Sider

mandag den 20. juni 2011

Heldigvis

... er ærteblomsterne glade for at man plukker. Når det nu ikke rigtigt er vejr til  at opholde sig ude om aftenen i deres skønne duft. Nu spreder de da så bare deres skønne duft indendøre i stedet.


Endnu er det kun disse 2, der blomstrer her. Den ensfarvede 'Almost Black' og 'Senator'. Jeg har købt 'ærter' hos http://englishsweetpeas.co.uk/. Senere kommer der lyserøde (tænk sig :), lavendel og 2 farvede. Og gule, jeg vidste ikke man kunne få gule ærteblomster. Man kan sikkert finde dem, jeg har har købt i Danmark også, jeg måtte 'bare', da jeg fandt deres website i vinters. Det tog en uge og kostede ikke noget særligt i porto (men jo ikke specielt miljøvenligt...).


Jeg tager den lette løsning. Ærterne i blød i knapt et døgn, jord i nogle potter, ærterne i. Pose over hovedet, klipper et par huller - og så ud i et hjørne i køkkenhaven.

Jeg holder naturligvis øje med dem undervejs, men mest af alt passer de sig selv. Her et billede fra 13. april. Denne metode virker for mig, jeg har ikke haft det store held med at så dem indendøre. Det er bedst at så i potter, som man påtænker at bruge planterne, siger man. Hos mig overlever de fleste nu at blive delt.

Ses vi i morgen hos pæoneksperten - det håber jeg.

9 kommentarer:

 1. De er ret flotte, og jeg synes de er tidlig i blomst hos dig:) Jeg glæder mig til mine kommer i blomst.

  SvarSlet
 2. Det er da en rigtig flot variant du har der... suukkk der er laaaang tid til mine kommer i blomst!!!

  SvarSlet
 3. Tak I to, I booster da lige min selvtillid. Så er jeg, for en gangs skyld, først med noget - eller i hvert fald først ud af 3. Og jeg har slet ikke snydt :)

  Jeg lover jer, det dufter så dejligt i stuen nu.....

  SvarSlet
 4. Den er rigtig smuk, og du er også før mig, for jeg har slet ingen :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er de altså bare smukke, dem kan jeg godt lide :-)
  Du er også meget før mig ... mine er kun lige blevet plantet ud, så det varer mange uger endnu, suk.

  SvarSlet
 6. Uh, hvor er de skønne :-) Mine er også begyndt at blomstre, og jeg har også 'Senator' i år :-)

  SvarSlet
 7. Øøøj hvor er du heldig (læs: dygtig)! Nogle af mine står på spring, men blomstrer ikke endnu. Jeg har klumret godt i det. Ved ikke lige hvad der skete med mine skilte, men da jeg skulle plante ud gik der rod i "systemet", så nu har jeg muligvis rodet dem sammen. Jeg var godt gal i skralden på mig selv. Havde nemlig udtænkt at Matucana f.eks. skulle stå sammen med de lilla klokkeranker.

  Næste år tror jeg, at jeg bruger din metode. Det eneste jeg muligvis vil så indendørs er klokkeranker. Og det kun hvis de blomstrer i år!

  SvarSlet
 8. Nydelige farger på erteblomstene dine! Det blir en stund til mine blomstrer. Ikke en sommer uten erteblomster! De dufter jo så nydelig:) Klem Ellen.

  SvarSlet
 9. Tak alle sammen, hvor er I søde :)

  Faktisk blomstrer 2 mere nu, en lyserød/hvid, der hedder Promise og en lavt-voksende, til krukker, som hedder Cupid Lavender. Dejligt :)

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...