Sider

onsdag den 11. marts 2015

X-faktor blomster - gul

Hvor er det dog svært at vælge, men det skal jo gøres, når man har lyst til at være med i Moseplassens X-faktor 2015. Jeg nåede ikke rosa-runden, tror min underbevisthed trak beslutningen så længe at det var for sent.

Mit gule valg faldt på Månestråle, Kirengeshoma palmataDet er en af de første planter vi har, der er købt på et plantemarked og købt på et af de allerførste plantemarkeder vi besøgte, nemlig Georgrafisk Have i 2011. Jeg kendte den ikke dengang, var i det hele taget meget 'havegrøn', men jeg faldt i snak med en virkelig sød kvinde, som havde en masse skønne planter i sin trailer. Hun fortalte begejstret om den, havde et lille billede og så det var ret nemt, den måtte med hjem. Og den er jo gul, meget vigtigt salgspunkt for min (have-)mand. Det har været en lang forelskelse, den er med til at gøre efteråret lidt mildere for mig, når den står med sine fine lysegule blomster. 

Nu vi er gang med det gule, så kommer her lidt flere fra haven her henover sommeren.


Gul Frøstjerne/Thalictrum flavum og Løvehale/Phlomis russeliana. Jeg er virkelig glad for Phlomis, men jeg har ikke et rigtigt god billede, derfor blev de valgt fra.


Coreopsis 'Full Moon' - Akeleje - Solsikker 'Italian White' - og 2 sommerblomster, som jeg ikke kan huske navnene på.


Der er også disse smukke, duftende liljer fra Sofiero


Ikke alt er lysegult - her er det Solhat/Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ og en helt almindelig solsikke fra fuglefoderet.

Det sidste billede er ikke gul men derimod Dorethealiljer, importeret fra Samsø, de har det godt rundt om i haven, tak igen.29 kommentarer:

 1. Månestråle er flott :-). Jeg har en i hagen, men den vil ikke helt. Jeg flyttet den i fjor og håper på bedre resultat i år :-). Ha en fin dag og lykke til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde :) Her trives den fint under æbletræet, håber din bliver fin i år :)

   Slet
 2. De er jo smukke alle sammen ... men jeg er vist lidt barnlig og kan allerbedst lide solsikken :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana - ja solsikker er jo bare smukke (men den var 'taget' :)

   Slet
 3. Herlighet! Her var det ikke lett å velge?! Lykke til!

  SvarSlet
 4. Så mange flotte gule blomster du viser! Jeg har også den i hagen, og den blomstrer så fint når de fleste andre har sluttet å blomstre :)

  Lykke til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak - det er nemlig så dejligt at den blomstrer præcis der. Tak og også til dig :)

   Slet
 5. Så många fina gula växter.
  Lycka till!

  SvarSlet
 6. Månestråle er bestemt et fint valg. Held og lykke med den.

  SvarSlet
 7. Hos mig er månestrålen desværre ikke et hit, men jeg kan godt lide den, den vil bare ikke rigtigt gro ordentligt, som jeg har set den andre steder. Løvehalen kan jeg også godt lide, og den fine gule lilje er rigtig smuk.
  Det glæder mig, at du har Dorothealiljer rundt om i haven, godt at høre, så sendte jeg ikke forgæves.
  Held og lykke her
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Den trives her under æbletræet, heldigt at det var der den endte, det var jo først i vores 'havetid'. Jeg er vild med løvehale, havde faktisk fundet billeder af den i rosa, men så løb tiden. Sådan går det jo indimellem :) Tak og i lige måde, så at du er med også - knus herfra

   Slet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forresten har der ikke været Grundlovsmarked i 2015 endnu, måske skal du lige rette det. Det må være længe siden, du var med, for jeg har ikke mødt dig dernede, og jeg har været med i tre år nu. Skal vi gætte på 2011.

   Slet
  2. Michael havde lige set det, så det er rettet nu. Det var nemlig 2011 :)

   Slet
 9. Hei! Månestråle sådde jeg for 2-3 uker siden. Og i hvert fall en spirer. Når jeg ser din, er jeg veldig glad for det. Så mange vakre gule nyanser av gult du har. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, jeg håber det lykkes for dig med din såning, den er så fin synes jeg.

   Slet
 10. Hej Anne Mette
  Mange smukke af de gule. Månestråle har jeg ikke det store held med. Min er efterhånden en gammel sag omkring 20 år og har været flyttet meget rundt. Stor og stærk blir den vist aldrig men den er da i live. Held og lykke i konkurrencen.
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, det må være held her i haven :) Tak skal du ha - kh AM

   Slet
 11. Hej Anne Mette.Skønne gule blomster du viser.
  Dejligt plante du fik med hjem fra Kolding.................skal du derover i år?
  Men er også vild med de smukke liljer fra Sofienholm...........skønt sted.
  Og vi er vist mange der har planter fra Samsø.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen.Mente selvfølgelig Sofiero

   Slet
  2. Tak Jette, Liljen var imponerende og duftede helt vildt fint, måske lidt rigeligt faktisk på en varm sommerdag. Jeg har selv opgivet liljerne, jeg vil dem ikke nok til at løbe rundt efter liljerbillerne - man må vælge sine kampe :) Knus tilbage

   Slet
 12. Hvor er månestråle en fin plante. Den kender jeg ikke men må hellere kigge efter den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja jeg synes jo at månestrålen er noget så fin, håber du finder en.

   Slet
 13. Jeg har også månestrålen, og den er så fin. Løvehalen er jeg også glad for, og den står længe og pynter. Italian White er så fin i farven, den er også en yndling i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er jo gule planter derude, selv om man måske ikke helt husker det.

   Slet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...