Sider

fredag den 30. januar 2015

Er du vimmer mand?

Faktisk ikke et udtryk jeg har brugt så meget, men så kan jeg jo starte nu (eller lade det være med denne ene gang). 

Først lige en tur i drivhuset, for i søndags opdagede jeg at de første blomster på Rhododendron 'Linearifolium' er sprunget ud. I 2014 skrev jeg om det den 23.03, så selv om det kun er enkelte blomster endnu, så er den endnu tidligere i gang i år. Den overvintrer i vores frostfrie drivhus og er nok lidt små-forvirret, men pyt, jeg holder meget af den og her er billeder kære Lisbeth.

(det er den, der var en tur via Samsø, Kolding og Holstebro før den kom til haven her)
Jeg har set at engelsk-talende kalder den 'Spider Azalea', det forstår man jo faktisk godt. 

Udenfor er sneen væk nu (for nu skal jeg nok sige) og det pibler frem.


Blandt andet Cyclamen coum mellem påskeklokkerne (så jeg skal snart fjerne blade)


De første påskeklokker er næsten klar til denne sæson.


Vintergæk (og erantis, som jeg glemte at fotografere).


Jeg er lidt spændt på hvordan det går disse allium, som allerede er 15-20 cm over jorden, men de klarede det sidste år, så mon ikke. 

Det jeg blev mest overrasket over var dog de her røde skud.


Pæon skud, det er kun et par centimeter, skulle vejret skifte, må jeg nok sørge for at dække dem lidt, men altså, de er der!

Der kan stadig nå at komme sne og frost, men ingen kan tage min rundtur og mit forårshumør fra mig. Ikke i dag i hvert fald.....


19 kommentarer:

 1. Hej Anne Mette.Sikke da en smuksak du viser fra dit drivhus.
  Må vist også en runde i haven for at se hvad der er på vej op derude.
  Men både erantis og vintergækker og påskeklokker er på vej.
  Og synes også at pæonerne dukker tidligt op.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er jo fin, jeg er meget glad for den - også selv om den er lidt sart og det er lidt svært at styre dens blomstring. Vi må håbe det snart blive lidt bedre havevej. God weekend - knus

   Slet
 2. Hej. En sjov rhodo og tænk, at den er to måneder tidligere på den i år. Hold da op, som det pibler op hos dig, jeg må ud og se til mine pæoner og mine påskeklokker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Naturligvis en Rhodo som jeg så på Fru Høneballes blog - og måtte have, længere historie, men der er link under billedet. Vi håber at det bliver bare nogenlunde til at være ude lidt i weekenden, jeg vil gerne rode lidt mere :-)

   Slet
 3. Næhhh, du har forårsblomstrende Cyklamen, sådan nogen må jeg absolut ha' - jeg så et afsnit af Gardeners' World på BBC og dér var billeder fra et sted hvor der var fyldt med forårscyklamen - og åhhhh hvor var det fint
  https://www.youtube.com/watch?v=MWGnr0Fuy-4

  SvarSlet
  Svar
  1. Joooo, det har jeg og naturligvis er det Carol Klein der viser dem frem på dit link. Carol er min favorit, Monty er super god, elsker at se ham, men jeg deler ret meget smag med Carol :-) Jeg har ikke helt så mange som ham gutten, men de vokser jo og er allerde noget større end da jeg plantede dem sidste år. De var en smule pebrede, men jeg er glad for at tillod mig at få dem med hjem.

   Slet
 4. Nej hvor er den fin din Linearifolium, ja jeg er jo lidt misundelig, men jeg tror ikke, jeg vil prøve kræfter med den igen. Jeg har også set pæonknopper i dag, mon ikke de klarer den, det håber jeg.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har besluttet mig for at det nok er i drivhuset den trives bedst og den får lov at blomstre derinde. Hellere det end at den helt forsvinder som din. Om sommeren står den så et beskyttet. For jeg er stadig ellevild med den :-) Jeg har tænk lige at smide en gren fra juletræet på pæonerne hvis det bliver så koldt som de melder, jeg ved ikke lige men mine allium, men det bliver nok det samme. Knus til dig

   Slet
  2. Jeg er lidt bange for, at den får alt for varmt i pavillionen, når det bliver rigtig sommer, så jeg flytter den ud om sommeren. I år var der så ingen grund til at flytte den ind igen, nu er der plantet en clematis i krukken, jeg har fundet andre flotte rhodoer, som jeg vil afprøve.
   Knus

   Slet
 5. Sikke dejlige forårstegn du viser. Her hos os har der været sne og frost længe, så vi har slet ikke samme forårstegn. Her er det stadigvæk som at bo i en fryser.
  Blomster i påskeklokkerne nu er ret vildt!
  Tak for kigget,
  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone, hyggeligt du kiggede med. Det bliver spændende med de næste uger, jeg fandt endnu mere derude i dag, men alt kan jo ændres hvis vejret skifter.

   Slet
 6. Dejlige livsbekræftende knopper og forårs vækster du viser. Ja, nu kan vi snart ikke vente længere på det forår, selvom vi her i øst ikke har haft den mest vilde vinter. kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina, det pibler op derude, det er om at nyde og ikke tænke for meget på at feb og marts kan være omskiftelige. Kh

   Slet
 7. Hej Anne Mette
  Tog lige imod invitationen om at kikke indenfor på din blog :-) Den Rhodo er super smuk. Kan sørme godt forstå at Lisbeth er ked af at hendes ikke er mere. Ja der er mange forårsbebudere derude nu og Februar kan da kun gå for langsomt. Det er forår vi vil ha :-)
  Her kikker solen frem idag :-)
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du havde lyst Anne :-) Vi havde også en smule sol, som så pludselig skiftede til sne. Det blev dog ikke liggende. Ja lad os spurte ind i foråret, men vi skal jo også lige nå at så :-) Jeg er så glad for min rhodo, det kniber bare lidt med pladsen derude efterhånden. Kh

   Slet
 8. - ja det må du nok sige - sikke en skøn Rhododendron i drivhuset og mindst lige så skønne er dine cyklamen. Det er dejligt med en haverunde hvor der er tegn på liv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth. Jeg er også selv ret glad for cyklamen, var spændt på om de ville trives. Det ville de heldigvis :-)

   Slet
 9. Kære Anne Mette. Dejlige billeder og den rhodo er jeg vild med :) og så din Cyclamen coum, hvordan pokker får du den til at overleve i haven. Jeg har forsøgt mig en gang med uden synlig held.
  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 10. Tak søde Lise Lotte - ja Rhodo'en har du jo set på IG :) Mine Cyclamen coum står mellem påskeklokkerne, så de i løbet af sommeren er dækket af de nye blade på påskeklokkerne og i det man kan kalde 2/3 skygge. Men jeg tør ikke give en garanti for at det vil virke alle steder. Jeg tror jeg har været heldig at få gode planter fra planteskolen, jeg købte dem sidste år på ca dette tidspunkt. Jeg var meget i tvivl, for de lidt pebrede ift dem man har indendørs, men når jeg ser resultatet nu, så er jeg glad :)

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...