Sider

fredag den 16. december 2011

Peonia torta e perché CuginaK?

Akut Pæonitis udbrud... og så bare 8 dage før juleaften, tænk at det smitter hele vejen fra Samsø. Jeg ønsker mig altid liiiige en enkelt pæon mere, men når jeg så skal vælge, så kan jeg ikke, det er umuligt. Slet ikke, hvis jeg står i Ledreborg slotspark eller i Pæonhaven i Tingerup, som jeg bor rimeligt tæt på. Måske det bliver i 2012?

Nu griber jeg i stedet straks chancen for et link til nogle lidt anderledes pæonbilleder. Jeg er ret vild med Nicoletta Bellettis version - smag og behag er jo forskellig.

segreto-100x70200
Lånt på bellettinicoletta.it
Hjemmesider viser jo aldrig det 'retfærdige' billede, men se nu her, hvad hun også kan....på samme måde, som billederne er bygget op....
Mums, der er ikke noget som italienske kager (igen, efter min smag). Hvis I på hjemmesiden støder på ham her, ja så hænger han (naturligvis) i vores stue. Nå, synes du Frede fylder lidt rigeligt hos os - ja måske, men vi kunne ikke bare gå forbi, den dag i Parma :)


Og når vi nu er ved Italien. 
Frøskuffen spurgte for lidt tid siden, hvorfor jeg hedder CuginaK. Her kommer så den sindsoprivende (og ret kedelige) historie om det. 

For nej, Fru Friis, jeg har godt nok maaaange fætre og kusiner og endda en i Kolding - men det har ikke noget med det at gøre. Jeg betragter mig dog som en eller anden form for havekusine til jer alle....

Til gengæld er Ulla inde på noget rigtigt. Nemlig Italien, som ligger mit/vores hjerte(r) meget nær. Primært den del, der ligger nord for Firenze. Parma, Bologna, Padova, Modena, Torino, Milano osv. Åh, jeg savner....

Da jeg oprettede min blog-profil, i første omgang for lettere at kunne følge med i alle jeres blogs, ja så skulle jeg jo finde på et navn. Nogenlunde samtidigt havde jeg haft en par 'snakke' med Zia Verde (også kendt som Tante Grøn) om italienske (botaniske) haver i kommentarsporet på Claus Dalbys blog. 

Så var der ikke så langt fra tanke til handling - og CuginaK var født. Cugina=italiensk for kusine - K er forbogstavet på mit efternavn.

Hvis dette bliver mit sidste indlæg inden jul - og det gør det nok (8 dage Mulle, 8 dage) så GLÆDELIG JUL alle sammen. Og TAK for et forrygende 2011, hold da op, hvor har det givet mig mange gode oplevelser!


Buon Natale

23 kommentarer:

 1. Ja, jeg har jo lagt mig med en hæftig omgang pæonitis - tror måske den er uhelbredelig.

  Det var da en forrygende omgang kage-maleri - og sikke et tempo :-)

  Rigtig glædelig jul til dig vores allesammens have-kusine!

  Stort juleknus
  Signe

  SvarSlet
 2. Jeg ser frem til at høre, at du i 2012 får købt en pæon mere, når nu du har startet det hele :o) så er du også nødt til at kaste dig ud i pæonkøb. Hvis du bor så tæt på, kan du jo gå mere end en gang, så finder du nok ud af hvad for en det skal være til sidst.
  Med sådan en forkærlighed for Italien er jeg da stolt på Samsøs vegne, at du vil "nøjes" med en tur herover til juni.
  Jeg kan godt forstå, at du var nødt til at have Frede billedet med hjem.
  Og det er også et smukt pæonbillede.
  Også glædelig jul til dig kære havekusine.

  SvarSlet
 3. Jeg siger tak for forklaringen, fra nu af bliver mit liv meget lettere... ;o)))

  Jeg ville altså heller ikke ha' kunnet gå udenom Frede-billedet, det er da bare ham :o)

  SvarSlet
 4. Ups... - også en rigtig glædelig jul til dig og dine :o)

  SvarSlet
 5. Altså, cara cugina, nu er mit liv da fuldendt: En italiener som laver kager med blomster :-D Kan man forlange mere.
  Hvor ville jeg give meget for et ordentligt stykke af en af de kager lige nu ovenpå hovedrengøring på badeværelset :-)
  Ja, du ved jo at jeg forstår dig i det hele. Norditalien er jo mit andet fædreland, selvom jeg jo har holdt til endnu længere nord end du. Det er et af verdens skønneste lande, og folk, og sproget er ubetinget det smukkeste som overhovedet findes. Senza dubbio :-)
  Jeg havde helt sikkert også købt billedet af Frede. Jeg synes ikke det er for meget. Sådan har hundene det også hos os :-) Fortalte jeg dig at jeg havde en lille italiensk Volpino med mig, da jeg flyttede hjem til Danmark i sin tid? Jeg reddede ham som herreløs oppe i bjergene og havde ham i 11 år. Men den historie må vente til en anden gang :-)
  Forresten er det først den 21. vi skal holde fest, så der er et par dage endnu.
  Også rigtig Buon Natale til dig og dine :-)

