Sider

mandag den 5. december 2011

Det sørme, det sandt, Lakrids pebernødder.....

Det kommer bag på mig hvert eneste år - der er kun 24 dage fra 1. december til juleaften. De første 5 dage er nu, næsten, forbi, ups. Heldigvis bliver det juleaften uanset hvor meget man når inden.....

Det eneste vi absolut 
skal nå her i huset (udover gaver til børn i familien), er at bage brune kager og pebernødder...

Årets brune kager skal være klar til gemalens fødselsdag d. 29.11 (tak til svigermor for den tradition).... Tjek! Første portion var spist inden fotografen nåede i køkkenet...der ligger heldigvis et par ruller i fryseren.

Desværre, kameraet var stillet på makro, øv

I torsdags var vi hos tandlægen og for at gøre den tur lidt spændende, tog vi en tur i Torvehallerne i Kbh efterfølgende. Hvad mener jeg om dem? Hmm, lidt både og. Det minder lidt om lignende steder i Italien - og så alligevel slet ikke. Men man spiser godt hos Gorms

Nå men jeg blev i hvert fald inspireret til at kaste mig ud i en ny udgave af pebernødderne - lakridspebernødder....

Stadig makro, øv, øv

Et par teskefuldt lakridspulver (jeg brugte Lakrids by Johan Bülow) og ellers den gode, gamle pebernødder fra Kardemomme by opskrift.

Resultatet. Johh, de smager dejligt. Men her i huset siger vi nok lidt nahhh. Pebernødder skal være som pebernødder er - og så spiser vi (meget) gerne Lakrids'en for sig selv.PS: Froeskuffen har spurgt, hvorfor jeg hedder CuginaK - det lover jeg at fortælle en anden dag :)

16 kommentarer:

 1. Der er bare nogle traditioner, som man ikke skal pille ved ex. gode gamle opskrifter på pebernødder :-)
  Men kender godt det med, at man indimellem synes der skal ske noget nyt.

  Men kunne nu godt lige have en brunkage til min kaffe lige nu :)

  SvarSlet
 2. Jeg bager også kun pebernødder og brunekager. Jeg elsker lakrids, men måske er det ikke så godt i pebernødder. Jeg har heller ikke noget lakridspulver. Min ældste kan ikke lide julekrydrede kager, så somme tider forbarmer jeg mig og laver finskbrød eller sådan noget, så bliver han glad, tror jeg :o)

  SvarSlet
 3. Jeg vil slet ikke kommenterer på pebernødderne, - den slags kan jeg nemlig ikke finde ud... joo altså at spise dem!!

  Men Frøskuffens spørgsmål er yderst relevant, jeg har selv været på vej med min undren! Og hvorfor er du kusine til os alle sammen, - eller skriver du til en helt bestemt person?? Uhhh... det er så godt at komme af med alle sine nysgerrige spørgsmål, jeg tror allerede jeg sover supergodt i nat.

  Så godnat til kusine CuginaK fra fru friis ;o)

  SvarSlet
 4. Suk, suk, suk hun har glemt min fødselsdag, eller i ihvertfald datoen - Hmmm
  Måske man skal bytte den julegave man allerede har købt og gemt godt :-)
  på den anden side er hun jo dejlig, har jo bl.a. bagt brune kager og pebernødder til mig, også selv om der er lakrids i pebernødderne.
  Bære over med dig denne gang, bare du lover at huske den rigtige dato næste år - Gemalen, kk

  SvarSlet
 5. Det var sødt, glæder mig til at hilse på gemalen :o)

  SvarSlet
 6. uha - de kager lyder spændende... De skal vist prøves. kh Tina

  SvarSlet
 7. Mmm de ser riktig gode ut! Klem Ellen.

