeg har fået besøgt. Nej, den skal beskyttes for frost, det kan vi i vores drivhus og den klarer det fint her, er vokset til dobbeltstørrelse fra sidste sommer. Ja mon ikke vi mindes de planter, som gør indtryk på hver enkelt, for mig er det flere lyserøde sager - og de gule og orange, bl.a. Rudbekia og Helenium. Og dagliljer naturligvis ;)

   Slet
 7. Åh ja ...så skønt det hele ser ud Anne Mette....jeg vovede pelsen i går og kørte mit oliven træ ud af vinterhi.....den har tabt utrolig mange blade denne vinter - nu krydser jeg så fingre for at den snart sætter nye ;0) Din pixie ser super skøn og grokraftig ud......min er fyldt med knoper også - men endnu ikke sprunget ud.....men det kan aldrig vare - Lige sådan som du har det med Pixie og Hanne har jeg det også....skønt sådan at vi blive mindet om i løbet af året ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder også planterne med historie, uanset at nogle er med lidt vemod i hjertet. Knus tilbage.

   Slet
 8. tak for skønne kig. blåaksene står også super fint her hos os.
  den er fantastisk :-)

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...