Sider

torsdag den 17. oktober 2013

Bestyrelsen beklager.....

Efter inspiration hos den fantastisk kreative Havetrold indsatte vi en bestyrelse i haven i sommers, som et slags beslutningsorgan, skære lidt ned/igennem osv.....

- det kreative udtryk må der arbejdes videre med, det ene medlem har allerede mistet et øje - 
Intet tyder dog på at antallet af have ideer bliver mindre, hverken i antal eller omfang og det virker til at de er meget enige om, at alt skal udføres. Heldigvis, trods alt, og de har haft rigeligt af ideer med omrokering af bede og nedgravning af forårets 'lykkedepoter' - og det ene medlem har endda mistet det ene øje undervejs.....

Men hvad er så aktuelt i haven her lige nu.......


Jeg er vist mest på halen over den ekstra blomstring på riddersporen her - den er ikke så høj i denne omgang, men det er den 3. blomstring i år, det må man da sige er lidt fantastisk.


Der er også blomster i en enkelt Marmelukærmebusk, der står meget lunt, de mindre blomster man kan se, er Anisodontea, Kærligshedsblomst, en sommerblomst, der hører til samme familie som Marmelukærmebusken. Jeg har den også i en krukke, hvor den stadig blomstrer flot, de købt hos Odenia i foråret. Så vidt jeg har læst mig til, kan man ikke selv dyrke den fra frø desværre, de bliver ikke bestøvet i DK, men ret mig gerne, hvis noget ved andet.


En anden sommerblomst, som stadig er superflot, er Euphorbia 'Diamond Frost'.


Jeg fortsætter endnu en sommerblomst (jeg-vil-ikke-give-slip-på-sommeren-endnu), der stadig blomstrer ret godt derude, Blåkvast, Ageratum 'Old Grey'. Den skal helt sikkert gentages, jeg har sået den fra frø og den har blomstret fra juni og den blomstrer stadig uden at kræve noget fra mig.


Og ham her, ham nænner man jo ikke røre ved.....


Men jo, det er jo også efterår her - og jeg har et hængeparti. Inden frosten kommer, skal Høneballe-plejemoren jo lige se hvor stor den fine R. Linarifolium, som hun var så sød at købe for mig er blevet. Den har haft det godt, først hos hende og efterfølgende et par uger hos Anne Marie. Hvad man ikke kan se her, er at den faktisk også skyder fra bunden. De to forreste blev købt i juni, til 25,- i vores lokale havecenter*, de fyldte ingenting i krukkerne dengang, men de har åbenbart suget alfestøvet fra Samsø til sig og er vokset i raketfart. Det er, t.v., en R. 'Robert Seleger' og t.h japansk azalea 'Rosebud', som får blomster som små roser.


Jeg bliver nødt til at indrømme at Hjertetræet har smidt bladene, men fine var de da i sidste uge.....

Dahlia og andet følger.....lige om lidt.....

--------------------------------------------------------------
*Det der kommer nu, kommer fra hjertet og udelukkende baseret på altid god betjening. Havecentret Hobbyland i Roskilde har en spændende historie og det kommer der nu en bog om - tjek linket og læs om dengang der også var pædagoger ansat i havcentret. 


9 kommentarer:

 1. Hej Anne Mette
  Så blev det endelig "lige om lidt" det er jeg glad for. Linarifolium ser flot ud, gad vide om ikke, jeg skal have taget et nyt billede af min, så du kan se den nu. De gror godt de to, det må bestemt være alfestøvet. Hvis ellers Rosebud klarer det i vinter, den er vist lidt sart, så vil du blive rigtig glad for den, den er meget sød. Måske flytter du den ind, hvis der bliver hård frost.Den sidste skriver du ikke, hvad er for en, jeg er jo nysgerrig, det ved du.
  Knus og alfestøv til dig og planterne
  fra Høneballehaven og plejemoderen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror bestemt det er alfestøvet. Ja, det er planen at både Rosebud og Linarifolium skal ind, når frosten kommer, heldigvis har vi et frostfrit sted nu. For jeg faldt jo pladask for billederne af de små rose-blomster. Den sidste er denne her http://www.cuginak.dk/2013/05/na-jo-der-er-jo-denne-her.html, jeg ved ikke hvad den hedder, den blev købt længe før jeg er blev bidt af havebacillen :) Knus tilbage til Samsø

   Slet
 2. Ja det er da nærmest sommer i din have endnu Anne Mette! Blåkvasten har en helt vidunderlig farve. Men riddersporen med 3. blomstring tager da prisen. Det er da en blomstervillighed uden lige. Klipper du blomsten af, så snart den er færdig eller hvad er hemmeligheden mon?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man leder længe nok, så finder jeg stadig lidt sommer, Bente :) Riddersporen har været virkelig god og flot i år - ja, jeg klipper dem løbende, når de afblomstrer. Jeg tror det mere er held end hemmelighed - og sommerens fortjeneste :)

   Slet
 3. Hej Anne Mette.Ja! vi vil ikke give slip på det gode vejr og de skønne blomster.Flot som din ridderspore blomstre for 3 gang.
  Har lige været ude og lægge de sidste 150 løg i krukker og i jorden.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er ikke let at give slip, Jette, slet ikke med det flotte vejr i dag, mon ikke også du har haft det :) Spændende at se dit forår - og tak i lige måde, knus tilbage.

   Slet
 4. Jeg kan sørme godt forstå at du heller ikke vil give slip på sommeren Med alle skønherligheder du stadig har :-) Lige nu kan det virke fristende at give slip på besværet med at fastholde 'sommeren', men vinteren er jo så lang, så hver dag vi kan kappe af, kan betale sig i den sidste ende.
  Men ellers har jeg nu besluttet at det må være på tide at vi atter får en af de korte, milde og grønne vintre :-)
  Jeg mener heller ikke at Anisodontea sætter frø her i nord. Jeg har også haft flere som har klaret sig fint flere vintre i Drivhuset.
  Hvor er den bare nuser den lille hornviol. Den må da også op i en potte senere og ind i læ :-)
  Baccioni :-)

  SvarSlet
 5. *SMILER* - skønnere bestyrelse findes næppe ;0)

  Skønt når de der "falde på halen" momenter opstår lige når vi har mest brug for dem - lige nu og her inden vinteren ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Sådan en bestyrelse må jeg også have mig hihihi Skønne billeder Anne Mette!

  Hjerteligst

  SvarSlet

Jeg bliver super glad for en hilsen fra dig!

Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...