Sider

torsdag den 8. september 2011

Æbleskud...

...i præstens have, det behøver vi heldigvis ikke at bruge tid på, vi har så rigeligt (og gad vist om præsten overhovedet har et æbletræ?). 

Vi er så heldige at parcellens tidligere ejere, for mange år siden, plantede et dejligt æbletræ. Og åbenbart blev bidt af det, for vi har i hvert fald hørt flere, gode historier om vores, forholdsvis lille, æbletræ, som bærer ikke mindre end 5 forskellige sorter. Træet er altså det, som man kalder et familietræ. Et år fik opklaret hvilke sorter. Men det har vi glemt igen - og sedlen er væk. Det ændrede nu heller ikke smagen på dem.

Bare for sjov, er her et billede af alle 5 sorter, ikke alle var 100% modne den dag.Om foråret blomstrer grenene forskudt, ligesom æblerne altså også modner på forskellige tidspunkter. Man kan virkelig undre sig over at det kan lade sig gøre - jeg gør i hvert fald. Specielt nu, hvor, de meget forskellige, æbler hænger der på træet (og nej, vi har ikke fået tyndet tilstrækkeligt ud i år, desværre).
Ja, der var 6 frugter på billedet. For haven tidligere ejere var også så søde at de plantede et ferskentræ opad sydmuren. Det nåede aldrig at give dem en eneste fersken. Men vi får ferskner. Og får 
ferskner. Og lige lidt flere. Alle dem, vi kan nå at spise. Næsten. De smager forrygende....

Træet er dog blevet så stort, at nu må vi beskære kraftigt. Fordi det er så svært at nænne det. Jeg håber vi stadig får ferskner til næste år.

8 kommentarer:

 1. Det var da et gevaldigt æbletræ. Vi har et podet blommetræ, men der er kun to eller tre sorter på.
  Ferskner de ser fine ud, og det lader til I får masser af dem. Godt de tidligere ejere plantede sådan et til jer :-)

  SvarSlet
 2. Hvor må det være skønt med så mange æblesorter af egen avl og de der ferskner er jeg da ret misundelig over, men jeg tror desværre ikke at det vil kunne lykkes for mig i sommerhuset ved kysten.

  SvarSlet
 3. Wow, for nogle flotte ferskner. Sikke en vild luksus næsten at have for mange af dem. Det var en betænksom tidligere ejer :-)
  Det er bare så smart med familie-træer. Vores nabo har også et, men vist kun med 3 forskellige æbler. Hvis jeg skulle have et æbletræ mere, skulle det også være sådan et.

  SvarSlet
 4. Ret smart det æbletræ.. og fersknerne er da heller ikke så ringe endda ;o)

  SvarSlet
 5. Så herlig å kunne gå og plukke 5 sorter fra et tre, fantastisk! Heldige deg som har et fersken tre som bærer så nydelige frukter:) Kan tenke meg de smaker himmelsk godt:P
  Tusen takk for den hyggelige hilsen hos meg:) Klem Ellen.

  SvarSlet
 6. Uh, hvor lækkert - det er da i hvert fald rød Ingrid Marie på billede to.
  Og flaskeæble er der også.

  Sikke lækkert med fersken :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Hej Anne Mette.

  Mums hvor lækkert med frugthøsten.

  Jeg kan se på Berit´s blog du overvejer at komme til blogtræf i morgen...Håber meget at se dig igen :-)
  Kh Lone

  SvarSlet
 8. Hej Anne Mette

  Sikke et sjovt fænomen - Familietræ - det har jeg ikke hørt om før, men hvor er det smart med forskelligt blomstring og forskellige æbler :) Og ferskner, ej hvor skønt. Du er vel nok heldig.

  Ha' en god lørdag til blogtræf...

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...