Sider

tirsdag den 18. marts 2014

En broget affære og lidt forår fra haven....

Midt i trængslen af hvide ranunkler fandt jeg denne med brogede blade, den måtte naturligvis med hjem. 


Hvad der er årsagen til de brogede blade, det ved jeg ikke men den virker sund, så nu må vi håbe at jeg kan holde den i live. De første par uger er da gået godt nu.Den har fået selskab af en primula og nogle lysegule hornvioler.Alle billederne er taget i sidste uge med solskin, her nogle af havens alt for få vintergækker foran våriris.En enkelt lungeurt blomstrer, den har fået flere blomster siden billedet er taget.


Vårkærminde (som jeg faktisk ikke troede jeg havde, men det har jeg så, heldigvis. Marie-Louise/MP Havedesign har et indlæg her, hvor man kan se om det er vårkærminde/kærmindesøster/forglemmigej).


Til sidst en primula, finere i år end den nogensinde. Måske fordi den er tidligere på vej i år, så den ikke er klemt lidt inde mellem alt muligt andet. Jeg indrømmer gerne at jeg ikke er klog på primula, så der kan være andre grunde.


20 kommentarer:

 1. Ranunkler klarer sig heldigvis fint, når bare de står udenfor. Jeg har aldrig set dem med brogede blade, så det var da et godt fund.
  Hvis du mangler vintergækker, vil jeg gerne tage fra til dig, jeg har mange, så kan du få dem, når du kommer herover i år :) det håber jeg, du gør.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver at passe godt på min lille umage ranunkel. Hvor er du sød at tilbyde vintergækker - det vil jeg være meget! taknemmelig for, sender lige en mail en af dagene.

   Slet
 2. En smuk affære. Er helt vild med dit billede af vintergækkerne, og de smukke blå skilla i baggrunden.

  SvarSlet
 3. Dejlige solskinsbilleder! Jeg er lidt træt af at den allerede er forsvundet igen ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Me too, Nana, men i dag lover de - og de har bare at holde løftet....:)

   Slet
 4. Jeg er heller ikke klog på primula... men at dine er smukke dét kan jeg bestemt godt se :-)
  Det er dejligt at se så fine forårsblomster. Man kan jo ikke andet end at smile ved synet.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Så længe man kan smile og nyde, så går det hele jo selv om man ikke kender alle finurligheder - sådan er det for mig med meget i haven :)

   Slet
 5. Åh... den blå primula er vel nok skøn - så enkel og sød. Dine påskeklokker er nu også ret fantastiske, der er bare så fyldt med fristelser hos Spiren, men dejligt med et besøg der for jer.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla, ja det er umuligt ikke at falde pladask for det, der har mod til at dukke op med blomster på nuværende tidspunkt :)

   Slet
 6. Hej Anne Mette.Elsker også ranunkler........og så med brogede blade.
  Men de blå primula er også vild smukke.Jeg har primula der har blomstret hele vinteren
  Og nogle der kan nå at blomstre tre gange på et år.
  Den dobbelte hvide er da heller ikke til at stå for.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke haft ubetinget succes med primula, men i år ser de ud til at trives, det er dejligt.

   Slet
 7. Du ved lige hvordan du skal fange opmærksomheden.........? Jeg har da aldrig set en ranunkel med brogede blade. Vil du løfte sløret for, hvor du fandt den?
  Lungeurt er også en af mine forårsfavoritter ja og vårkærminde. Godt med lidt solskinsbilleder oven på den grå affære vi har pt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den fandt jeg såmænd en lørdag aften i Bilka, til 17 kr., men jeg kunne desværre kun finde den ene. Det er dejligt at forårsstauderne er godt på vej - og i dag lover de jo heldigvis sol, det blæser bare så meget.

   Slet
 8. Uhhh... Noget med brogede blade... Den havde jeg også hapset! Jeg syntes i alle viser så meget der blomstrer, jeg skal vist have opgraderet min forårshave. Den babyblå primula er en rigtig lækkerbisken, der er altså så meget smukt derude, der hele tiden ryger på den endeløse ønskeseddel. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må i Bilka og se om du kan være heldig som jeg var :) Ja, der er nok at blive fristet af, 'heldigvis' glemmer jeg indmellem hvor ønskelisten er og må starte på en ny, det er måske i bund og grund meget heldigt :)

   Slet
 9. Åh så skønt det ser ud sødeste Anne Mette....jeg bliver jo helt glad i låget af de skønne farver og en god dosis solskin. Super lækre billeder du har begået......og ja alt er så livskraftigt og frodigt i år - går bestandigt rundt og kniber mig selv i armen ;0)

  Kæmpe knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Dorthe. Ja, det tegner godt i haverne, nu må vi bare forsøge at glemme frygten for nattefrost i maj igen, ikke i år, vel :)

   Slet
 10. Bella donna,

  smuk og humørløftende billed-reportage fra din forårshave:o) Det hele ser mega appetitligt ud. Jeg har desværre aldrig det store held med ranunkler, men det er en vidunderlig blomst.
  Jeg har en særlig trang til blå blomster om foråret, så det var en nydelse at se dine dejlige blå.

  Håber at livet behandler dig respektfuldt, søde. Ellers skal det få med mig at bestille!

  Knus og de kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Tante. Blå blomster er så! skønne i foråret, det synes jeg også. Jeg er ekstra glad for at have fået vårkærminde i haven, har en del kærmindesøster, men de forstyrrer indimellem mit blik fordi de blomstrer senere og i bede, hvor jeg ikke synes de passer med det andet.
   Tak for tankerne, kære Tante. Jeg er ukrudt, så jeg giver mig ikke - men jeg indrømmer at jeg er svært lykkelig for udsigten til forår og sommer :)

   Slet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...