Sider

tirsdag den 17. marts 2015

X-factor - Blå

Jeg har fra starten været helt sikker på mit bud i den blå kategori til X-faktor i Moseplassens X-faktor 2015.
Kært barn har som bekendt mange navne Isotoma Fluviatilis - Pratia fluviatilis - Blåkryb. Der er også lidt ukrudt på billedet, desværre det bedste billede jeg har. Vi har 2 slags belægning i carporten og på en sti der går parallelt, der var derfor et dumt lille mellemrum, som længe havde generet mig. En hurtig løsning var nødvendig (eller snarere ønsket), så i foråret 2013 købte jeg Isotoma hos Vivara. Jeg var ikke sikker på om de ville klare sig mere end en sæson der, plantet i lidt jord og grus i halvskygge, men det har vist sig at være gode betingelser. Og de er faktisk endnu smukkere end jeg havde drømt om. De har den fineste lyseblå farve, der er masser af blomster og så blomstrer de længe. Det er noget smukkere at se på end de lidt klodsede afslutninger på 2 forskellige belægninger. Og hurtigere end at lægge fliserne om....

Men jeg har jo også andre blå favoritter....
For jeg elsker lyseblå hornvioler og den persiske skilla/Scilla mischtschenkoana. 

Og så er der jo også.......

Og......

Det er ret hyggeligt at bladre arkivets billeder på denne måde, med fokus på farverne.20 kommentarer:

 1. Wow så söta, färgen är underbar, gillar den riktigt ljusa blå färgen. Dina collage är så fina.
  Ser många växter som hamnar på min önskelista. Lycka till i utmaningen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak. Sig blot til, hvis du ønsker navne, ikke, jeg har dem, men syntes det fyldte for meget at notere dem. Tak igen :).

   Slet
  2. Hej! Collage nr 1, översta raden i mitten, och samma bild nedre raden växt nr 1 och 3.
   Tusen Tack på förhand. Marika

   Slet
  3. Ingen årsag. Jeg skriver de latinske navne, håber det er ok. Den første er Polemonium 'Stairway to Heaven', nr 1 nederste række er Monarda 'Elsie's Lavender' og nr. 3 er Didiscus caeruleus Blue Lace, denne er et-årig. 3 gode planter, som jeg er vældig glad for.

   Slet
  4. Tusen tack för detta. Ha det gott/ Marika

   Slet

 2. Den kender jeg ikke, den ser sød ud. Du mangler heller ikke blå farver i din have, kan jeg se, mange fine billeder.
  Held og lykke
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var faktisk helt overrasket over at jeg kunne samle så mange :) Og jeg ved da at jeg har flere, som jeg desværre bare ikke har billeder af. Det har været 'sundt' for mig at kigge på billederne efter farve, en opblomstring kan man sige :)
   Knus AM

   Slet
 3. Den er ukjent for meg, men veldig vakker blå, og så fint at de trives mellom belegningsteinene dine!
  Ønsker deg lykke til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, jeg er glad for at jeg tog chancen med den.

   Slet
 4. Den har jag inte sett tidigare.
  Fantastiskt fin blå färg.

  Lycka till

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, ja jeg er glad for at jeg tog chancen med den.

   Slet
 5. Mange deilige blå kandidater! Jeg skal se om jeg ikke finner noen jeg også :-)) Lykke til!

  SvarSlet
 6. Hold da op en masse flotte blå blomster, du har. Den er fantastisk smuk, den du har valgt, men også Hornviolerne er smukke.
  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Lise Lotte - ja, jeg er også stor fan af hornvioler og denne her lyseblå farve leder jeg efter hvert år :) Der kommer dog enkelte selv-såede hvert år.

   Slet
 7. Her var det mange vakre blomster ! Blåkryp har jeg ikke sett før, den var søt! Så deilig at det fins planter som greier seg med lite. Scilla Mischtschenkoana er en av mine favoritter også! Ha en fin kveld og lykke til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, ja jeg var heldig at jeg prøvede det. Tak i lige måde :)

   Slet
 8. Det var en smart og vakker løsning! Collagene dine med "bilder av bilder" var stilig

  SvarSlet
 9. Sikke en masse fine blå blomster og hvor er din kandidat sød. Held og lykke i konkurrencen :)

  SvarSlet
 10. Hej hopp här var det massor av vackra blå blommor jag njuter av dom allihop. Den första har jag försökt att få tag på till varje sommar den har så små söta blommor. Den är inte härdig här hos mig tyvärr.
  Ha en fin och bra mitt i veckan och lycka till
  Kram Meta

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...