Sider

fredag den 10. januar 2014

Pennisetum glaucum Purple Majesty

I efteråret lovede jeg Ulla/Frk Anemone at vise Pennisetum glaucum Purple Majesty, som jeg forsøgte mig med at så i 2013. Problemet er bare at jeg ikke rigtigt har nogle gode billeder - men her er dem jeg har. Bladene ser meget grønne ud på mine billeder, det er lidt ærgerligt, for de er faktisk meget mørke, kun nye blade er grønne.


Sådan så de ud i august. Som det kan ses, får de en slags kolber, som står opret, mens bladene falder ud til siderne. På dette tidspunkt er de første kolber klippet af og planten er igang med at sætte nye. Der står to planter i denne krukke, som er pænt stor, i bunden har jeg sat lidt kløver (og hurra, hvor er trillebøren i baggrunden fin...:)Her er vi i starten af april, hvor jeg prikler. Pennisetum er de lange, tynde græsstrå - helt ærligt troede jeg ikke rigtigt på dem på dette tidspunkt, men forsøgte alligevel. De blev efterfølgende sat i drivhuset og stod der til frosten forsvandt og det blev lunt.


De næste billeder jeg har, er fra midten af juli, hvor de er omkring en halv meter høje, lidt mere måske. De var stadig tynde og slatne, dag jeg plantede dem ud i juni, de havde stået i et hjørne i drivhuset, blevet lidt usselt behandlet og var ikke vokset ret meget. Men det gik stærkt da de først kom ud i solen.


Jeg satte to ud i samme krukke, for, som nævnt, jeg regnede ikke med at de ville trives - men det gjorde de. Så kan man lide dem, så skal man ikke holde sig tilbage, når det lykkedes mig, med min indsats, så kan alle.

Der er mange flere billeder, hvis man googler Pennisetum glaucum Purple Majesty. 


11 kommentarer:

 1. Hej Anne Mette, tak for billederne - det er altså en spændende plante og din hjemmedyrkning gav jo fine resultater. Den ser så fin ud i krukken stillet sammen med de mørke blomster. Nu vil jeg gemme dit indlæg her til senere brug :)
  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme du, bare ærgerligt at jeg ikke har flere/bedre billeder :) Knus tilbage

   Slet
 2. Den ser rigtig fin ud, din pennisetum, og du har været dygtig som sådame. Jeg har desværre ikke de bedste erfaringer med at så græsser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tænker at måske jeg så var mere heldig end dygtig....

   Slet
 3. Den er spændende og flot i krukke som modspil til alle blomsterne - måske skal jeg kaste mig ud i det efter din vejledning;)
  Hvis du ikke havde nævnt trillebøren havde jeg ikke set den, men gud hvor jeg dog kender det:

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil forsøge igen, så må vi se om heldet er med mig i år også :)

   Slet
 4. Den minder i sin opførsel lidt om fontænegræs, men når først den er plantet ud, så kommer den også flot. Vi kan nu godt se de mørke blade på billedet, det er kun fordi du fotograferer i modlys, og det er jo rigtig flot. Er det en et-årig? Og jeg giver Lisbeth ret, havde du ikke nævnt trillebøren, havde jeg ikke lagt mærke til den, men hvem har ikke en trillebør stående et eller andet sted, når man er i haven.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tør ikke sige om den måske kunne overleve frostfrit, men det er en et-årig og den blev trist sidst på sæsonen. Ja, det hele kan/skal jo ikke være så perfekt :)

   Slet
 5. Hej Anne Mette.Den ser da spændende ud din Pennisetum.Har noteret mig navnet..........og har lyst til at prøve med at så den.Er blevet helt vild med græsser ,og har fået sat en del små rundt omkring i bedene.Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
 6. Hej Anne Mette,
  Sikken spændende plante, som jeg til fulde synes, at dine billeder viser på en ganske smuk vis. Det ligner nærmest majs - bare i en mere eksotisk og elegant udgave. Denne vil jeg helt sikkert prøve!
  Tak for tip og tak i øvrigt for mange andre smukke, lærerige og ikke mindst hyggelige indlæg,
  Kh Mathias

  SvarSlet
 7. Det ser spændende ud. Jeg har ikke prøvet at så andet end sommerblomster på blivestedet. Måske skulle jeg prøve.
  Tak for kigget.

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...