Sider

tirsdag den 22. april 2014

Dagens udvalgte (og en 'servicemeddelelse' om 27/4)

Jeg får ikke blogget så meget for tiden, men... det har jeg skrevet lidt for ofte, så det dropper jeg i dag. I dag skulle det dog være, for jeg har en servicemeddelelse, den kommer til sidst, øv for mig....


Dagens blomst her i haven er 'Mitella stauropetala', købt hos Thyboesminde Stauder. Små bitte micro blomster, som Kirsten skriver, man bliver 'ganske overrasket første gang man ser den i blomst'. Jeg er forelsket....


 
Samme sted købte jeg denne Vårfladbælg/Lathyrus vernus. Den har blomstret den sidste måned, men er nu så småt ved at takke af for i år.

Nu kommer et par kollager med tulipaner. De vælter op af jorden, uden at tage hensyn til om de er tidlige eller sene synes jeg. Vi forsøger at nyde, nyde, nyde - og håber lidt på at de lige sænker farten en smule. Bare lidt.....Clusiana var. stellata, her er jeg også lidt ekstra forelsket må jeg indrømme..... Jeg er meget fascineret af tulipanernes evne til at slå skørtet ud i solen og folde det lige så fint sammen, når mørket falder på. Judaspenge/Lunaria og 'Candy Prince'. De blå kærmindesøster beslutter jeg hvert år at 'i år skal de flyttes'. Men så står de så med fine grønne blade hele sommeren...nå ja, man skal vælge sine kampe...Se min kjole, den har alle farver.... Alle her er gengangere, der kommer trofast igen og jeg har ikke lige navnene på tungen. De orange dog, nederst til højre, det er nye i vores have, de hedder 'Request'. Løjtnantshjerte og småhjerte er kommet med raketfart, de er så hjertelig velkomne....Geranium Phaeum Samobor, der går nok en uge mere, så er de alle i blomst. Vi reducerede kraftigt i efteråret, men det tager de jo blot som en undskyldning for at brede sig. Men jeg understreger lige, vi vil ikke undvære dem som et lilla blomsterhav i forsommeren, det er en glæde hvert år - og hos os holder de skvalderkålen væk fra naboens have. Stort plus.

Og så til servicemeddelelsen.For øv, øv, øv, i år er det mig (og dermed skiltet), der ikke kommer til Plantemarkedet på Kornagervej i Lyngby på søndag. Der er hele 2 begivenheder, der spænder ben. Min yngste niece skal konfirmeres og samme dag har en af mine storebrødre også en rund fødselsdag, der skal fejres lidt. 

Men, jeg er ret sikker på at Trine er på klar derude, jeg håber I får en dejlig formiddag og mon ikke vi ses en anden dag.

20 kommentarer:

 1. Hvor er det dejlige billeder du viser Anne Mette - og særligt det første med microblomsterne er helt helt skønt. Det hele bugner derude - og din have er ikke nogen undtagelse. Dine små "kollager" er rigtig fine..... og en rigtig god måde at få mange billeder med ind i indlægget. Det har jeg altså ikke luret at lave endnu.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Susan - ja jeg er totalt verliebt i de microblomster. Vi håndterer vores fotos i Picasa (ikke PicasaWeb). Det er et gratis værktøj og det opfylder vores krav, lige nu, i hvert fald. Derinde er det superlet at lage kollager.
   Kh Anne Mette

   Slet
 2. Ja man kan jo ikke det hele, så må man vælge, og det bliver selvfølgelig familien, sådan skal det være.
  Så kan du tage over til mig 24. maj i stedet :) ja vi får se, du ved, du er velkommen.
  Sikke mange fine planter, du går og gemmer på, når du ikke laver indlæg, men jeg er sikker på, at du gør det, når du har overskud til det. Du er nødt til at kigge ind til mig i dag og se mine fine lyserøde tulipaner, pyt om du ikke kommenterer, men se dem kan du da prøve.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og glæder mig jo også til at se og kramme dem familien. Det bliver ikke 24.5, der var vi kommet til at love et besøg i Holstebro, det er længe, som i virkelig længe siden jeg har været der, så det må jeg holde fast i. Men, vi kommer - engang i næste uge sender jeg dig lige en mail.
   Kigge ind hos dig nu, knus tilbage

   Slet
 3. Det ser bestemt ikke ud, som om din have mangler blomster fra et plantemarked. Den bugner ligefrem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i Marie, men normalt plejer min kære husbond at sælge lidt derude, så bliver der er jo lidt huller :)

   Slet
 4. sikken en masse dejlige forårsblomster du har.. jeg har det på samme måde med min kærmindesøster, tror det ender med den bare bliver hvor den står.

