Sider

onsdag den 8. juni 2011

Fru Friis, Fru Friiiiis.....

Jeg beklager meget for forskrækkelser og ødelagte trommehinder i Kolding og omegn i søndags.....Men altså, lang tur helt til Kolding, ikke.

Vi havde just parkeret på Chrisitian 4 vej og var ved at pakke alle nellikerne ud, mig utålmodigt snakkende for 'Kom nu, vi skal skynde os', da gemalen min pludselig siger 'Det var da den vogn, du viste mig i går aftes, der gik der...' (underforstået, Fru Friis' fantastiske vogn, der havde givet ham mareridt med mindreværdskomplekser natten over) . 'Hvor, hvor' nærmest råbte jeg, men endnu værre blev det, da jeg fik færten af vogn og førerinde...."Fru Friis, Fru Friiiiiiisssssss" råbte jeg, vist nok lidt højt - og heldigvis hørte Fru Friis mig og vi fik hilst. Hr. Friis var vældig sød og gav en fin, lille gave, som vi nok må hellere holde hemmelig, men tak igen (tænker der måske også var en bagtanke om eftermiddags-fred fra marked, men den blev værdsat uanset :) Med alle de mennesker i, og omkring markedet, så var det alligevel en smule spøjst at vi lige skulle parkere der og de lige komme forbi på samme tidspunkt.
Nå, men os til marked - og vi kom selvfølgelig ikke hjem uden lidt nyt. Jeg havde på forhånd allerede lavet en aftale med Marlene,
Staudefeen.dk om et par planter fra hendes butik, som jeg bare måtte have med hjem, når vi nu sås alligevel.


En af dem var 'Strawberry Shortcake', som Staudefeen skriver om på sin blog. Den kan anes her, mellem pæon og den vilde kørvel.


En anden er en lyserød kvæsurt, 
Sanguisorba officinalis 'Pink Tanna' (og Marlene, den er klippet meget ned, men jeg måtte lige lade et par enkelte blade stå jo :). Den skulle gerne tage over i dette bed, når  pileurt, dagpragtstjerne og lupin takker af, så vi kan få dækket jorden.


Jeg dummede mig jo med hestemynte for nyligt, så i samme bed, lidt til højre, er også plantet
Monarda 'Fishes'.

Derudover fandt jeg lidt, som jeg faktisk havde noteret ned på forhånd (så er man vel for alvor en havenørd eller? I hvert fald første gang for mig).


Her over en broget stjerneskærm, 
Astrantia 'Sunningdale Variegated' o
g nedenfor en Kærmindesøster, Brunnera macrophylla 'Variegata'. Den skulle også gerne hjælpe med at lukke for den bare jord.


Derudover havde vi en enkelt hosta uden navn, en månestråle (Kirengeshoma palmata) og så et par mindre buske, brogede med hjem.

Og så denne - er der nogen, der ved, hvad det er for en? Jeg kan simpelthen ikke huske det? Tror primært jeg faldt for de fine, lyse blade....


Der er for lidt timer i døgnet lige for tiden, synes jeg......


8 kommentarer:

 1. Sikke da en masse lækre ting du fik købt. Med hensyn til lupin, så har jeg haft held med, at få den til at blomstre med længe ved at klippe de visne blomster stande af. Bliver planten for grim til sidst, så klipper jeg den helt i bund, hvor efter den skyder igen.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 2. Jo jo, Madam, måske mange ting, men planlagte jo. Det meste i hvert fald :) Tak for tip om Lupin, jeg vil prøve det i år.

  SvarSlet
 3. Sikke en masse dejlige ting, du har købt. Den sidste plante ligner en syrisk rose, kan det passe?

  SvarSlet
 4. Åh hvor er det dejligt at komme hjem med sådan en høst, det er jo ikke impulskøb fornemmer jeg, men planlagte sager. Det var hyggeligt at du lige skulle stø ind i fru Friis:)

  SvarSlet
 5. He-he Annemette! Det er dog gevaldigt som du råber ud i cyperspace... - også!!! ;o)))
  Dejligt din mand lige havde det store overblik, og jeg er ked af at være skyld i hans urolige søvn...

  Rigtig fin fangst du der fik med hjem, så er det jo helt klart turen over broen værd og måske I vender tilbage næste år?

  SvarSlet
 6. Det var da en god høst, du der fik med dig hjem. Og lækre ting :-) Jeg har flere af dem på ønskelisten.
  Jeg kan lige se dig for mig, råbende efter Fru Friis... Det må have været et herligt syn :-)
  Jeg er helt enig med de alt for få timer.
  Jeg har før foreslået at de ekstra lyse timer om sommeren bare skulle lægges til døgnet. Så kunne vi både lege i haven og få sovet, nåh ja, også også arbejde lidt :-D

  SvarSlet
 7. Hvor skønne godbidder du har fundet dig - kan næsten høre dig gale efter fru Friis...*GG*

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 8. Hej alle sammen

  Tak for jeres hilsener, undskyld min lange svartid....

  Lisbeth, Høneballehaven. Tak, det pynter i hvert fald i haven det hele. Syrisk rose noteret - jeg dog slet ikke huske at det skulle have været i mine tanker. Den er meget lysegrøn, nærmest gul med grønne aftegninger. Tak for input.

  Lisbeth, Countryliv. Det meste var planlagt (host), jo det var :)

  Fru Friis, håber du er kommet dig over forskrækkelsen. Det var så hyggeligt, hvem ved næste år. Ved dog der er en del selskabelighed i foråret, så nu må vi se.

  Hanne. Altså sikker på det var et u-skønt syn :) Jeg er simpelthen så stolt over at det meste var planlagt - og også at jeg så fandt dem på bordene rundt om. Følte mig helt prof, fordi jeg genkendte navne osv :)

  Mette - tak. Tror næsten du kunne høre det hjem til dig. Og der er jo da en lille rejse :)

  kh
  Anne Mette

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...