Sider

mandag den 22. juli 2013

Mon ikke der er en (eller to), der kender navnet....

...på denne her lilla/pink lille frøken, som jeg ikke, som i overhovedet ikke, kan huske at jeg har købt eller fået. Hun har overvintret i vores frostfrie drivhus, men jeg var overbevist om, at det var en krukke med græs med lilla blomster, så ja....


Det er en sart lille frøken, hun viser sine blomster fra klokken ca. 9 til ca 12, så er det slut og resten af dagen står hun helt tilbagetrukket. Dagen efter gentager seancen sig. Blomst og stilk minder jo om Tradescantia, men jeg kan ikke finde denne, hvor stilke og blade er dunede. 

Men uanset navn, det betyder trods alt ikke så meget, så hilser vi pænt på hende, når vi altså lige når det, og nyder at hun er så trofast i denne varme - for hun kræver næsten ingen vand. Det er der nok andet, der gør....

Det var lige et kort indlæg fra mig i dag - men jeg tog billeder kl. 5.15 i morges, de kommer en af de næste dage.


8 kommentarer:

 1. Hej Anne Mette.Ja! jeg ville også have gættet på en trekantsblomst.Men håber der sidder en klog der kender navnet.Har lige vist to indlæg fra Hampton Court Flower Show,hvis du er interesseret i dejlige billeder fra London.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 2. Hej. Jeg kan ikke regne ud hvad det er for én, men den er meget yndig. Tænk at du har taget billeder kl. 5.15. Dem glæder jeg mig til at se.

  SvarSlet
 3. Altså hvis jeg googler trandenscandia pink....kommer der en som ligner din blomst på en prik! Så jeg tror du selv har fundet navnet på skønheden.

  SvarSlet
 4. Ja den er smuk, jeg kender den ikke, men siger som de andre, den minder om trandescandia, så det er det nok.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 5. Tak alle sammen :) Jeg har googlet lidt videre siden jeg skrev mit indlæg og endte på en amerikansk hjemmeside om sukkulenter. Det viser sig at der i tradescantia familien også findes sukkulenter, så selv om jeg ikke præcis kan finde min, så tror jeg den må høre til den kategori.
  Jeg aner dog stadig ikke, hvor den kommer fra :)

  SvarSlet
 6. Hvor sjovt sådan at 'få' en blomst du slet ikke vidste du havde. :o) Det sker også ind i mellem for mig, både i potter og bede...........men det er slet ikke fordi jeg på nogen som helst måde er glemsom eller noget......... .O)
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 7. prøv at billede Google
  Tradescantia 'Swallowtail'

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...