  Min samobor er slet ikke så langt som dine, men den står også i skyggen.

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne, tror også det ender sådan her med kærmindesøsteren - i hvert fald til de bliver for store. Det er også kun nogle få blomster på Samobor, men det varer ikke længe.

   Slet
 5. Jeg hopper også fra i år Anne Mette men der kommer også en dag i efteråret. Så må vi se om det bliver i år vi mødes !
  Fine blomster men vi »ses« jo også på IG og jeg blev også totalt overrumplet over Mitella stauropetala - virkelig en anderledes blomstring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heldigvis det gode ved Kornagervej, det kommer igen, håber vi ses i år. Det er ret hyggeligt med IG synes jeg faktisk, selv om det jo også er meget anderledes end bloggene.

   Slet
 6. Smukke forårsbilleder fra din have og sammensætningerne... SÅ smukke. Min samobor er slet heller ikke så langt som dine, men jeg har det på samme måde - de breder sig - får lov til det en stund og så begrænser jeg dem lidt igen, men de bordaux-farvede små blomster er ikke til at stå for, og de passer perfekt sammen med tulipanen Queen of Night, som står ved siden af.
  Ja,familien må altid have lov at komme først :) Ærgerligt at vi ikke ses på Samsø den 24.05.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, samobor er superflot med Queen of the Night - og med allium, det plejer også at have overlap, nu må vi se om det holder i år. Ja, det er super ærgerligt at jeg ikke havde styr på kalenderen med 24.5, men nu er vi 'lovet væk' og fridage planlagt til en tur til vestkysten.

   Slet
 7. Hej Anne Mette.ØV- ØV- ØV havde lige gået og glædet mig over at skulle mødes på din stand.......
  Det var SÅ hyggeligt sidste år.
  Men familien kommer da først.Håber Trine møder op.
  Skønne collager du viser af alle de dejlige tulipaner der blomstre lige nu.
  Rigtig god dog knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er SÅ brænd-ærgerligt Jette, jeg havde også glædet mig til at møde en masse bloggere igen, men sådan er det jo, konfirmationer er jo i foråret. Men vi satser på at være der igen i efteråret. Man ved jo heller ikke, hvad der kan ske i løbet af året :)

   Slet
 8. Hej Anne Mette
  Smukke billeder fra din forårs have.
  Jeg her da helt på rumpen over din fine microblomst, det er ikke altid de store og frembrusende blomster der vinder hjertet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi, håber ikke du slog dig alt for meget :) Nej, indimellem kan man blive glædeligt overrasket over 'de små ting'

   Slet
 9. Kære Anne Mette
  Sikke dejlige forårsbilleder. Jeg vidste ikke at Lathyrus Vernus fandtes i hvid, det må jeg huske. Jeg har den lilla. Den micro Mitella er vel nok også sød:)
  Øv, ærgerligt at vi ikke ses på søndag, men du må have en rigtig fornøjelig fest med familien.
  Knus.

  SvarSlet
 10. Ja, det er ærgerligt med søndag, mon ikke vi ses på et andet tidspunkt :) Som så meget andet, så var det kære Hanne, der viste Lathyrus Vernus i en lyserød udgave, denne her er meget svagt lyserød, ikke let at se, men den findes også i helt hvid.

  SvarSlet
 11. Rigtig dejlige billeder man bliver helt glad i låget :-) god weekend.

  SvarSlet
 12. Det er da bare nogle skønne havebilleder. Min egen have har været lidt forsømt i år da der har været meget travlt med arbejde.

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...