  SvarSlet
 6. det med kusineK havde jeg luret, men vidste ikke hvorfor - godt at få historien på plads.
  Pæonititis må være i omløb og stærkt smittende, skyldes det mon forårslængsler her midt i den søde juletid?
  Glædelig jul hos Jer også :o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 7. Sikke en fin historie om dit navn - det kunne da ikke være anderledes:) Og billederne er jeg helt vild med ikke bare søde søde Frede, men koen, grisen, hønsene, kaninen og mange flere - så jeg må vidst til Italien som jeg ikke har gæstet siden 1975.
  Rigtig glædelig jul til dig kære havekusine og tak for dine søde og sjove kommentarer og ikke mindst dejligt bekendtskab:o)

  SvarSlet
 8. Hej min søde havekusine :) Dejligt at få hele historien bag dit blognavn og sikke nogle skønne ting fra Italien, ikke mindst billede af Frede. Forstår godt du længes ned til det dejlige land.

  Er helt misundelig på at du bor så tæt på Pæonhaven i Tingerup, så du nemt lige kan smutte derhen. Åh ja, vi har alle så mange ønsker til haven, bare vi nu har penge og plads nok... :)

  Også glædelig jul til dig og tak for dine dejlige indlæg og kommentarer.

  knus...

  SvarSlet
 9. Tak for kusine afklaring og blomsterkage video - fantastisk.

  Dejligt Frede 'portræt'.

  Ja, skræmmende at der kun er 8 dage til jul. Du og dine kære må have en rigtig glædelig jul :-)

  SvarSlet
 10. Forresten så har jeg fået Ramsign skiltet, det er rigtig flot :o)
  Jeg er glad for, jeg blev den heldige vinder, det er min søn nok også, når han ser sin julegave.

  SvarSlet
 11. Så blev man da så klogere. Jeg har også tænkt flere gange over dit blog navn. Historien er nu mere sød end kedelig synes jeg :-)
  Glædelig Jul.
  Bedste hilsner fra Mettes Have

  SvarSlet
 12. Kære havekusine.....tak for den søde historie bagved og efter dit indlæg løber tænderne da for alvor i vand.....både hvad angår kage og lysten til at nå maj og de første pæoner i udspring.......suk - men det kan jo aldrig vare ;0)

  Glædelig jul til dig og dine også søde Anne Mette og tak for året der gik.....ser frem til mange flere spændende haveoplevelser med dig her i bloggland og måske IRL i det kommende have år - det har været en ren fornøjelse ;=9

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 13. Kære havekusine

  Jeg vil da også ønske dig en forrygende dejlig jul og takke for alle de gode timer vi har tilbragt sammen her i blogland i 2011. Der venter mindst lige så mange i 2012.

  Bedste granhilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 14. Tak for forklaringen - så slipper jeg for at spekulere mere :)

  Imponerende kunst !! Mon ikke man hurtig når kvalmetærsklen, hvis man får et af de højt belagte stykker kage ;)

  Også glædelig jul til dig kusine :)

  SvarSlet
 15. Jeg blev så glad, da jeg læse din kommentar vedr. børnekonfektdagen, for det er rigtig dejligt, at vi kan inspirere hinanden til hyggelige aktiviteter. Og det lyder som en rigtig hyggeligt med jeres børne-konfektdag. Og herligt at kunne lave en aktivitet, som er på børnenes præmisser, men hvor de voksne hygger sig lige så meget. Jeg er glad for, at kunne give idéen videre :-)

  Og det er jo noget af det der er så skønt her i bloglandia - vi inspirerer og giver netop hinanden gode oplevelser i en rigtig dejlig stemning - som du skriver -kusinestemning.

  Så tak i lige måde for et dejligt blogår og ønsker dig en herlig hjertelig god jul :-)

  SvarSlet
 16. Hej CuginaK. Det var godt at læse og interessant. Så forstår jeg bedre dit navn! Uha det ser godt ud med blomsterkager og tænk at du er vores allesammens havekusine. Det kan jeg rigtig godt lide.
  Jeg synes også Fredebilledet er godt. Rigtig god jul til dig også. Jeg glæder mig til at følge med næste år!
  Mange julehilsner fra Birgitte.

  SvarSlet
 17. Tak alle sammen, hvor er I søde – jeg håber jeg når ind forbi jer alle inden jul, derfor en samlet hilsen her. Og så glæder jeg mig til 2012 sammen med jer!

