Sider

tirsdag den 28. januar 2014

Sommer minder fra Sofiero

I starten af august brugte vi en dag i Sverige, hvor vi besøgte bl.a. Sofiero for første, men absolut ikke sidste, gang. Som 'jyde-tvangsfordret-med-tysk-fjernsyn', så har jeg, siden jeg bosatte mig på den anden side af Storebælt, været lidt fascineret af det svenske sprog. 


Er det f.eks. ikke smukt at kalde denne for 'Kolibri mynta'? Agastache 'Apricot Sprite'. Den stod i Sofiero blomster & trädgårdshandel, farvekombinationen med lilla og orange ramte mig lige i maven - og så man jo handle, hvis man kan....

Nu kommer en række billeder fra parken - mest collager dog.....


Skulptur til eftertanke - hvis man har lyst.....


Duftende, gule liljer, så mange at duften - næsten - var for meget. Næsten....


Tallerkensmækker i store mængder. Hvorfor ikke - smukt, synes jeg, hvem der bare havde en lang grussti.....


Det var netop blevet dahlia tid, så der var mange - men dog ikke så mange forskellige. 


Rhododendron, de er også i parken i rå mængder, her er nogle af de mindre, men med interessante blade (og ikke 'nippede blomster). Det har jeg jo lært at kigge efter, så der blev naturligvis sendt en tanke til Samsø.Dette bed beundrede jeg længe, det er svært at yde det retfærdighed på et billede, taget i fuld sol osv. det skal opleves, som alt det andet.


Æbletræ, som hækplante i køkkenhaven - naturligvis.


Bare fordi, suk....


Og collage med staudebede, som de så ud i starten af august.

Vi var utrolig heldige med vejret, vi kørte i regn, lyn og torden mellem Malmø og Helsingborg, heldigvis i rigtig retning - og da vi kom  hjem havde vi fået 25 mm regn lige her - det første i over en måned. Fin, og heldig, planlægning.


22 kommentarer:

 1. Hej
  Fine billeder fra Sofiero. i sær synes jeg godt om stien med tallerkesmækkere i begge sider.
  Maleren Monet havde også sådan en fin sti bare lidt bredere. Jeg ville ønske jeg kunne gøre det efter.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, jeg gad også godt at have plads til sådan en sti

   Slet
 2. Hej Anne Mette
  Tak for tanken til Samsø. Dejligt med et lille indlæg fra dig, endda med rhododendron og alt muligt andet godt på smukke billeder. Ja vi længes efter forår og sommer, men vi må lige vente lidt endnu.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vente, vente.Utålmodigt :) Knus tilbage

   Slet
 3. Hej. Det var fine billeder og sjovt at se med på sidelinjen. Jeg har aldrig været der, men vil gerne derhen en dag, hvis det kan lade sig gøre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en tur værd, Birgitte - men jo lidt lettere for os, der er tættere på.

   Slet
 4. Skønne billeder! Jeg har aldrig været på Sofiero, men jeg tror det lykkes til sommer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana - glæder mig til at høre hvad du synes, hvis det lykkes til sommer :)

   Slet
 5. Hej Anne Mette.Dejlige billeder fra Sofiero.Har været der 3-4 gange.Skønt sted.
  Hvis du skal afsted igen,så vil jeg anbefale at du besøger stedet når rhodoerne blomstre...........det er et fantastisk syn.
  På kystvejen ligger også et andet skønt sted der hedder Frederiksdal ..............som jer er sikker på er lige noget for dig.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må være imponerende med rhodoerne i blomst, nogle er jo kæmpestore. Tak for tip om Frederiksdal, det må jeg have kigget på.

   Slet
 6. Uhhhhh, der ser dejligt ud. Jeg har kun været der en sommeraften til koncert. Vi nåede lige ind i rhododendronskoven og lod os fascinere af de høje buske inden koncerten. Parken i sin helhed har vi til gode, men den skal vi da se!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nåede heller ikke rundt i alle hjørner, parken er jo stor og ændrer sig i løbet af sommeren, så vi skal også tilbage :)

   Slet
 7. Smukke billeder fra et skønt sted. Det er et par år siden, jeg sidst var der. Nu skal det snart være igen, for det er et meget smukt sted

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo lige med at nå det hele i en havesæson :)

   Slet
 8. Den have var tydeligvis et besøg værd. Jeg havde ikke forventet så mange etårige planter; men det skyldes måske, at arven efter Dronning Ingrid i danske parker er mere domineret af stauder og roser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt sikker turen værd - og vi skal forbi igen på et andet tidspunkt i haveåret.

   Slet
 9. Åh så skønt det ser ud Anne Mette....og dejligt at få sat gang i sommerdrømmene gennem dine skønne billeder. Har aldrig været der......men kommer tid kommer råd er det ikke sådan .....Sofiero er på listen der skal nåes sammen med alle de andre haver og Parker ;0)

  Kæmpe knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo det med alt det man gerne vil nå Dorthe i en havesæson - i det mindste er det godt, når man bliver glædeligt overrasket :) Knus tilbage.

   Slet
 10. Ja det var en dejlig tur til Sofiero Anne Mette! De har også et fint drivhus med lidt af Dronning Ingrids pelargonier. De store rhodoer ned mod havet, er støttet af stave og rundstokke for at holde sig oppe. Faktisk er det også sjovt, at komme helt ud til Øresund og stå i Sverige og kigge på Kronborg fra andra sidan!
  Sjovt som du fortæller om tysk TV. Her på østsiden var det jo svensk TV, vi kiggede på som børn.
  Vi havde jo kun ET program i gamle dage - nåe ja og så heldigvis to svenske kanaler, med mange gode børneprogrammer. Så sådan har vores påvirkninger været meget forskellige...sjovt at tænke på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må indrømme at vi kun så alle de store rhodo'er fra restauranten - over en dejlig rejemad :) Men det var nu også imponerende og vi kunne se Kronborg derfra også. Vi skal tilbage når de står i flor, på et eller andet tidspunkt, for det må være imponerende.
   Vi havde 2-3 tyske kanaler - og det sjoveste var næsten reklamerne. Sådan bliver man klogere med alderen :)

   Slet
 11. Virkelig skønne billeder. Jeg har faktisk store planer/forhåbninger om at se den i år i august.

  SvarSlet
 12. Så mange vakre og sommerlige bilder du viser fram. Jeg likte særlig godt det teppet med Blomkarse. Det gjorde godt på en våt og grå dag. Tusen takk skal du ha.

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...