  SvarSlet
 8. Julen kommer vel altid sådan lidt bag på selv en total julefreak som mig........påtrods af at vi jo sådan set ved præcis hvornår den indtræffer og det ikke ændrer sig fra år til år! :o) det hører med og så er det rart at vide at det bliver jul uanset om vi er klar eller ej - og i min optik er julen lige nøjagtig hvad vi vil have den skal være. Det er med andre ord helt ok at købe færdiglavet chokolade, julehjerter, dekorationer og småkager hvis man synes det er en sur pligt at skulle lave det hele selv. Vi skal huske at gøre de ting vi synes er rigtig dejlige og vigtige for os og så ordne resten på den nemme måde.
  Når det er sagt så bager vi også pebernødder og en helt speciel cookie som bare SKAL være der til jul. Brunkagerne kan ingen lave bedre end farmor, så vi får en kæmpe portion hvert år. jeg synes absolut det er super at prøve noget nyt - som lakrids i pebernødderne - og lige så super at finde ud af at de gode gamle er de bedste. Måske jeg alligevel skulle overveje at komme forbi for at se haven..........så kunne jeg jo lige tjekke kvaliteten af pebernødderne nu jeg er der! :o)

  SvarSlet
 9. Ummm... lakridspebernødder - det var da en god idé :-)

  Jeg får sjældent bagt julesmåkager - men bager megen brød og kager generelt :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 10. Det er sjovt som der skal lakrids i al ting p.t. Jeg er ikke helt sikker på, at der kommer lakrids i vores pebernødder. Selvom jeg er ved at vænne mig til hvid chokolade med lakrids og ligefrem synes det smager godt.

  Du skal slet ikke være ked af det med makro linsen. Det blev to rigtig gode og indbydende billeder. Kig på dem igen med mindre kritiske øjne. Overgangen fra fokus giver billederne en helt anden glans, som er god til madfotos.

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 11. Det lyder ellers spændende med lakrids i pebernødderne. Du forstår at holde spændingen. Kom nu med den hemmelighed :)
  ... og hvis jeg ikke lige er forbi den dag, så giv mig lige et praj :)

  SvarSlet
 12. Naahhhh... la mig få de gode gammeldags pebernødder, det ved man hvad er :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 13. Hvad er du dog for er kone, sådan at glemme mandens fødselsdag? Jeg spørger, men ved ikke selv bedre, for jeg har stået i samme situation. Jeg har ikke prøvet at pifte mine pebernødder op med lakrids, men kastede mig over en Camilla Plum opskrift sidste år, hvor det gjaldt om at få stoppet en masse lakrids ind i numsen af juleanden. Jeg må indrømme at hverken jeg eller mine gæster jeg kunne smage lakridsen, men det var da et godt samtalestof over middagsbordet - og samtale-stof er heller ikke at kimse ad, når man sidder sammen med hele sviger+egen-familie...

  CuginaK-ligningen, kan jeg ikke regne ud, så det glæder jeg mig til at få svar på.

  SvarSlet
 14. Lyder meget spændende - det skal prøves.

  SvarSlet
 15. Jeg bager slet ikke pebernødder, men spiser meget gerne andres... tja, traditioner skal man holde, hvis man kan - nu må du lige forkæle gemalen lidt ekstra :)

  Jeg har også tit tænkt på dit navn CuginaK - jeg gætter egentlig på noget med italiensk?

  kh Ulla

  SvarSlet
 16. Tak alle sammen - det bliver lige en kort tak, influenza bacillen er flyttet til midtsjælland, så vi hoster om kap. Øv.

  Jeg er vist, heldigvis, tilgivet igen...(bare fordi man lige skrive en dag forkert altså...)

  Jeg vil skynde mig at sige at de smager fint, jeg foretrækker nok bare de almindelige. Til gengæld holder disse længere i dåsen, for man kan ikke spise så mange af gangen :)

  Trine, bortset lige fra influenzaen, så ved du hvor det er og du har min mail :)

  Spændende med den der lakrids-juland....

  Jeg snød lidt med et forud-publiseret krokus-indlæg, Cugina-tingen kommer - men Ulla, du er på rette spor, et af dem i hvert fald. Uh, den kan kun skuffe, den historie :)

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...