  Jeg er SÅ glad og taknemmelig for at jeg må være jeres alles havekusine :)

  PS:
  Hanne, jeg tænkte jo meget på dig, da jeg skrev om Italien - glæder mig meget til at høre flere 'historier' derfra :)

  Og Lisbeth-høneballe-pylre-mor, DK er også skønt, vi glæder os meget til Samsø. Godt at høre at skiltet er nået frem inden jul, håber din søn bliver glad for det :)

  SvarSlet
 18. Kære skønne Havekusine,

  sikke dog en appetitvækkende og imponerende kagekunst, du viste os:o)

  Jeg var jo så priviligeret, at få historien om dit blognavn fortalt af vores allesammens havekusine face to face IRL et smukt sted i Jylland:o) Det er skønt med en ekstra kusine:o) Og ærligtalt, så føler jeg også et åndeligt slægtskab med alle I søde og givende havemennesker her i Blogland. Det er en stor glæde og gave.

  Selvfølgelig skal vovsebassen have lov at fylde meget. Vi har jo vore kæledyr for at elske dem og forkæle dem, ikke?

  Ved ikke, hvordan du har det med iris, men hvor kunne det være skønt for mig....øh dig...HVIS du skulle besøge irishaven ved Firenze på en af jers Italiens-rejser:o)

  Jeg tror altså også, at der bor en lille italiensk mamma indeni mig, Cugina. Jeg ser migselv stå i et køkken og lave mad til en kæmpefamilie, der sidder bænket ved et monsterlangt langbord. Når jeg kigger ud af mit køkkenvindue, ser jeg en skråning fyldt med citrusfrugter og min elskede smørtenor Andrea Bocelli runger ud gennem højtalerne:o)

  Jow jow...måske vi har været kusiner i Norditalien i et tidligere liv:o) !?!?!?! Nej, jeg har nok nærmere været din tante, for der er altså noget tantet over mig:o)

  Ønsker dig og alle dine kære en rigtig dejlig og hyggelig jul, samt et lyst, lykkeligt og blomsterrigt 2012 med masser af pæoner og fantastiske blomsteroplevelser.

  Ciao bella

  SvarSlet
 19. Interessant indlæg og skønne historier du disker op med - mange munde er blevet mættet af både kage og blomster, din forkærlighed til både Italien og din dejlige hund.

  Smukt og unikt valg af blognavn


  Glædelig jul

  SvarSlet
 20. Glædelig bagjul her fra Jyllinge, hvor juleaften bl.a. bød på havevandring (og en enkelt lille lugning, nu var jeg jo derude! :o)) Og tænk, på vandringen fandt jeg både blomstrende roser, brudeslør, fiksernelliker, lavendler, morgenfruer og enenkelt lille kæk smalbladet klokke. I drivhuset står flere af mine pelargonier utrolig smukt endnu - så hvad kan man som uhelbredelig havefreak ønske sig mere på en juleaften! :o) Det skulle lige være min bedste julegave som jeg ved alle i havetossede vil kunne forstår. Min ældste datter, Tone på næsten 16, gav mig nemlig en havebog. Ikke bare en havebog, men MIN havebog, med billeder fra haven som Tone selv har taget - utroligt smukke billeder af den slags som får en til at tænke "sådan en have vil jeg også ha'!" - og det har jeg jo, for hvert eneste billede er taget derude. Se så fik jeg både klump i halsen og tårer i øjnene...... tænk at hun har fået trykt en bog kun til mig og tænk at hun så godt forstår min passion! Når jeg tager mig sammen og får lavet den der blog skal jeg vise jer billederne fra bogen - de er helt mageløse! :o)
  Og du, kære Anne Mette, kan få lov at se den i virkeligheden når jeg kommer og nyder fopråret i din have - og DET gør jeg! Og jeg bliver ikke spor sur hvis du serverer italienske kager......

  Mange varme juleknus fra Trine

  SvarSlet
 21. Glædelig baghjul og et rigtigt godt nytår til dig og din familie.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 22. Pæoner må vi da have mange flere af. Ja, jeg har drømmen om, at få hvide pæoner.
  Sikke et skøn billede af den lille King Charles.
  Også jeg havde spekuleret på, hvad navnet CuginaK stod for. Nu ved jeg det :-)

  Rigtig godt nytår til dig og dine.

  SvarSlet
 23. Så søde Anne Mette, nu er julen overstået og du kan godt se at få smidt lidt på bloggen igen :-)
  Jeg ønsker dig og din søde familie et lyst og lykkeligt 2012 og håber på flere blomstrende oplevelser i dit dejlige selskab.
  Knus Lone

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...